Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-3

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-3

bet365

ΑΗΤΤΗΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΝΟ ΕΣΥ! Ο Παναθηναϊκός τέλειωσε το ρεκόρ του Ολυμπιακού διασύροντας τον με 3-0 μέσα στο Φάληρο, στο μεγαλύτερο διπλό όλων των εποχών!

Με συνταγή θριάμβου!

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, πόσω μάλλον όταν έχει υποτάξει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε νοκ-άουτ παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Το παραπάνω ρητό του ποδοσφαίρου το γνωρίζει άριστα και ο Μίτσελ που άφησε ίδια την συνταγή της Τρίτης στο Καραϊσκάκη.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ρομπέρτο. Αριστερό μπακ ο Χολέμπας, δεξί ο Σαλίνο και στο κέντρο της άμυνας ο Μανωλάς με τον Μαρκάνο. Μανιάτης και Ντινγκά οι δύο «κόφτες» στη μεσαία γραμμή. Στο δεξί «φτερό» ο Κάμπελ, στο αριστερό ο Πέρες και σε ελεύθερο ρόλο ο Τσόρι πίσω από τον μοναδικό «φουνταριστό» τον Ολαϊτάν, σε διάταξη 4-2-3-1.

«Γέμισε» το κέντρο

Στην «πράσινη» όχθη, ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να «φορτώσει» την μεσαία γραμμή για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να πάρει τον έλεγχο του άξονα και άφησε στην άκρη τις σκέψεις για χρησιμοποίηση του Πέτριτς δίπλα στον Μπεργκ.

Ο Καπίνο υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού», έχοντας αριστερά στην άμυνα τον Νάνο, δεξιά τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Σίλντενφελντ με τον Κουτρουμπή δίδυμο στα στόπερ. Λαγός, Ζέκα και Πράνιτς στο κέντρο, με τους Ατζαγκούν και Αμπέντ να κινούντε πίσω από τον Μπεργκ που ήταν η αιχμή του δόρατος στο 4-3-2-1 του Έλληνα τεχνικού.

Ιδανικό «πράσινο» σενάριο με Πράνιτς πρωταγωνιστή!

Κυριακή των Όσκαρ, απόψε, και αν ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να διαλέξει ένα ιδανικό σενάριο για το πρώτο μέρος του ντέρμπι, αυτό δεν θα ήταν άλλο από όσα είδαμε στο Φάληρο. Με τον Γιάννη Αναστασίου να στήνει μαεστρικά το «τριφύλλι» και τους ποδοσφαιριστές του να ακολουθούν σαν... στρατιωτάκια το αρχικό πλάνο, οι φιλοξενούμενοι πίεζαν τον Ολυμπιακό λίγο πιο πάνω από την σέντρα και τον... βραχυκύκλωσαν για τα καλά!

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Καπίνο ενώ περίμεναν τα πάντα από τον Τσόρι που δεν ήταν στα... κέφια της Τρίτης. Τα «ντουμπλαρίσματα» της ομάδας του Αναστασίου ήταν για σεμινάριο αλλά οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να κρατήσουν μπάλα ή να βγουν σωστά στην αντεπίθεση.

Με εξαίρεση την φάση που έκανε την διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μανωλάς έπεσε «θύμα» της πίεσης ψηλά του Παναθηναϊκού και έκανε λάθος που δεν επιτρέπεται στην ποιότητα του. Ο Μπεργκ μπήκε στην περιοχή, σήκωσε το κεφάλι και πάσαρε στον Πράνιτς. Ο Κροάτης που ήρθε από το... ξέφωτο στον άξονα, «ζύγισε» το πόδι του και έστειλε την μπάλα στην γωνία του Ρομπέρτο! 1-0 για το «τριφύλλι» που... πάγωσε το Καραϊσκάκη και σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για την οικονομία του ματς, πήρε το προβάδισμα!

Μέσα σε όλα τα προβλήματά του, ο Μίτσελ έχασε και τον Ολαϊταν(στη θέση του ο Βαλντές) στο 30', σε μια στιγμή που ανησύχησε όλο το γήπεδο, καθώς ο Νιγηριανός έπεσε σχεδόν αναίσθητος στο έδαφος και χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή επαφή. Αποχώρησε με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να τον χειροκροτούν, δείχνοντας πως πάνω απ' όλα είναι ο άνθρωπος.

Τον διέλυσε!

Η επανάληψη ήταν... copy-paste του πρώτου μέρους. Ο Παναθηναϊκός να κάνει εξαιρετική διαχείριση και ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να βρει χώρο και ευκαιρίες. Το «τριφύλλι» περίμενε και σαν την... κόμπρα και έκανε την ζημιά και πάλι στο ανοιχτό γήπεδο! Ο Μπεργκ στο 68' έγραψε το 2-0 και έφερε την ομάδα του ακόμη πιο κοντά σε μία τεράστια νίκη.

Ο Ολυμπιακός πίεσε, είχε την ευκαιρία του στο 80' αλλά ο Τσόρι αστόχησε στο πέναλτι και κάπου εκεί τελείωσε η σεμνή τελετή. Πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη!

Με μια εκτέλεση φάουλ του Αμπέιντ στο φινάλε του ματς, έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, σημείωσε το 3-0 και πήρε την μεγαλύτερη νίκη των τελευταίων χρόνων μέσα στο Φάληρο κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο!

MAN OF THE MATCH: Τεράστιο παιχνίδι από τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός ήταν καταπληκτικός στο χορτάρι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε μία μεγάλη ποδοσφαιρική παράσταση. Ξεκινά το ματς, κρατώντας την μπάλα εξαιρετικά. Κέρδισε τις περισσότερες διεκδικούμενες μπάλες και όταν ήρθε η ώρα να κάνει την διαφορά την έκανε. Κάνει καταπληκτική ασίστ στο πρώτο γκο, σερβίροντας το στον Πράνιτς. Με εξαιρετική ενέργεια... καθαρίζει το ματς. Παίρνει παλικαρίσια την μπάλα και τελειώνει ιδανικά την φάση, στέλνοντας την μπάλα στο πλεκτό! Φοβερός...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: «Βράχος» στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ηγέτης πραγματικός, αλάνθαστος και με εξαιρετικές επεμβάσεις. Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ καθοδήγησε την άμυνα του με εξαιρετικό τρόπο, ήταν απροσπέλαστος και έγραψε μια σπουδαία εμφάνιση στην «πράσινή» του παρουσία.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τα στόπερ του Ολυμπιακού και ειδικά οι Μανωλάς και Παπαδόπουλος. Την Τρίτη κόντρα στην Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου, δείχνοντας την ποιότητά του. Ήταν αλάνθαστος. Απόψε και κόντρα στον Παναθηναϊκό, όμως, κάνει ένα τραγικό λάθος που κοστίζει στην ομάδα του. Ο λόγος για τον Κώστα Μανωλά που από δικό του λάθος έξω από την περιοχή του Ρομπέρτο ο Παναθηναϊκός ανοίγει το σκορ και παίρνει προβάδισμα για την νίκη.

Όσον αφορά τον Παπαδόπουλο μπαίνει στο παιχνίδι με μία πολύ σημαντική παρέμβαση αλλά χάνει τον Μπεργκ στην φάση του 2-0 αν και αρχικά φαίνεται να βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τον Σουηδό φορ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ολυμπιακός είχε την μεγάλη του ευκαιρία να μπει στο παιχνίδι και να βάλει... φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Τσόρι, όμως, εκτέλεσε με τραγικό τρόπο το πέναλτι, έστειλε την μπάλα αόυτ και στέρησε από τους «ερυθρόλευκους» τη δυνατότητα να μειώσουν στο σκορ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δύο... διαφορετικοί Σιδηρόπουλοι εμφανίστηκαν στο ντέρμπι. Στο πρώτο μέρος ήθελε ξεκάθαρα να μοιράσει το καρπούζι στην μέση. Και το έκανε. Μοναδικό λάθος στο ημίχρονο ήταν μια υπόδειξη οφ-σάιντ πάνω στον Μπεργκ. Στην επανάληψη ο ρέφερι της αναμέτρησης μοίρασε τα σπόρια στον Ολυμπιακό, έδωσε αρκετά ανάποδα σφυρίγματα. Το πέναλτι που δίνει στον Ολυμπιακό είναι σωστό αλλά έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο. Επίσης στα τελευταία λεπτά έπρεπε να αποβάλλει τον Χολέμπας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός δεν τον νίκησε απλά τον Ολυμπιακό. Του έκανε πλάκα, τον διέλυσε μέσα στο γήπεδό του και του έβγαλε ξινή την Τρίτη και την τρομερή νίκη κόντρα στην Μάνστεστερ! Με μία καταπληκτική εμφάνιση, το «τριφύλλι» πήρε το... σκαλπ και το αήττητο του Ολυμπιακού, με το 3-0 να γράφει ιστορία! Απόψε στο Καραϊσκάκη υπήρχε μόνο μία ομάδα και αυτή φορούσε πράσινα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα