Η προίκα της Παρί ενόψει Γιουνάϊτεντ

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η προίκα της Παρί ενόψει Γιουνάϊτεντ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta μία διαφορετική προσέγγιση των αγώνων του Ολυμπιακού με τη Γιουνάϊτεντ.

Η πρώτη ομάδα λοιπόν που πέρασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, αφού για να αποκλειστεί πρέπει να χάσει με 5-1 μέσα στο Παρίσι από την Μπάγερ Λέβερκουζεν.

Και στον Ολυμπιακό σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη αυτή η θριαμβευτική πρόκριση της Παρί στους «8» της διοργάνωσης. Όχι μόνο γιατί την Παρί την αντιμετώπισαν οι ερυθρόλευκοι στη φάση των ομίλων, αλλά και γιατί πρόκειται για τη μόνη ομάδα που φέτος τους έχει κερδίσει σε οποιαδήποτε διοργάνωση!

Πλάκα πλάκα, μετά από 25 αγωνιστικές πρωταθλήματος, έξι παιχνίδια κυπέλλου και έξι παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή σε ένα σύνολο 37 επίσημων αγώνων στη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει χάσει από μόλις μία ομάδα, την περσινή πρωταθλήτρια Γαλλίας, αλλά κι ομάδα που είναι μακράν πρώτη και στο φετινό Σαμπιονά.

Ο Ολυμπιακός έχασε από την Παρί και στο Φάληρο με 1-4 και στο Παρίσι με 1-2 και πραγματικά αυτά είναι τα χειρότερα φετινά του αποτελέσματα. Τα υπόλοιπα πιο άσχημα; Το 1-1 στη Λισσαβόνα, το 0-0 στο Αγρίνιο, το 0-0 στο Περιστέρι κι οι άλλες δύο ισοπαλίες με τον Ατρόμητο για το κύπελλο, που ισοδυναμούσαν, όμως, με πρόκριση των πρωταθλητών Ελλάδας στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Με 30 νίκες και πέντε ισοπαλίες (που σημειωτέον δεν του έχουν κοστίσει τίποτα ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε στο κύπελλο, ούτε στην Ευρώπη) στα 37 παιχνίδια του ο Ολυμπιακός έχει όντως ένα φανταστικό ρεκόρ. Και η επιτυχία παίρνει ίσως κι άλλες διαστάσεις, αν σκεφθούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθαν οι δύο ήττες από την Παρί.

Δηλαδή στο Καραίσκάκη το αποτέλεσμα να είναι 1-1 εως το 65’, με τον Ολυμπιακό στο α΄ ημίχρονο να έχει λιώσει την Παρί και να έχει δύο δοκάρια στο 0-0…Και στο Παρίσι τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει στο 80’ και να δέχεται το γκολ που τον υποχρέωσε σε ήττα στο 89’.

Και ίσως όλα αυτά ακριβώς τα δεδομένα, να αποτελούν την καλύτερη…προίκα για τον Ολυμπιακό ενόψει των δύο μεγάλων αγώνων του με τη Γιουνάϊτεντ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.