Καλλονή - Παναιτωλικός 3-1

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Καλλονή - Παναιτωλικός 3-1

bet365

Η Καλλονή... πάτησε τον χειρότερο φετινό Παναιτωλικό, κέρδισε με 3-1, ενώ έχασε και ευκαιρίες για δώσει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στο σκορ!

Πως ξεκίνησαν

Κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων ήταν ο Χογκ, με τους Ζακουανί, Αναστασιάδη μπροστά του και τους Γιορέντε, Ποντάνι στα άκρα. Κεϊτά και Μαρσέλο ήταν στον άξονα, με τους Γιονάν, Μανούσο και Λεοζίνιο να είναι πίσω από τον Περόνε.

Στην αντίπερα όχθη, την εστία του Παναιτωλικού υπερασπίστηκε ο Ράφαελ, με τους Κούσα και Καλί μπροστά του, ενώ στα άκρα ήταν οι Γκάλο, Ανέν. Στον άξονα ήταν ο Τζούνιορ, με τους Σφακιανάκη και Γοδόι δίπλα του, ενώ τον Καμαρά πλαισίωσαν οι Θεοδωρίδης και Παπουτσογιαννόπουλος.

Τραγωδία...
Μόνο αυτή η λέξη, μπορεί να χαρακτηρίσει την εικόνα που παρουσίασε ο Παναιτωλικός, ο οποίος ήταν ένα... φάντασμα και με παιδαριώδη λάθη στην άμυνα, έκανε δώρο την νίκη στην Καλλονή. Η απουσία του Μπικέι ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή, αφού δεν υπήρχε καμία συνεννόηση στα μετόπισθεν των «καναρινιών», με αποτέλεσμα τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο. Σε ένα από αυτά, μετά από πολύ μακρινή εκτέλεση φάουλ στο 11', Καλί και Κούσας μπερδεύτηκαν, με τον Κεϊτά να μην αφήνει ανεκμετάλλευτη την γκάφα και να νικάει από κοντά τον Ράφαελ για το 1-0. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του υψηλόσωμου μέσου της ΑΕΛΚ.

Καμία αντίδραση!
Οι φιλοξενούμενοι, παρά το τέρμα που δέχτηκαν, δεν... ταρακουνήθηκαν και παρέμειναν σε πολύ κακή κατάσταση. Με μοναδική εξαίρεση τον κινητικό Καμαρά, όλοι οι παίκτες του Χάβου ήταν έξω από τα νερά τους. Ενδεικτικό της εικόνα και το τρομερό λάθος του Τζούνιορ, ο οποίος στο 35' προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με το στήθος στον Ράφελ, αλλά αντ' αυτού την έστρωσε στον Λεοζίνιο, με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να πραγματοποιεί μία καίρια επέμβαση για να διορθώσει.

Μπορεί σε εκείνη την φάση να την γλύτωσε, όμως το γκολ τελικά ήρθε 6 λεπτά αργότερα, πάλι από αμυντική αδράνεια! Ήταν το 41ο λεπτό, όταν ο Γιονάν με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Μανούσο, ο οποίος είχε ξεχαστεί από τους αντιπάλους του και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την κεφαλιά και να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Καλύτερος στην επανάληψη, αλλά...
Στο δεύτερο μέρος, ο Χάβος πέρασε στο γήπεδο τους Νταλμά, Μπόγιοβιτς, με τον Παναιτωλικό να παρουσιάζεται πιο φρέσκος και με διάθεση να πιέσει και να διεκδικήσει την ανατροπή. Παρόλα αυτά, κόντρα στην ροή του αγώνα, η Καλλονή... έκοψε τα πόδια των φιλοξενούμενων και κατάφερε να πετύχει ακόμα ένα τέρμα!

Για ακόμα μία φορά στο παιχνίδι, ένα τραγικό λάθος στοίχισε στην ομάδα του Αγρινίου, με τον Μαρσέλο να δοκιμάζει από πολύ μακριά ένα σουτ και να νικάει τον Ράφαελ, ο οποίος έχει αποκλειστική ευθύνη, αφού η αντίδρασή του ήταν... ερασιτεχνική, αφού το «έπνιξε».

Κι άλλες ευκαιρίες η Καλλονή, ο Παναιτωλικός το γκολ!

Το τελευταίο μισάωρο, το παιχνίδι άνοιξε ακόμα πιο πολύ, με τις δύο ομάδες να έχουν πολλές ευκαιρίες. Ειδικά η Καλλονή, θα μπορούσε να έχει πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμα τέρμα. Οι γηπεδούχοι ήθελαν πολύ ακόμα ένα τέρμα, για να... ξεπληρώσουν την τεσσάρα του πρώτου γύρου, όμως τελικά, αυτός που βρήκε δίχτυα ήταν ο Παναιτωλικός. Δράστης, ο Νταλμά, ο οποίος στο 76' δοκίμασε μία σέντρα-σουτ, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, να μπερδεύει τον Χογκ και να αναπαύεται τελικά στην εστία των γηπεδούχων.

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Μαρσέλο, Μανούσος, Ποντάνι, Γιονάν Γκαρσία (73’ Ζος), Περόνε (84’ Ναμπούγιου), Λεοζίνιο (79’ Καλτσάς)

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Καλί, Κούσας, Καμαρά, Θεοδωρίδης (67’ Μαρτίνεζ), Γοδόι, Τζούνιορ, Σφακιανάκης (46’ Μπόγιοβιτς), Γκάλο, Παπουτσογιαννόπουλος (46’ Νταλμά), Ανίν

MVP Κεϊτά. Ο κορυφαίος στο γήπεδο, επιβλητική παρουσία στον χώρο του κέντρου, τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην αμυντική λειτουργία, ενώ πέτυχε και το πρώτο τέρμα των γηπεδούχων.

Αδύναμος κρίκος. Όλος ο Παναιτωλικός και ειδικά η άμυνά του. Η απουσία του Μπικέι είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, καθώς τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Όπως και την προηγούμενη φορά που απουσίασε, κόντρα στον Αστέρα, όπου τα «καναρίνια» είχαν ηττηθεί με 3-0.

Στο ύψος του. Ο Νταλμά, μαζί με τον Μπόγιοβιτς, που μπήκαν στην επανάληψη και κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα του Παναιτωλικού. Βέβαια, στο 56' ήρθε το γκολ... φάβα που έφαγε ο ράφαελ και έκοψε τα φτερά των φιλοξενούμενων.

Η γκάφα. Υπάρχουν δύο μεγάλες γκάφες. Η μία στο πρώτο γκολ της Καλλονής, όταν Κούσας και Καλί... κουτουλάν και δίνουν την ευκαιρία στον Κεϊτά να σκοράρει για πρώτη φορά στην χώρα μας. Η δεύτερη είναι στο 3-0, όπου ο Ράφαελ «πνίγει» το σουτ του Μαρσέλο και βάζει τέλος στις όποιες ελπίδες του Παναιτωλικού για ανατροπή.

Το στραγάλι. Κανένα πρόβλημα από την διαιτησία του Ζαχαριάδη και των βοηθών του, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε δύσκολες φάσεις, πέρασαν ένα ήρεμο απόγευμα.

Το ταμείο του gazzetta. Η Καλλονή πέτυχε μία πολύτιμη νίκη και όπως όλα δείχνουν, θα είναι και του χρόνο στην κατηγορία. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός έδειξε για ακόμα μία φορά πως δεν είναι σε καλή φόρμα, ενώ φάνηκε και η αδυναμία που έχει μακριά από το Αγρίνιο. Αισθητή και η απουσία του Μπικέι, που όποτε δεν είναι στην ενδεκάδα, τα «καναρίνια» παραπαίουν αμυντικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα