Ιtaliano amore mio!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ιtaliano amore mio!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος παρατηρεί μέσω του blog του στο gazzetta τις διαιτησίες των Ιταλών στα παιχνίδια της Γιουνάϊτεντ, με αφορμή το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ιταλό διαιτητή όρισε λοιπόν η ΟΥΕΦΑ για το πρώτο παιχνίδι της Γιουνάϊτεντ με τον Ολυμπιακό. Τον Ρόκι.

Είναι ο Ιταλός ρέφερι που έχει σφυρίξει τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα παιχνίδια αγγλικών ομάδων, συλλόγων κι εθνικών. Με τις αγγλικές ομάδες να είναι αήττητες. Για την ακρίβεια να έχουν σούπερ αποτελέσματα.

Ειδικά δε η Γιουνάϊτεντ, που έχει δύο νίκες στα δύο παιχνίδια της με τον Ρόκι (με Άγιαξ έξω και Μπούρσασπορ μέσα), έχει μία μακρά παράδοση καλών αποτελεσμάτων με Ιταλούς διαιτητές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και φέτος, άλλωστε, την έχει παίξει κι άλλος Ιταλός ρέφερι, ο Ρίτσολι, στο 0-0 με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στην Ισπανία. Ο Ρίτσολι, με τον οποίο έχει κερδίσει η πρωταθλήτρια Αγγλίας την Μπάγερν εντός έδρας και την Μπεσίκτας εκτός έδρας.

Είναι μία παράδοση που έχει «χτίσει» η Γιουνάϊτεντ με Ιταλούς ρέφερι εδώ και χρόνια. Από πιο παλιά, μέχρι την εποχή του Ροσέτι, όταν πριν πέντε-έξι χρόνια την είχε παίξει σε τρία παιχνίδια με δύο νίκες και μία (εκτός έδρας) ισοπαλία, έως και τώρα ακόμη.

Γενικά, όσο κι αν ψάξεις εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια, για να βρεις ήττα της Γιουνάϊτεντ με Ιταλό ρέφερι, πρέπει να σταθείς μόνο σε ένα. Στο περσινό Γιουνάϊτεντ-Κλουζ Ρουμανίας 0-1! Η λεπτομέρεια σε αυτό το αποτέλεσμα-σοκ είναι ότι η Γιουνάϊτεντ είχε ήδη προκριθεί από τον όμιλό της και μάλιστα είχε εξασφαλίσει και την πρώτη θέση…

Πάντως, έχει…γούστο αυτό που κάνει η ΟΥΕΦΑ στα περισσότερα ματς της Γιουνάϊτεντ με ελληνικές ομάδες κι ειδικότερα με τον Ολυμπιακό-να βάζει Ιταλούς διαιτητές! Βλέπε Ολυμπιακός-Γιουνάϊτεντ 0-2 ο Τσέζαρι, Ολυμπιακός-Γιουνάϊτεντ 2-3 ο Κολίνα, Γιουνάϊτεντ-ΠΑΟ 3-1 ο Μεσίνα.

Να δούμε τώρα τι θα γίνει. Μπας και γυρίσει ο τροχός, που λέμε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.