Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-3

Νίκος Τσιώκος
Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-3

bet365

Ο Παναιτωλικός έπαιξε... μονότερμα τον Ατρόμητο, όμως στο δικό του τέρμα τα λάθη ήταν αστεία κι αυτό του στοίχισε το αήττητο της έδρας, αφού οι Περιστεριώτες κέρδισαν 1-3 και πέρασαν δεύτεροι!

Στον πάγκο ο Γκάλο, πιο πίσω ο Μπακάκης

Ο Μάκης Χάβος προτίμησε να αφήσει τον Γκάλο στον πάγκο και να φέρει πιο πίσω τον Μπακάκη στο 4-2-3-1 που παρέταξε τον Ατρόμητο. Ο Ράφαελ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπακάκης δεξιά στην άμυνα, ο Ανέν αριστερά και οι Κούσας, Μελισσάς στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Τζούνιορ, Γοδόι και μπροστά τους δεξιά ο Καμαρά, αριστερά ο Θεοδωρίδης και στον άξονα ο Μαρτίνες. Μοναδικός προωθημένος ο Μπόγιοβιτς.

Επίθεση με δίδυμο Ναπολεόνι, Παπαδόπουλο

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Παράσχος προτίμησε το επιθετικό 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο τους Ναπολεόνι, Παπαδόπουλο. Ο Τσέναμο πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, ο Φυτανίδης κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Νάστος το αριστερό, με τους Ταυλαρίδη, Λαζαρίδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ ήταν οι Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία δεξιά τους ο Καραμάνος και αριστερά τους ο Μπρίτο. Στην κορυφή οι Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος.

Ο Παναιτωλικός τις φάσεις, ο Ατρόμητος το γκολ

Ο Παναιτωλικός είχε τα ηνία και μπήκε πολύ δυνατά απειλώντας σε τρεις περιπτώσεις μέσα σε πέντε λεπτά. Τα σουτ των Καμαρά (2'), Θεοδωρίδη (5') και Τζούνιορ (5') δε βρήκαν δίχτυα, με τον Ατρόμητο να παίρνει κεφάλι στο σκορ στη μοναδική φάση που είχε σ' όλο το πρώτο ημίχρονο.

Ο Παπαδόπουλος άλλαξε ωραία με τον Ναπολεόνι την μπάλα στο 8' και έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή. Η μπάλα βρήκε στον Μελισσά, που έβαλε την προβολή και στη συνέχεια στον Ράφαελ για να καταλήξει στα δίχτυα και να ανοίξουν το σκορ οι φιλοξενούμενοι.

Από εκεί και μέχρι την ανάπαυλα, οι Αγρινιώτες είχαν την κατοχή, ωστόσο η πρώτη καλή στιγμή μετά το γκολ ήταν στο 35', όταν ο Μαρτίνες εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τσέναμο. Ο Μπόγιοβιτς αστόχησε από κοντά με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ανέν από αριστερά, στο 39', ενώ το μακρινό σουτ του Τζούνιορ στο 43' μπλόκαρε ο Τσέναμο με δεύτερη προσπάθεια.

Ευκαιρίες και ισοφάριση για «καναρίνια»

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τον Ατρόμητο να έχει το προβάδισμα, και στην επανάληψη το ματς ήταν ακόμα καλύτερο, με τον Παναιτωλικό να ψάχνει την ισοφάριση, να πιέζει τον αντίπαλο, αλλά να κάνει και λάθη στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα, τα οποία πλήρωσε ακριβά.

Στα 25'' του δευτέρου μέρους ο Μπακάκης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Νταλμά έκανε το πλασέ στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο εξαιρετικός σήμερα Τσέναμο μπλόκαρε την μπάλα. Ο γκολκίπερ του Ατρομήτου σταμάτησε και το σουτ του Καμαρά στο 52', ενώ στο 54' οι Αγρινιώτες φώναξαν για απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ταυλαρίδη.

Ο στόπερ των Περιστεριωτών ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Μπόγιοβιτς, ενώ έβγαινε τετ α τετ με τον Τσέναμο, όμως ο Παππάς θεώρησε ότι δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ, αφού υπήρχε κι άλλος παίκτης δίπλα του.

Ο Σέρβος φορ ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε η ισοφάριση για τα «καναρίνια». Ο Καμαρά έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής στο 56', ο Τσέναμο το «έβγαλε» και πάλι, αλλά ο Μπόγιοβιτς τον πλάσαρε από κοντά για να φέρει το ματς στα ίσια.

Λάθη και... πτώση του κάστρου

Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, τα λάθη στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή ο Παναιτωλικός τα πλήρωσε με την πρώτη εντός έδρας ήττα. Αυτό, βέβαια, έγινε αφού οι γηπεδούχοι σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή του σκορ.

Ο Μπακάκης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπόγιοβιτς έπιασε από κοντά την καρφωτή κεφαλιά, με τον Τσέναμο να πραγματοποιεί την απόκρουση της αγωνιστικής! Μάλιστα, στο 64' έβγαλε και... ασίστ, καθώς απ' το βολέ του η μπάλα έφτασε στην αντίπαλη περιοχή, με τους Μελισσά, Μπακάκη να κοιτάνε τον Μπρίτο, που πλάσαρε τον Ράφαελ.

Ο Τσέναμο απέκρουσε και τα σουτ των Καμαρά (70'), Μαρτίνες (76'), ενώ στο 80' έγινε νέο λάθος. Αυτή τη φορά ήταν στη μεσαία γραμμή, με τον Πίτου Γκαρσία να βγάζει ωραία μπαλιά στον Παπαδόπουλο που πέρασε και τον Ράφαελ για να πλασάρει και να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να κλειδώσει τη νίκη για την ομάδα του.

Από εκεί και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ο Ατρόμητος έλεγξε το ματς και πήρε το «τρίποντο» βάζοντας τέλος στο αήττητο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, ενώ ήταν η μοναδική ομάδα που σημείωσε πάνω από ένα τέρμα.

Man of the match: Δίχως αμφιβολία ο Λουίτζι Τσέναμο. Ο γκολκίπερ του Ατρομήτου... κατέβασε ρολά, νικήθηκε μόλις μία φορά και με δέκα αποκρούσεις συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του. Μάλιστα, έβγαλε και ασίστ στο δεύτερο γκολ των Περιστεριωτών.

Αδύναμος κρίκος: Ο Παναιτωλικός έκανε λάθη στην άμυνα και τα πλήρωσε με την πρώτη εντός έδρας ήττα. Δέχεται ένα γκολ από κόντρες σε δύο παίκτες του και δύο από λάθη στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή.

Στο ύψος του: Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος βρήκε δίχτυα δύο φορές και χάρισε μαζί με τον σκόρερ του έτερου τέρματος, Εντουάρντο Μπρίτο, μια σημαντική νίκη στην ομάδα του. Από πλευράς Παναιτωλικού, οι Καμαρά, Μπόγιοβιτς προσπάθησαν περισσότερο, με τον τελευταίο να ισοφαρίζει για τους Αγρινιώτες.

Η γκάφα: Την έκαναν Μελισσάς και Μπακάκης στο 64', όπου κοίταγαν τον Μπρίτο, που πλάσαρε δίχως πρόβλημα τον Ράφαελ.

Το στραγάλι: Ο Παππάς θα μπορούσε να δείξει την κόκκινη κάρτα στον Ταυλαρίδη για το φάουλ στον Μπόγιοβιτς στο 55', ενώ ο Σέρβος φορ έβγαινε τετ α τετ με τον Τσέναμο. Ο Αθηναίος ρέφερι θεώρησε ότι δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ επειδή υπήρχε κι άλλος αμυντικός του Ατρομήτου δίπλα στον Ταυλαρίδη. Από εκεί και πέρα, δεν αντιμετώπισε κάποιο άλλο πρόβλημα, ενώ καλή δουλειά έκαναν οι βοηθοί του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ένα ματς, όπου επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου ότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Ο Παναιτωλικός υπερίσχυσε, κάτι που έδειξαν και τα στατιστικά. 23-5 τελικές, 7-2 σουτ εντός μεγάλης περιοχής, 11-2 σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, 0-10 αποκρούσεις, 7-0 κόρνερ.

Ο Ατρόμητος είχε... φύλακα-άγγελο κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος κατέβασε ρολά και νικήθηκε μόλις μία φορά. Αντίθετα, οι Αγρινιώτες πλήρωσαν τα λάθη τους σε μεσαία γραμμή και άμυνα με την πρώτη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα, τη στιγμή που δέχτηκαν για πρώτη φορά και περισσότερα από ένα τέρματα.

Συνθέσεις ομάδων

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Μελισσάς, Θεοδωρίδης (40' Νταλμά, 73' Γκάλο), Γοδόι, Τζούνιορ (70' Σφακιανάκης), Μαρτίνες, Μπακάκης, Ανέν, Μπόγιοβιτς.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσέναμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Μπρίτο (79' Γεωργίου), Ναπολεόνι (46' Μπάλλας), Παπαδόπουλος, Νάστος, Καραμάνος (65' Φάμπιο), Δημούτσος, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα