Σάλκε - Ρεάλ 1-6

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Σάλκε - Ρεάλ 1-6

bet365

Μαγεία, γκολ, ρεκόρ! Φόβος και τρόμος οι Galácticos έκαναν πάρτι στο Βέλτινς Αρίνα και διέλυσαν 6-1 τη Σάλκε. Φονική τριπλέτα Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά!

Galácticos από άλλο Πλανήτη, έκαναν ό,τι ήθελαν τη Σάλκε, έσπασαν την κατάρα της... Γερμανίας και σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο! Το 6-1 στέλνει τη Ρεάλ στους «8», αλλά και μηνύματα στους ανταγωνιστές, πως η ομάδα του Αντσελότι σκορπίζει φόβο και τρόμο! Παράλληλα, μαζί με την Ατλέτικο Μαδρίτης είναι οι δυο αήττητες στη διοργάνωση!

Η Σάλκε αναζητούσε... θαύμα απέναντι στη Ρεάλ, ωστόσο στο τέλος του ματς ήταν ικανοποιημένη για τα... έξι γκολ που δέχθηκε. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πραγματοποίησε μαγική εμφάνιση, άφησε την Ευρώπη με ανοιχτό το στόμα και έδειξε πως η φετινή σεζόν θα έχει την σφραγίδα της. Ο Ιταλός έστησε απίστευτα την ομάδα, η φονική τριπλέτα Κριστιάνο - Μπέιλ - Μπενζεμά έκρυψαν τη μπάλα και η Ρεάλ έμεινε για 27ο ματς αήττητη. Τα 14 από τα 27 αήττητα ματς είναι για το πρωτάθλημα (12 νίκες, 2 ισοπαλίες), τα 8 για το Κύπελλο (7 νίκες) και 4 για το Champions League (3 νίκες, 1 ισοπαλία). Μάλιστα, ο Αντσελότι κυνηγάει τους 34 αγώνες του Λίο Μπενάκερ (25 νίκες, 9 ισοπαλίες) τη σεζόν 1988-89.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με δυο γκολ και ασίστ επέστρεψε δριμύτερος βοηθώντας τη Ρεάλ να ισοφαρίσει την μεγαλύτερή της εκτός έδρας νίκη και να υποχρεώσει την Σάλκε στη βαρύτερη εντός έδρας της στο Champions League. O Πορτογάλος έφτασε τα 62 γκολ στη διοργάνωση, πέρασε τον Φαν Νιστελρόι, είναι στο -4 από τον Μέσι και στο -9 από τον Ραούλ! Ωστόσο, ο Κριστιάνο πέρασε και στην ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στη διοργάνωση που σε τρεις διαδοχικές σεζόν πετυχαίνει 10+ γκολ!

Υπάρχει ακόμα ένα και αφορά τον εξαιρετικό Κασίγιας, ο οποίος κράτησε ανέπαφη την εστία του για 952 λεπτά, το μεγαλύτερο σερί τερματοφύλακα σε όλη την ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου! Οσο για τη Σάλκε, ήταν... άτυχη, αφού έπεσε στην πιο φορμαρισμένη Ρεάλ, η οποία έχει πιάσει απίστευτο ρυθμό! Εξάλλου, αυτή η τριπλέτα δείχνει... φονική και μόνο ακόμα μια φορά στη διοργάνωση έχουν σκοράρει δυο φορές και οι τρεις επιθετικοί της, τον Νοέμβριο του 2007 από τους Μπεναγιούν, Μπάμπελ, Κράουτς για λογαριασμό της Λίβερπουλ! Στα αξιοσημείωτα, η γκολάρα του Χούντελαρ, ίσως το καλύτερο του φετινού Champions League.

Καταιγίδα με το... καλημέρα!

Η Σάλκε είχε μια μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 1' με τον Μάτιπ να μην μπορεί να σκοράρει και μετά... τέλος! Αφού πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο, η Ρεάλ πήρε μπρος, η Σάλκε έκανε το λάθος να πιέσει ψηλά, οι γραμμές ήταν κοντά και το πλήρωσε ακριβά! Στο 13' ο Κριστιάνο έκανε την ασίστ και ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ! Στην επόμενη φάση, ο Κασίγιας έδειξε την κλάση του με μια μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Ντράξλερ και οι Μαδριλένοι απάντησαν με γκολ. Στο 21' ο Μπέιλ έκανε άνω - κάτω την άμυνα των «Βασιλικών Μπλε», πέρασε δυο παίκτες και με πλασέ (κόντραρε) πέτυχε το 2-0, αν και μερίδιο επιτυχίας έχει και ο Μπενζεμά που έκανε την ασίστ, αφού πρώτα είχε αδειάσει δυο αντιπάλους. Ο Κριστιάνο είχε... τρελαθεί για γκολ, αλλά στο 32' είδε το διαγώνιο σουτ να βρίσκει στο δοκάρι! Ο Πορτογάλος το... πάλεψε, αλλά σε δυο τετ α τετ νικήθηκε από τον Φέρμαν.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, η Ρεάλ έκρυψε τη μπάλα, έκανε πάρτι και η Σάλκε απλά παρακολουθούσε! Στο 52' ο Μάτιπ... τρελάθηκε από την ενέργεια του Ρονάλντο και απλά είδε τον Πορτογάλο να πανηγυρίζει ένα απίθανο γκολ! Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε ακόμα ένα τέρμα, τέσσερις πάσες, τακουνάκια και άψογη συνεργασία Κριστιάνο - Μπενζεμά, με τον Γάλλο να πετυχαίνει το 4-0! Οι Μαδριλένοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 69' ο Μπέιλ με ωραία ενέργεια πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ! Η Ρεάλ έριξε ρυθμό, όχι όμως και ο Κριστιάνο, ο οποίος τα κατάφερε να σκοράρει ξανά στο 89' με άψογο τελείωμα! Το ματς όμως έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο, ο Χούντελαρ που δεν είχε φανεί καθόλου πέτυχε στο 90' το γκολ της χρονιάς για το 6-1 και έγινε ο 5ος πρώην παίκτης της Ρεάλ που σκοράρει εναντίον της στη διοργάνωση!

Σάλκε (Γενς Κέλερ): Φάρμαν, Χέβεντες, Σαντάνα, Μάτιπ, Κολάσινατς (76' Φουχς), Μέγιερ, Μπόατενγκ (59' Γκορέτσκα), Ντράξλερ, Νόσταντερ, Φαρφάν (72' Ομπάσι), Χούντελαρ

Ρεάλ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαλιάλ, Μπέιλ (80' Χεσέ), Αλόνσο (73' Ιγιαραμέντι), Μόντριτς, Ντι Μαρία (68' Ντι Μαρία), Ρονάλντο, Μπενζεμά

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα