Η «νίκη» της Παρί

Ball Boys Ball Boys
Η «νίκη» της Παρί

bet365

Ο Ball Boy Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Παρί με την ανανέωση του Ματουιντί και τη «νίκη» της στο τέλος.

Τέλος καλό όλα καλά για τους Παριζιάνους, που ανακοίνωσαν ότι ο Μπλες Ματουιντί υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Ένας από τους καλύτερους παίκτες της Παρί φέτος είχε μείνει «ξεκρέμαστος» και όχι με υπαιτιότητα της ομάδας.

Η επιθυμία των δύο πλευρών να συνεχίζουν μαζί ήταν δεδομένη, όμως όσο περνούσε ο καιρός η πίεση αυξανόταν. Το συμβόλαιο του Ματουιντί έφτανε στο τέλος του το προσεχές καλοκαίρι και από τις αρχές του Ιανουαρίου είχε το δικαίωμα να διαπραγματευτεί με οποιονδήποτε σύλλογο.

Η αβεβαιότητα προέκυψε από το γεγονός ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Ματουιντί αποφάσισε να αλλάξει ατζέντη και στη θέση του Ζαν Πιερ Μπερνές προσέλαβε τον Μίνο Ραϊόλα. Με την ελπίδα, φυσικά, ότι το νέο του συμβόλαιο, είτε στην Παρί είτε σε άλλη ομάδα, θα είναι άκρως πλουσιοπάροχο.

Χωρίς να το καταλάβει, όμως, γρήγορα βρέθηκε με δεμένα τα χέρια, καθώς ο Μπερνές πήγε την υπόθεση στα Δικαστήρια, ζητώντας αποζημίωση 5 εκατ. ευρώ από τον ίδιο και 3 από τον Ραϊόλα. Η δικαστική διαμάχη αποδείχθηκε πιο δύσκολη από ό,τι περίμενε ο Ιταλός. Μετά από 3 ακροάσεις, ο Ματουιντί βρέθηκε στη δυσχερή θέση να μην μπορεί να υπογράψει τίποτα και πουθενά. Φυσικά, όλοι υπολόγιζαν ότι μέχρι το καλοκαίρι η χρυσή τομή θα έχει βρεθεί ή τουλάχιστον η δικαστική απόφαση θα έχει κοινοποιηθεί, όμως αυτό θα σήμαινε ότι η Παρί παίζει με τη φωτιά. Όχι ότι ήταν άνετη και τώρα…

Οι Ισπανοί εδώ και καιρό έγραφαν για ενδιαφέρον της Ρεάλ, καθώς Αντσελότι και Ζιντάν τον ξέρουν πολύ καλά και εξέτασαν την περίπτωσή του ακόμη και για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο (για αντι-Κεντίρα), πριν αποφασίσουν στην βασίλισσα ότι δεν χρειάζονται μεταγραφή. Στα τέλη του Γενάρη το Canal+ αποκάλυψε ότι η Μάντσεστερ Σίτι προσέγγισε τον Ματουιντί, προσφέροντάς του 10 εκατ. ευρώ ως μπόνους υπογραφής και 6 εκατ. ευρώ ετησίως (για το καλοκαίρι), πριν οι πολίτες στραφούν στην (άμεση) περίπτωση του Φερφάντο.

«Η Μάντεστερ Σίτι ενδιαφέρεται για τον Ματουιντί; Δεν ανησυχώ, γιατί γνωρίζουν ότι αν αγγίξουν κάποιον από τους παίκτες μας, τότε θα κάνουμε και εμείς το ίδιο με τους δικούς τους. Σεβόμαστε όλους τους συλλόγους, όμως αν κάποιος προσπαθήσει να πάρει κάποιον παίκτη μας, θα υποστεί τις συνέπειες», είπε ο πρόεδρος της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, στην Equipe. Στις δηλώσεις… απειλής ήταν εμφανής τόσο η σιγουριά όσο και ο εκνευρισμός.

Οι δύο πλευρές δεν είχαν δώσει ακόμα τα χέρια και οι Παριζιάνοι γνώριζαν ότι έστω και αν είχαν τον πρώτο λόγο, με τον παίκτη τους διαθέσιμο στην αγορά, θα έπρεπε να ανταγωνιστούν τους καλύτερους. Οι Άγγλοι έβαλαν στο παιχνίδι και τις Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς οι φήμες να εξελιχθούν πρόταση.

«Η περίπτωσή του είναι πολύ δύσκολη. Θέλουμε να μείνει, όμως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Δεν κρύβουμε το γεγονός ότι όταν το συμβόλαιο ενός παίκτη φτάνει στο τέλος του τον προσεχή Ιούνιο, υπάρχει το ενδεχόμενο να τον χάσεις. Μπορεί να μιλήσει με όποιον θέλει. Αυτή είναι η κατάσταση με τον Ματουιντί», είχε δηλώσει στον RMC ο Λοράν Μπλαν.

Ο 26χρονος Γάλλος μέσος κάνει την καλύτερη σεζόν του στο Παρίσι και δείχνει έτοιμος να ηγηθεί τις προσπάθειας της Παρί τα επόμενα χρόνια. Με 92% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες (1.371 – 8ος στο σύνολο) βρίσκεται μαζί με τον Τιάγκο Μότα (1.846 – 1ος στο σύνολο) στην κορυφή της κατηγορίας στην Λιγκ 1, ενώ είναι 1ος στις αμυντικές ενέργειες (κοψίματα, απομακρύνσεις, επιτυχημένα μαρκαρίσματα) και 2ος στις κερδισμένες μονομαχίες με 121 (πίσω μόνο από τον Βεράτι, που έχει 126) στους Παριζιάνους. Στα χέρια του Μπλαν το «πολυεργαλείο» έχει εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην Γαλλία του Ντεσάμπ στο Μουντιάλ.

«Νιώθω καλά στο Παρίσι. Αν όλα πάνε όπως τα υπολογίζω, θα μείνω και θα είναι ευχαρίστησή μου. Είμαι ήρεμος. Είναι δύσκολα, όμως πιστεύω ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά», σχολίασε ο Ματουιντί με το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Αλ Κελαϊφί αποφάσισε να κάνει υπομονή, καθώς ήταν εμφανές ότι ο Ραϊόλα θα έδινε τον πρώτο λόγο στην Παρί, προκειμένου να μην χαλάσει τη σχέση του με τους Άραβες. Οι μήνες περνούσαν και ο πρόεδρος των Παριζιάνων έφτασε στο σημείο να μην ελέγχει την κατάσταση. Έτσι, αποφάσισε να δράσει και με δική του πρωτοβουλία, λειτουργώντας ως μεσάζοντας, η λύση βρέθηκε – με το αζημίωτο – εξωδικαστικά. Ακόμη και αν ο Ματουιντί δήλωσε οπαδός της από μικρό παιδί μετά τις υπογραφές, η Παρί βγήκε «νικήτρια» σε μία υπόθεση που θα μπορούσε εύκολα να μην έχει happy end.

Όλα αυτά, μάλιστα, τη στιγμή που είχε ήδη αποκτήσει και τον Καμπάγ για τη μεσαία γραμμή. Έναν άμεσο ανταγωνιστή για τον Ματουιντί, ενώ είχε επίσης ανανεώσει και το συμβόλαιο του Μότα και δεν κρύβει το σοβαρό ενδιαφέρον της για τον Πογκμπά. Σιγά-σιγά οι Παριζιάνοι «χτίζουν» και το βάθος στο ρόστερ, που φαινομενικά είναι η αχίλλειος πτέρνα. «Το γεγονός ότι αποκτήσαμε τον Καμπάγ δείχνει τις φιλοδοξίες του συλλόγου. Σε καμία περίπτωση δεν τον βλέπω ως ανταγωνιστή», είχε σχολιάσει ο Ματουιντί.

«Με αυτή την κίνηση στέλνουμε ένα πολύ δυνατό μήνυμα στην Γαλλία και στην Ευρώπη», σχολίασε ο Αλ Κελαϊφί, που πήρε την κατάσταση στα χέρια του και χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο μισθός του Ματουιντί μπορεί να διπλασιάστηκε, όμως παραμένει κάτω από τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως (χωρίς τα μπόνους), χρήματα που είναι σαφώς λιγότερα από αυτά που ήταν διατεθειμένες να του προσφέρουν άλλες ομάδες και από τις αρχικές απαιτήσεις του Ραϊόλα, ο οποίος ξεκίνησε από τα 6 εκατ. ευρώ καθαρά…

Follow me @entanovasilis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys