Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 0-2

Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 0-2

Νίκος Αθανασίου
Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 0-2

bet365

Ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα από την Κομοτηνή (0-2 τον Πανθρακικό) και σε συνδυασμό με τις ήττες ΠΑΟΚ, Ατρόμητου ονειρεύεται καλύτερα πράγματα στα πλέι οφ!

Το... δολοφονικό ένστικτο του Καρέλη!

Ο Πανθρακικός ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, επωφελήθηκε από την ανασταλτική αδυναμία του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή και κατάφερε να φτάνει με σχετική ευκολία έξω από την περιοχή του Καπίνο. Ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές καλές στιγμές-με κορυφαία το τετ-α-τετ του Ίγκορ στο 11'- αλλά δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ. Ο κινητικότατος Ρομέου αναστάτωνε τους «πράσινους» αλλά από το 20' και μετά, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μπόρεσε να ισορροπήσει και να πάρει την κατοχή της μπάλας.

Παρά το γεγονός ότι είχε την μπάλα στα πόδια του, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να σπάσει το εξαιρετικό «στήσιμο» του Πανθρακικού. Οι διάδρομοι προς την εστία του Σέρεμετ ήταν κλειστοί, οι μέσοι των «πρασίνων» δεν είχαν τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων αλλά στο 27' μία στιγμή έμπνευσης έφτανε και περίσσευε!

Ο Αμπέντ είδε την κίνηση του Καρέλη στα αριστερά της περιοχής, «σήκωσε» την μπάλα και ο νεαρός στράικερ που είχε... προειδοποιήσει με δοκάρι στο 9', «όπλισε» και με εναέριο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πανθρακικού! Ο διεθνής φορ τελείωσε υπέροχα την φάση παρά τον σημαντικό βαθμό δυσκολίας, δείχνοντας πως το «έχει» το γκολ και έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο παιχνίδι.

«Δώρο» και ντεμπούτο Πέτριτς!

Έχοντας το «μαξιλαράκι» του 1-0, ο Παναθηναϊκός έδωσε μέτρα στον Πανθρακικό στα πρώτα λεπτά της επανάληψης αν και δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή. Οι «πράσινοι» έκαναν σωστή διαχείριση του προβαδίσματος τους και στο 59΄ τους δόθηκε η ευκαιρία να τελειώσουν το ματς και να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη. Ο Σέρεμετ χάνει την μπάλα μέσα από την αγκαλιά του, ο Ατζαγκούν ήταν μέσα στην φάση και σε κενό τέρμα έγραψε το 2-0 με κεφαλιά!

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος από πολύ νωρίς, καθώς το «τριφύλλι» συνέχισε να έχει την μπάλα στα πόδια του ενώ οι γηπεδούχοι... παρέδωσαν πνεύμα. Η εικόνα της αναμέτρησης έδωσε την ευκαιρία στον Γιάννη Αναστασίου να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον Μλάντεν Πέτριτς!

Ο Κροάτης στράικερ έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, μπαίνοντας στο γήπεδο στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Η παρουσία του, προφανώς, και αποτελεί έξτρα κέρδος για τον Παναθηναϊκό εκτός από το «τρίποντο». Ένα «τρίποντο» που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στον ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα στο -5...

MAN OF THE MATCH: Κάλυψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απουσία του Μάρκους Μπεργκ. Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε πολλές φάσεις για γκολ στο πρώτο μέρος, ο Νίκος Καρέλης λειτούργησε σαν «δολοφόνος». Στην πρώτη στιγμή που βρήκε χώρο του αρνήθηκε το δοκάρι ενώ στην δεύτερη με καταπληκτικό τελείωμα άνοιξε τον δρόμο για το «διπλό» στην Κομοτηνή. Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που αναδεικνύεται μέσα από την ομαδική και εξαιρετική δουλειά που γίνεται φέτος στο «τριφύλλι».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γκόρντον Σίλντεφελντ. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Κροάτη στόπερ. Είναι ανεβασμένος στα τελευταία παιχνίδια και αυτό φαίνεται στην συνολική αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού». Πολύ σωστές τοποθετήσεις, καίριες επεμβάσεις και σωστός με την μπάλα κάτω.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Από την στιγμή που δεν εκμεταλλεύθηκε το καλό του ξεκίνημα, ο Πανθρακικός δεν απείλησε καθόλου τον Καπίνο. Οι γηπεδούχοι είχαν «δυνατές» στιγμές αλλά τα τελειώματα ήταν απογοητευτικά. Ειδικά στην φάση του 11' όταν και ο Ιγκόρ στο τετ-α-τετ έστειλε την μπάλα στην κερκίδα, όντας αμαρκάριστος.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο είχε... κατεβάσει ρολά και ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του. Απόψε, όμως, κάνει ένα τραγικό λάθος στο 59'. Ένα απίστευτο «δώρο». Ο Σέρεμετ χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του στη μικρή περιοχή και την στέλνει στο κεφάλι του Ατζαγκούν που σε κενό τέρμα γράφει το 2-0 και τελειώνει το ματς από νωρίς υπέρ του «τριφυλλιού».

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Στυλιάρας στο 74' και ενώ το σκορ ήταν στο 2-0 δεν έδωσε καθαρό πέναλτι του Σαρακατσάνου πάνω στον Αμπέιντ. Κατά τα λοιπά δεν κρίθηκε από κάποια απόφασή του, η ροή του ματς ενώ σε μία φάση που η μπάλα χτυπά στο χέρι του Αμπέντ, φαίνεται πως είναι ακούσιο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν κυνικός στην Κομοτηνή και πέρασε από μία έδρα που τον δυσκολεύει παροδοσιακά με 2-0. Στις λίγες καλές στιγμές που είχε, κατάφερε να βρει δίχτυα και να πάρει μία νίκη που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στον ΠΑΟΚ ενόψει των πλέι-οφ. Διαχειρίστηκε άψογα και επαγγελματικά το προβάδισμα του απέναντι σε έναν Πανθρακικό που μετά το δυνατό ξεκίνημα... έσβησε και δεν έδειξε την παραμικρή αντίδραση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα