«Εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο από το 1996»

Gazzetta team
«Εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο από το 1996»

bet365

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για εγκληματική οργάνωση που υπάρχει από το 1996 στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φέτος έχει προδιαγράψει την τύχη του Αρη και του Απόλλωνα.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στο «Goal»:
«Η εγκληματική οργάνωση η οποία από το 1996 πήρε στα χέρια της το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει από την αρχή του πρωταθλήματος προδιαγράψει την τύχη δυο ομάδων, του Αρη και του Απόλλωνα. Η αιτία που έγινε αυτή η επιλογή δεν είναι άλλη από το ότι οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν τη σωτηρία τους πλην του Αρη και του Απόλλωνα αποτελούν μεταξύ τους συγκοινωνούντα δοχεία. Οσον αφορά τον λόγο που βρίσκονται αυτές στη Super League δεν έχει σχέση με την ποδοσφαιρική τους πρόοδο αλλά με τα κέρδη που κερδίζουν οι ιδιοκτήτες τους, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες δεν εμφανίζονται αλλά όλοι υποψιάζονται ποιος είναι. Αλήθεια, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Πανιωνίου; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη και του Πλατανιά; Αν διοικούσα το ελληνικό ποδόσφαιρο θα προχωρούσα σε μια έρευνα για τα αποτελέσματα ομάδων όπως είναι ο Λεβαδειακός, ο ΠΑΣ, ο Πανιώνιος, ο Εργοτέλης, ο ο Πλατανιάς και η Βέροια στα μεταξύ τους παιχνίδια».

-Ποια είναι η γνώμη σας για τη διαιτησία του αγώνα Πλατανιάς-Αρης;
«Δεν είναι τυχαίο ότι σημαντικά παιχνίδια που κρίνουν κατηγορίες διευθύνονται από διαιτητές που ακούγονταν στις κασέτες της ΕΥΠ είτε γενικότερα ελέγχονται για τη δραστηριότητά τους, διαιτητές όπως ο Μάνταλος, ο Αμπάρκιολης ή ο Δημητρόπουλος. Δεν σας κάνει εντύπωση αυτό;».

-Εσείς τι λέτε; Πέρασε η μπάλα τη γραμμή στην επίμαχη φάση;
«Μα τι λέτε τώρα; Ποια φάση; Ποιο γκολ; Είναι ξεκάθαρο πως το χέρι του παιδιού που αποκρούει, του Διούδη, είναι έξω. Εγώ δεν θα σταθώ σε αυτήν τη φάση αλλά στο πώς έπαιζαν ο διαιτητής και ο συγκεκριμένος επόπτης τον Αρη μέχρι εκείνο το λεπτό. Και φτάνουμε στο σημείο όλα τα χωριά της Ελλάδας με 50 οπαδούς να βρίσκονται στη Super League, φτάνουμε στο σημείο να ακούμε 50 οπαδούς στο γήπεδο του Πλατανιά, που βλέπουν τη διαιτητική αλητεία να φωνάζουν για τον Αρη ''εκεί, εκεί, στη Β' Εθνική''. Τη στιγμή που το όνομα του προέδρου του Πλατανιά επίσης ακούγεται στις κασέτες και μάλιστα τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα δείχνοντας να έχουν μεγάλη οικειότητα μαζί του. Κι όλα αυτά τα έχουμε ξεχάσει. Ή κάποιοι θέλουν να τα ξεχάσουμε».

- Θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι ο Αρης ώστε να μη βρίσκεται σήμερα σε αυτήν τη θέση;
«Δυστυχώς ο Αρης έμεινε ανυπεράσπιστος, τα πρόσωπα που τον διοικούν τα τελευταία χρόνια δεν είχαν το βεληνεκές όχι να σηκώσουν στις πλάτες τους έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Αρης αλλά ούτε ερασιτεχνική ομάδα. Δεν αναδείχθηκε μια προσωπικότητα, ένας επαγγελματικά πετυχημένος παράγοντας να διαφυλάξει τα συμφέροντα ενός συλλόγου με εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους, να διαφυλάξει έστω το γεγονός ότι τα λεφτά του κόσμου θα πήγαιναν στην ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα