Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα 0-2

Γιώργος Καραμάνος
Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα 0-2

bet365

Με αμφισβητούμενο πέναλτι (αποβολή Ντεμικέλις) και γκολάρα του Ντάνι Αλβες, η Μπάρτσα έκοψε (0-2) τα όνειρα της νεόπλουτης Σίτι και σκέφτεται τους «8».

Οταν έγινε η κλήρωση, πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για τη δύναμη που έρχεται και την παρακμή της Μπαρτσελόνα. Ακόμα και ο Ζοσέ Μουρίνιο βγήκε παραμονές του πρώτου ραντεβού και μίλησε υπέρ της Σίτι και κατά της «χειρότερης Μπαρτσελόνα των τελευταίων ετών». Ωστόσο, στο «Ετιχάντ» οι Μπλαουγκράνα έδειξαν στους Πολίτες πως έχουν ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουν, ώστε να δώσουν στη φανέλα τους το ειδικό βάρος που απαιτείται για τέτοιου είδους συναντήσεις. Βέβαια για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε μία αμφισβητούμενη απόφαση του διαιτητή που καταλόγισε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων σε μία δύσκολη φάση.

Οι απόψεις διίστανται για το εάν ο Ντεμικέλις ανέτρεψε τον Μέσι πάνω στη γραμμή (εάν ναι είναι πέναλτι) ή όχι. Ο αμυντικός των γηπεδούχων είδε μαζί με την υπόδειξη της άσπρης βούλας και την κόκκινη (σ.σ.: ασχέτως με το μέσα ή έξω, η αποβολή ήταν σωστή και ο Μέσι στο ξεκίνημα δεν ήταν οφσάιντ). Από εκεί άνοιξε ο δρόμος για την επικράτηση των Καταλανών που πρόσθεσαν ακόμα ένα γκολ στο φινάλε, για να εξασφαλίσουν (0-2) την ηρεμία τους ενόψει του επαναληπτικού στο «Καμπ Νόου» και να αρχίσουν να σκέφτονται την επόμενη κλήρωση στους «8».

Το παιχνίδι πάντως δεν δικαίωσε όσους περίμεναν μια ματσάρα μεταξύ των δύο πιο παραγωγικών ομάδων του κόσμου. Ο Πελεγκρίνι μάλλον το φοβήθηκε περισσότερο απ' όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα η ομάδα του να μείνει αρκετά πίσω και να μην κάνει παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα πάλι είχε πολύ tiki taka και από ουσία τίποτα. Μάλιστα σε κάποια στιγμή του Α' μέρους η ανούσια υπέρ της κατοχή άγγιξε το 75%. Στα πρώτα 45 λεπτά μόλις μία καλή στιγμή είχαμε να σημειώσουμε και αυτή ήταν το σπριντ του Νεγρέδο (19') που πρόλαβε τον Πικέ, πέρασε τον Βαλδές, αλλά ήταν πολύ πλάγια για να γίνει επικίνδυνος.

Στην επανάληψη οι Πολίτες μπήκαν πιο γερά, αλλά αυτό άφησε χώρους πίσω, τον οποίο εκμεταλλεύτηκε ο ανύπαρκτος μέχρι εκείνη τη στιγμή Μέσι. Ο Αργεντινός (53') βγήκε μόνος του και ο Ντεμικέλις άπλωσε το πόδι του και τον ανέτρεψε. Ο σούπερ σταρ των Μπλαουγκράνα ευστόχησε από τα 11 βήματα και έφτασε τα 30 γκολ σε φάση νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ (τα περισσότερα στην ιστορία), αλλά και τα 67 στην Ευρώπη γενικότερα, πιάνοντας στην 4η θέση τον Σεβτσένκο (σ.σ.: ο 1ος Ραούλ έχει 76).

Από εκείνο το σημείο και μετά η Μπάρτσα προσπάθησε να σκοτώσει την αντίπαλο της. Στο 68' ο Ντάνι Αλβες πάτησε περιοχή από δεξιά, πλάσαρε, αλλά η μπάλα έξυσε το δεξί δοκάρι. Αφησε όμως με τη σειρά της χώρους και στο 76' χρειάστηκε μία σούπερ απόκρουση του κακού Βαλδές (2 άστοχες έξοδοι) στο σουτ του Σίλβα, αλλά και μία ακόμα με υπερένταση στο 87' όταν και πρόλαβε τη μπάλα πριν το κεφάλι του Τζέκο. Ωσπου στο 90' Ντάνι Αλβες και Νεϊμάρ έπαιξαν το 1-2 και ο πρώτος με πλασέ κάτω από τα πόδια του Χαρτ καθάρισε την πρόκριση για την ομάδα του, μιας και στο παρελθόν 90 ήταν οι φορές που κάποια ομάδα προσπάθησε σε Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ να ανατρέψει το εν λόγω εις βάρος της εντός έδρας αποτέλεσμα και δεν το κατάφερε καμία!

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Ντεμικέλις, Σαμπαλέτα, Κολάροφ (56' Λέσκοτ), Κλισί, Φερναντίνιο, Γιάγια Τουρέ, Χεσούς Νάβας (57' Νασρί), Σίλβα, Νεγρέδο (73' Τζέκο)

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνιελ Αλβες, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (85' Σέρζι Ρομπέρτο), Τσάβι, Αλέξις Σάντσες (73' Νεϊμάρ), Μέσι


Σε αυτή τη φάση στο 81' δόθηκε οφσάιντ στον Φάμπρεγας (πάνω δεξιά) και εν συνεχεία ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Πικέ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα