Για όσους έχουν ασθενή μνήμη...

Για όσους έχουν ασθενή μνήμη...

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Για όσους έχουν ασθενή μνήμη...

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη και συγκρίνει...

Επειδή η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει και επειδή βλέπω ότι μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάποιοι έχουν ξεφύγει και έχουν ασθενή μνήμη , η τώρα λένε άλλα από αυτά, που έλεγαν θέλω να πω δύο πράγματα.

Με ευχαρίστηση και με ...αρκετή καθυστέρηση βλέπω σήμερα ότι κάποιοι δεν θεωρούν τις νίκες στην Ευρώπη και τις πορείες, σαν πορείες, που κάνουν μόνο οι ...συνταξιούχοι(το έλεγαν ...χρόνια ολόκληρα που ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες και προκρίσεις στους 16 και στους 8).

Επίσης με απόλυτη ικανοποίηση παρατηρώ, ότι κάποιοι ....θυμήθηκαν ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες στους «16» του τσάμπιονς λιγκ δεν συγκρίνονται με την κατάκτηση πρωταθλήματος. Πιο παλιά, όταν ο Παναθηναϊκός κέρδιζε στους «8» την τεράστια Μπαρτσελόνα στην Λεωφόρο με 1-0 , η έκανε την τεράστια νίκη επί της Γιουβέντους με 3-1 στο ΟΑΚΑ στην πορεία για τους «16»(την πέταξε έξω και όταν έμεινε με 9 η Ιταλική ομάδα ο Παναθηναϊκός σταμάτησε να παίζει και να επιτίθεται σε ένδειξη σεβασμού και fair play προς τον μεγάλο αντίπαλο) τη νίκη με 1-0 επί της Αρσεναλ, θυμάμαι οι ίδιοι να λένε «ελα μωρέ ποια Γιουβέντους και ποια Μπαρτσελόνα;

Στο πρωτάθλημα είναι δεύτεροι».

Αυτοί που χρόνια ολόκληρα αμφισβητούσαν τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδυές του Παναθηναϊκού, ξαφνικά χθες θυμήθηκαν......πόσο σπουδαίο είναι να κερδίζεις στο γήπεδό σου μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Εγώ σαν και αυτούς δεν θα γίνω, ούτε είμαι κομπλεξικός. Δεν θα αμφισβητήσω τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Γιουνάιτεντ(άσχετα με το πως παρουσιάστηκε η Γιουνάιτεντ). Ηταν μία πολύ μεγάλη νίκη. Η μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του , που δεν έχει και πολλές επιτυχίες στην Ευρώπη, πάντα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό.

Απλά να θυμήσω σε όσους έχουν ασθενή μνήμη ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει η μόνη ελληνική ομάδα , που έχει παίξει σε τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών το 1971, σε δύο ημιτελικούς κυπέλλου πρωταθλητριών και τσάμπιονς λιγκ το 1985 και το 1996 και στους «8» του τσάμπιονς λιγκ το 1992 και το 2002. Και κατά την ταπεινή μου άποψη οι «πράσινοι» έχουν πετύχει την μεγαλύτερη (όχι σε έκταση αλλά σε σημασία)εντός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα το 2002 και την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη επί του -απίστευτου τότε -Αγιαξ με 1-0 το 1996.

ΥΓ: Ευχομαι και ελπίζω ο Παναθηναϊκός να βρει το συντομότερο τον δρόμο του , για να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε , και να ζήσουμε και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές βραδυές. Για αυτές τις ευρωπαϊκές βραδυές είμαστε γεννημένοι όλοι οι Παναθηναϊκοί.

ΥΓ2: Φυσικά δεν απευθύνομαι σήμερα σε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού με αυτά, που γράφω. Υπάρχουν και υγιείς οπαδοί του Ολυμπιακού, που δεν αμφισβήτησαν τις πορείες του Παναθηναϊκού όλα τα προηγούμενα χρόνια....

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.