Ατλέτικο - Ρεάλ 2-2 (vid)

Ατλέτικο - Ρεάλ 2-2 (vid)

bet365

Σε ένα εκπληκτικό μαδριλένικο Clasico, Ατλέτικο και Ρεάλ ήρθαν ισόπαλες (2-2) και η ισπανική κορυφή πήρε ξανά φωτιά.

Το βράδυ (22:00) η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Αλμερία και εάν νικήσει, τότε θα πλησιάσει τη Ρεάλ στον πόντο. Αυτό ήταν το γενικότερο συμπέρασμα της ματσάρας του «Βιθέντε Καλδερόν», όπου οι δύο μεγάλες της Μαδρίτης σκοτώθηκαν μεταξύ τους, για να αφήσουν τους Καταλανούς κατιτίς πιο χαρούμενους απ' ότι ήταν πριν από αυτή την Κυριακή. Ατλέτικο και Ρεάλ έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό που ικανοποίησε κάθε ουδέτερο που το απόλαυσε. Κλωτσιές, τσαμπουκάδες, πνευμόνια μαραθονοδρόμων, τακουνάκια, τριγωνάκια και ένταση ακατάλληλη για... υπερτασικούς άφησαν μία αίσθηση ποδοσφαιρικής ολοκλήρωσης. Βέβαια το τελικό 2-2 που έδειξε ο ηλεκτρονικός πίνακας άφησε μία γλυκόπικρη γεύση στις δύο συμπολίτισσες και μάλλον κάπως περισσότερο στους γηπεδούχους.

Η Ρεάλ βρέθηκε με το καλημέρα (στα 134 δευτερόλεπτα) μπροστά στο σκορ και το Clasico έμελλε να πάρει φωτιά. Ο Ντι Μαρία έβγαλε σέντρα πάρε βάλε στον Μπενζεμά που καλυπτόταν από τον Φιλίπε Λουίς και ο Γάλλος απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 15ο γκολ του στη φετινή Λίγκα. Από εκεί και μετά η Ατλέτικο... σεληνιάστηκε και πίεσε ασφυκτικά σε τρελό βαθμό τους αντίπαλους της. Στο 11' ο Ντιέγκο Κόστα ανατράπηκε(;) από τον Σέρχιο Ράμος εντός περιοχής (σ.σ.: πολύ δύσκολη και οριακή φάση), αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι. Στο 22' το καλό σουτ του Ντιέγκο Κόστα πέρασε λίγο άουτ και στο 23' ο Μπενζεμά απείλησε ξανά με μονοκόμματο μετά από 20άρα μπαλιά του Ντι Μαρία.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κουρτουά έβγαλε ενστικτωδώς το τακουνάκι του Κριστιάνο Ρονάλντο και στο 28΄ήρθε η ισοφάριση. Ο Αρντά Τουράν στριφογύρισε έξω από την περιοχή και εκεί που φάνηκε να καθυστερεί, έδωσε την ασίστ στον Κόκε που σούταρε διαγώνια στην απέναντι γωνία του τέρματος της Ρεάλ. Το γκολ όχι μόνο δεν ηρέμησε τους Ροχιμπλάνκος, αλλά τους έδωσε έξτρα ενέργεια να πιέσουν ακόμα πιο ψηλά την πρώτη μπαλιά. Στην ουσία εγκλώβισαν τον Τσάμπι Αλόνσο και με τους Ρονάλντο, Μπέιλ να είναι εκτός παιχνιδιού, έκλεβαν εύκολα τη μπάλα συνεχώς και ανανέωναν τις επιθέσεις τους. Σε αυτό συνέβαλε και το λάθος (σ.σ.: εκ των υστέρων συμπέρασμα) του Κάρλο Αντσελότι να παρατάξει την ομάδα του με αμυντικούς πλάγιους μπακ (Φάμπιο Κοεντράο, Αρμπελόα) και όχι τους σαφώς πιο επιθετικογενείς Μαρσέλο, Καρβαχάλ.

Στο 43' ο Ντιέγο Λόπεθ σταμάτησε σε τετ α τετ τον Ντιέγκο Κόστα που ελίχθηκε μέσα από Σέρχιο Ράμος και Πέπε, αλλά στην τελευταία φάση πριν το ημίχρονο έκανε λάθος εκτίμηση και αυτό οδήγησε στο δεύτερο γκολ της Ατλέτικο. Ο Γκάμπι εξαπέλυσε βολίδα από 30 μέτρα και ο Ισπανός τερματοφύλακας άργησε να αντιδράσει, με τον αρχηγό των γηπεδούχων να σφραγίζει την τρομερή ανατροπή. Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Ατλέτικο συνέχισε να βγάζει απίστευτη ενέργεια. Στο 52' και στο 58' (σουτ και κεφαλιά) απείλησε ξανά ο Ντιέγκο Κόστα και στο 62' απάντησε με μονοκόμματο ο Μπενζεμά. Στο 69' έγινε χαμός στην περιοχή της Ρεάλ που γλίτωσε με την κεφαλιά του Αρντά Τουράν να σταματάει μεταξύ Ντιέγο Λόπεθ και δεξιού δοκαριού.

Κάπου εκεί ο Αντελότι αποφάσισε να αλλάξει το πλάνο του, έκανε τις αλλαγές στους πλάγιους μπακ και δικαιώθηκε. Μαρσέλο και Καρβαχάλ πλαγιοκοπούσαν, κάνοντας overlap, με τον δεύτερο να ξεκινάει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 82' και μετά από λάθος στα δεξιά της άμυνας από τον Μάριο Σουάρεθ, ο Καρβαχάλ σέντραρε χαμηλά, το ψαράκι στο διώξιμο του Γοντίν ήταν αδύναμο, η μπάλα στρώθηκε στον Κριστιάνο που λίγο πιο πάνω από το πέναλτι σούταρε στη δεξιά γωνιά για το 2-2. Η Ατλέτικο από τη μεριά της στο τελευταίο 20λεπτο είχε ξεμείνει από δυνάμεις και ίσως να κλείστηκε υπερβολικά, για να κρατήσει την πολύτιμη νίκη και αυτό ήταν που πλήρωσε. Στο 87' καταλογίστηκε λανθασμένα ο Μπενζεμά σε θέση οφσάιντ και ενώ ήταν μόνος του και μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα.

Η Ρεάλ παρέμεινε μόνη πρώτη στους 64 βαθμούς και κράτησε την Ατλέτικο στους 61. Επίσης διατήρησε την παράδοση που τη θέλει να μην χάνει γενικά στο «Βιθέντε Καλδερόν» από το 1999 και πιο ειδικά από από το 1980 όταν σκοράρει πρώτη!

Ατλέτικο: Κουρτουά, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλιπε Λουίς, Χουανφράν, Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε, Αρντά Τουράν (82' Κριστιάν Ροδρίγκες), Ραούλ Γκαρθία, Ντιέγκο Κόστα

Ρεάλ: Ντιέγο Λόπεθ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Αρμπελόα (71' Καρβαχάλ), Φάμπιο Κοεντράο (58' Μαρσέλο), Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Ντι Μαρία (72' Ισκο), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά

 

LA LIGA Τελευταία Νέα