Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1

Gazzetta team
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1

bet365

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είδαν τη φάκα του... Καραϊσκάκη αλλά όχι το τυρί! Εμφανίστηκαν με αλαζονική διάθεση και το πλήρωσαν (1-1 με Εργοτέλη) μένοντας πίσω στη μάχη ενόψει πλέι οφ. Πέναλτι στον Μπεργκ δεν δόθηκε στο 30'!

Ο Πράνιτς... έδιωξε τα σύννεφα!

Με το σκηνικό να θυμίζει παλιές εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ένα μεσημεριανό παιχνίδι στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός έκανε το καθιερωμένο δυνατό του ξεκίνημα στην αναμέτρηση. Με παιχνίδι από τα πλάγια και με τους Ζέκα-Πράνιτς αρκετά δραστήριους προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα του Εργοτέλη που, όμως, ήταν καλά διαβασμένος και έκλεινε τους χώρους.

Οι Κρητικοί στο 17'... απάντησαν στην πρώτη καλή ευκαιρία του «τριφυλλιού» με τον Μπεργκ αλλά ο Καπίνο απόκρουσε εντωπωσιακά το ανάποδο ψαλίδι του Μονακέλο! Τα σύνννεφα είχαν σκεπάσει τον ουρανό της Λεωφόρου αλλά δύο λεπτά αργότερα μαζί με την ηλιοφάνεια ήρθε και το 1-0 για τον Παναθηναϊκό. «Δράστης» ο Ντάνιελ Πράνιτς με ένα εξαιρετικό διαγώνιο αριστερό σουτ που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Στοϊκόβιτς.

Οι «πράσινοι» στα... καπάκια έψαξαν και το δεύτερο γκολ αλλά ο Σέρβος πορτιέρο του Εργοτέλη αρνήθηκε στον Μπεργκ το γκολ της χρονιάς, με τον Σουηδό να έχει... αδειάσει όλη την άμυνα των Κρητικών πριν σουτάρει. Μετά το ημίωρο ο Εργοτέλης ανέβηκε στο γήπεδο, οι «πράσινοι» δεν είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους αλλά Χαντί, Μπαντιμπανγκά και Μονακέλο άφηναν ημιτελείς τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων που δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Παιδική ασθένεια και... γκέλα

Στην επανάληψη οι ισορροπίες άλλαξαν μετά από την παιδική ασθένεια του Παναθηναϊκού στις «στημένες» φάσεις. Η άμυνα του «τριφυλλιού» πιάστηκε στον ύπνο και μόλις στο 47' και από το... πουθενά ο Εργοτέλης με τον Μπαντιμπανγκά φέρνει το ματς στο 1-1. Οι Κρητικοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν και κάπου εκεί ξεκίνησε η «πολιορκία» προς τα καρέ των Κρητικών. Ο Αναστασίου έριξε στην «μάχη» το μεγάλο «όπλο» από τον πάγκο.

Ο Πέτριτς με την είσοδο του, έκανε άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα, ήταν μέσα στις φάσεις αλλά στις δύο του μεγάλες στιγμές, την πρώτη έστειλε την μπάλα άουτ και την δεύτερη ο Στοϊκοβιτς απόκρουσε εκπληκτικά. Οι Κρητικοί έκαναν καθυστερήσεις σε κάθε ευκαιρία, ο Δελφάκης έδινε ανάποδα σφυρίγματα και κάπως έτσι παράμεινε το 1-1 μέχρι το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ένα πολύ σημαντικό βαθμό και τον Παναθηναϊκό να «γκελάρει» πριν το ντέρμπι του Φαλήρου.

MAN OF THE MATCH: Σπουδαία εμφάνιση από τον πορτιέρο του Εργοτέλη, Βλάντιμιρ Στοϊκοβιτς. Ο Σέρβος άσος ήταν καθοριστικός για να πάρει ο Εργοτέλης τον βαθμό της ισοπαλίας. Εκτός από τις σωστές εξόδους που είχε σε όλη την διάρκεια του ματς, αποκρούει καταπλητικά την κεφαλιά του Πέτριτς στο δεύτερο μέρος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ζέκα. Ο αρχηγός των «πρασίνων» προσέθεσε ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι την φετινή αγωνιστική περίοδο. «Κατάπιε» χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο, είχε σωστές μεταβιβάσεις και έδωσε τα πάντα για να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να βρει το γκολ που θα του έδινε την νίκη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:Είχε καιρό να δεχθεί ένα τόσο «φτηνό» γκολ ο Παναθηναϊκός αλλά την... ξαναπάτησε. Από ένα κόρνερ που μόνο «καλοτραβηγμένο» δεν ήταν, η άμυνα του «τριφυλλιού» αδράνησε, ο Τριανταφυλλόπουλος δεν μπόρεσε να διώξει και κάπως έτσι ο ακίνδυνος Εργοτέλης μπόρεσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και στο ποδόσφαιρο. Αυτό, όμως, που έκαναν αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο ορισμός του... αντιποδοσφαίρου. Με συνεχόμενες καθυστερήσεις, «θέατρο» τραυματισμών, ώστε να σπαταληθεί υπέρ της ομάδας τους ο χρόνος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δελφάκης έδωσε ρεσιτάλ στη Λεωφόρο. Ρεσιτάλ... ανάποδων σφυριγμάτων καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, κυρίως σε βάρος του Παναθηναϊκού. Επέτρεψε στους παίκτες του Εργοτέλη να «θεατρινίζουν». Ειδικά ο Στοϊκόβιτς που κάνει καθυστέρηση από την αρχή του ματς, τελειώνει το παιχνίδι χωρίς κίτρινη κάρτα. Το «τριφύλλι», επίσης, διαμαρτύρεται σε ένα σπρώξιμο πάνω στον Μπεργκ στο 30' για πέναλτι. Ο ρέφερι από την Αρκαδία δεν υπέδειξε τίποτα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει τον Εργοτέλη, έχασε την ευκαιρία να πετύχει ακόμη μία νίκη ενόψει την πλέι-οφ και... γκέλαρε πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης (80' Κλωναρίδης), Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός (58' Αμπέιντ), Ατζαγκούν, Καρέλης (66' Πέτριτς), Μπεργκ. Ζέκα, Πράνιτς.

Εργοτέλης: Στοΐκοβιτς, Πίτσος, Αντελέγιε, Τζανακάκης, Μεχία, Ιμπραϊμ, Καρντόσο, Μπαντιμπαγκά (89' Ρέντζας), Κούμπικ (77' Μπουχαλάκης), Χαντί, Μονακέλο (90'+ Γιοβάνοβιτς).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα