Το τελικό σκάουτινγκ των δύο... μονομάχων!
Ερυθρόλευκη μελέτη και πλάνο... βραχυκύκλωσης
Ο Μίτσελ με τους συνεργάτες του, Βίκτορ Σάντσεθ και Κάρλος Μοράλες Λουένγκο (που είναι ο ερυθρόλευκης επικεφαλής στην... κατασκοπεία), καταστρώνουν τα τελευταία τους πλάνα ενόψει Γιουνάιτεντ με πολλή... μελέτη, εντατική παρακολούθηση DVD, ανάλυση συστημάτων και τακτικών και συλλογή πληροφοριών. Πρόκειται για μία διαδικασία που γίνεται εδώ και αρκετές ημέρες.
Εξάλλου άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν δει σύμφωνα με πληροφορίες από κοντά τουλάχιστον δύο παιχνίδια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Νησί ενώ στο Λιμάνι φρόντισαν ώστε να έχουν επαρκέστατη εικόνα και από το τελευταίο ματς. Κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας η Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένη και επικράτησε με σκορ 2-0.
Η πιο μεγάλη... ανησυχία του Μίτσελ -αλλά και των μελών του τιμ του- από τους παίκτες της Γιουνάιτεντ είναι βέβαια ο Φαν Πέρσι. Τον Ολλανδό διεθνή άσο ο Ισπανός τον έχει στη Νο1 θέση της λίστας των πιο επικίνδυνων ποδοσφαιριστών των Άγγλων, πιο πάνω και από τον Ρούνεϊ, που είναι μία ακόμα μεγάλη πηγή κινδύνων.
Γι' αυτό λοιπόν θέλει να βρει τον ιδανικό τρόπο να μπλοκάρει την κυκλοφορία της Μάντσεστερ από τον άξονα και τα άκρα και να μην φτάνει η μπάλα στον Φαν Πέρσι (σ.σ. κάτι δεδομένα πολύ δύσκολο) ή τουλάχιστον να μην πηγαίνει με ευκολία σε εκείνον. Το ζητούμενο είναι να μπορέσει ο Ολυμπιακός να βραχυκυκλώσει την Γιουνάιτεντ... καταστρέφοντας το παιχνίδι της και κάνοντάς της ζημιά εκεί που πονάει, δηλαδή στο κέντρο της.
Παράλληλα βέβαια επειδή ο Φαν Πέρσι είναι παίκτης με διαρκή κίνηση δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πηγαίνουν και δύο παίκτες πάνω του. Να του γίνεται δηλαδή ντουμπλάρισμα και από παίκτη από τον άξονα και από ποδοσφαιριστή από την αμυντική γραμμή. Από το μυαλό του Μίτσελ περνάει και η ιδέα ακόμα και τριών ποδοσφαιριστών στον άξονα προκειμένου να κάνει πιο σφιχτό και δυνατό αμυντικά το κέντρο.
Με έναν συμπαγή άξονα τα πράγματα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι σαφώς πιο δύσκολα. Και για να βρει διαδρόμους και για να κρατήσει πολλή ώρα στα πόδια της την μπάλα και να δημιουργήσει επαρκώς. Όπως και να έχει πάντως ο Ισπανός θα έχει τουλάχιστον δύο αμυντικά χαφ στο βασικό σχήμα, ζητώντας πίεση, καλή άμυνα και κάλυψη χώρων από όλους.
Παράλληλα ένα ακόμα σημαντικό σκέλος για την ομάδα είναι οι στημένες φάσεις και κυρίως εκείνες που δημιουργούν και σκοράρουν οι αντίπαλοι. Ο Ολυμπιακός το έχει... πληρώσει αυτό φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Μίτσελ δεν θέλει με τίποτα να δει ανάλογα προβλήματα (όπως με την Παρί) με τους «κόκκινους διαβόλους».
Στο Λιμάνι φυσικά και αναγνωρίζουν τον υψηλό βαθμό δυσκολίας των δύο αγώνων. Αντιλαμβάνονται πλήρως αλλά και ξέρουν και περιμένουν πως στο Τσάμπιονς Λιγκ θα δουν μία άλλη Γιουνάιτεντ σε σχέση με το αγγλικό πρωτάθλημα. Πρόκειται άλλωστε για μία ομάδα που έχει πολλές και καλές μονάδες και ένα μπάτζερ άλλου επιπέδου και άλλων μεγεθών συγκριτικά με τους Πειραιώτες.
Η «κατασκοπεία» και το scouting του αντιπάλου ωστόσο είναι στην πλειοψηφία το Α και το Ω στην προετοιμασία ενός αγώνα. Ο Μίτσελ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κάρλος Μοράλες Λουένγκο (με τον οποίο έχουν διαφορά μόλις 32 ημερών) που έχει κάνει και πολλή και καλή δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα.
Το τελικό scouting report των Άγγλων
Στο άλλο... στρατόπερο άνθρωπος της Γιουνάιτεντ τσέκαρε τον Ολυμπιακό και στο ματς με τον ΟΦΗ. Το τελευταίο scouting report των Άγγλων ανέδειξε και άλλους παίκτες που χρίζουν προσοχής για τον Ντέιβιντ Μόγιες και τους συνεργάτες του, που έχουν δει από κοντά τους Πειραιώτες σε τέσσερις αναμετρήσεις ενώ ως γνωστόν και ο ίδιος ο Σκωτσέζος είχε έρθει στην Αθήνα για να δει αγώνα του Ολυμπιακού.
Οι Βρετανοί διαπίστωσαν για ακόμα μία φορά την αξία και την προσφορά του Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό. Ένας τερματοφύλακας που δεν αποτελεί μόνο τον λόγο που ο πειραϊκός σύλλογος δεν δέχεται καθόλου εύκολα γκολ στο πρωτάθλημα. Είναι ένας γκολκίπερ στον οποίο οι Πειραιώτες χρωστούν πολλά για την φετινή τους πορεία και παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο άνθρωπος της Γιουνάιτεντ προσπαθούσε να εντοπίσει τα αδύνατά του σημεία προκειμένου να δει πως μπορεί να τον απειλήσουν και να τον... νικήσουν οι μεσοεπιθετικοί της. Σε έναν αγώνα πάντως όπως αυτόν με τον ΟΦΗ όπου ο Ισπανός δεν δέχθηκε τόσο μεγάλο πρέσινγκ δεν είναι σίγουρα το ίδιο με το ματς της Τρίτης.
Εκτός των Μάικλ Ολαϊτάν και Ερνάν Πέρες που ήδη έχουν... εντοπιστεί κίνδυνοι για την Γιουνάιτεντ το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας του Μόγιες έβγαλε και άλλα... λαβράκια από την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Όπως τις εμφανίσεις των Χοσέ Χολέμπας και Πάολο Μασάντο και ειδικά εκείνη του διεθνούς μπακ, που είναι και το φαβορί να ξεκινήσει βασικός.
Η ταχύτητα του Χολέμπας και η συμμετοχή του στο επιθετικό και δημιουργικό κομμάτι είναι ένα θέμα... συζήτησης για τους σκάουτερ της Γιουνάιτεντ και τον Μόγιες. Όσο για τον Μασάντο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εντόπισαν πως ο Πορτογάλος είναι ένας ακόμα παίκτης που πρέπει να έχουν στα υπ' όψιν.
Εκτός από τον Σέποβιτς που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τον Ιμπαγάσα για τον οποίο ισχύει το ίδιο, στο μπλοκάκι των Βρετανών δέσποσαν και οι Τζόελ Κάμπελ και Κώστας Μανωλάς. Ειδικά για τον Κοσταρικανό παρατήρησαν πως πολλές φορές επιθέσεις του Ολυμπιακού πηγαίνουν στα άκρα για να περάσουν από τα δικά του πόδια.
Στην Γιουνάιτεντ έχουν την πρόθεση να... χτυπήσουν στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού αλλά και να εγκλωβίσουν το κέντρο του. Ο Μόγιες θέλει πρωτοβουλία κινήσεων, κατοχή μπάλας και καλή κυκλοφορία και ανάπτυξη από το ξεκίνημα του αγώνα ενώ είναι ξεκάθαρες οι επιθετικές του προθέσεις καθότι στοχεύει στο να βάλει το λιγότερο ένα γκολ στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
