Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης 2-1

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης 2-1

bet365

Η εύκολη νίκη (2-0 στο 15') έγινε στο 2ο ημίχρονο... θρίλερ για τον Παναιτωλικό που τελικά αν και έμεινε με 10 παίκτες κέρδισε 2-1 τον Απόλλωνα και πλέον πατάει με ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά στην Σούπερ Λίγκα!

Πως ξεκίνησαν

Κάτω από τα δοκάρια για τον Πααιτωλικό, ήταν και πάλι ο Ράφαελ, με τους Κούσα, Μικέι μπροστά του και τους Ανίν, Γκάλο στα άκρα. Στον άξονα βρέθηκε ο Σφακινανάκης με τον Γκάλο, ενώ ο Θεοδωρίδης κινήθηκε μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στην κορυφή επέστρεψε ο Μπόγιοβιτς, τον οποίο πλαισίωσαν οι Μπακάκης και Καμαρά.

Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλωνας ξεκίνησε με τον Τζόρβα στην εστία, τους Άλβαρεζ, Παντελιάδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τους Αργυρόπουλο, Κανακούδη στα άκρα. Κόρμπος και Τσοκάνης ήταν στον άξονα, ενώ πίσω από τον Ντάλμπεργκ έπαιξαν οι Μίνγκας, Άμπροουζ και Λουσέρο.

«Έγκλημα» Σάντεζ

Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, με τον Απόλλωνα να μπαίνει αρκετά ανοιχτά και να πιέζει. Αυτό, όμως, δεν βγήκε καθόλου για τους φιλοξενούμενους, αφού ο Παναιτωλικός έχει πολύ γρήγορους παίκτες, που μπορούν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους και να χτυπήσουν στην κόντρα. Έτσι και έγινε, με τα «καναρίνια» να τιμωρούν το ρίσκο της Ταξιαρχίας και να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 7'! Σε μία γρήγορη αντεπίθεση, ο Γκάλο βρήκε όμορφα τον Μπόγιοβιτς στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, με τον Σέρβο να νικάει τον Τζόρβα με διπλή προσπάθεια.

Νέα κόντρα και 2-0!

Ο Απόλλωνας βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, όμως δεν έδειξε να... βάζει μυαλό. Κι αυτό, γιατί συνέχιζε να παίζει πολύ ψηλά, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει, αφήνοντας πάρα πολλούς κενούς χώρους. Όταν όμως έχεις απέναντί σου παίκτες ταχύτατους, όπως ο Μπακάκης και ο Καμαρά, το λάθος αυτό δεν συγχωρείται. Ήταν το 13ο λεπτό, όταν έγινε το... αναμενόμενο, με τον δεύτερο να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της Ταξιαρχίας, η οποία δεν τον έφτανε ούτε με... ταξί, με τον έμπειρο επιθετικό να νικάει και τον Τζόρβα στο τετ α τετ, για να δώσει, έτσι, αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Πλήρωσε την χαλάρωση...

Το παιχνίδι έμοιαζε... τελειωμένο, με τους γηπεδούχους να έχουν καθολική υπεροχή, αλλά και προβάδισμα δύο τερμάτων. Αυτό, όμως, εντέλει έκανε κακό στον Παναιτωλικό, αφού οι παίκτες του Χάβου παρουσίασαν μία απαράδεκτη χαλάρωση και έδωσαν το δικαίωμα στον αντίπαλό του, να πιστέψει πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι από το ματς.

Ειδικά στην επανάληψη, η Ταξιαρχία πήρε τον πλήρη έλεγχο του κέντρου και έκλεισε τον Παναιτωλικό στα καρέ του. Οι παίκτες του Σάντσεζ πίεζαν πολύ και κατάφεραν να μειώσουν στο 55'. Η άμυνα των γηπεδούχων αδράνησε, καθώς άφησε αμαρκάριστο τον Άμπροουζ να στοπάρει την μπάλα με το στήθος και στην συνέχεια με γυριστό σουτ να νικήσει τον Ράφαελ, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Θρίλερ μέχρι το τέλος!

Μετά από αυτό το τέρμα, το παιχνίδι μετατράπηκε σε θρίλερ, καθώς ο Απόλλωνας είχε μπει και πάλι στην διεκδίκηση, τουλάχιστον ενός πόντου. Ο Παναιτωλικός έμοιαζε χαμένος, με την απουσία του Τζούνιορ από το κέντρο να είναι φανερή, αφού δεν υπήρχε η εμπειρία και η ψυχραιμία, με τον Σφακιανάκη να προσπαθεί να ανεβάσει την ομάδα του μπροστά. Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλωνας είχε ανέβει πολύ ψηλά και πίεζε ασφυκτικά. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους γηπεδούχους στα τελευταία λεπτά, αφού ο Μπικέι στο 87' είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι και άφησε με 10 τους Αργινιώτες.

«Χιτσκοκικό» φινάλε
Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά πήρε μία... άγρια ομορφιά, καθώς όλος ο Απόλλωνας είχε βγει στην επίθεση, με τον κεντρικό αμυντικό Σόντεμπεργκ να παίζει στην κορυφή και τον Μπούντιμιρ να έχει γυρίσει σέντερ μπακ στην θέση του Μπικέι. Παρά την πίεση, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα, με τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει μία αγχωτική νίκη, την οποία θα μπορούσε να έχει πάρει πολύ πιο ξεκούραστα, αν ήταν πιο προσεκτικός!

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Θεοδωρίδης (60’ Παπουτσογιαννόπουλος), Γοδόι, Γκάλο, Σφακιανάκης, Μπακάλης (70’ Νταλμά), Ανέν, Μπικέι, Μπόγιοβιτς (82’ Μπούντιμιρ)

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Κανακούδης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Άλβαρεζ, Μίνγκας, Αργυρόπουλος (84’ Σόντερμπεργκ), Τσοκάνης, Ντάλμπεργκ, Λουσέρο (80’ Γκουέλα), Αμπρόουζ (80’ Μπάρκογλου)

MVP Καμαρά. Ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι, ακόμα ένα γκολ, το οποίο οδήγησε τον Παναιτωλικό στην νίκη. Εξακολουθεί να είναι εκ των κορυφαίων του Παναιτωλιικού.

Στο ύψος του Άμπροουζ. Αρκετά καλό παιχνίδι από τον επιθετικό του Απόλλωνα, βοήθησε πολύ την ομάδα του και πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα, το οποίο έβαλε στην διεκδίκηση του αποτελέσματος την Ταξιαρχία.

Αδύναμος κρίκος. Ο Σάντεζ, ο οποίος κατέβασε τον Απόλλωνα με επιθετικές βλέψεις και το πλήρωσε με δύο τέρματα. Λάθος «διάβασμα» του αγώνα από τον τεχνικό της Ταξιαρχίας.

Η γκάφα. Ανήκει στον Μπικέει, που έκανε ένα απρόσεκτο χέρι, με αποτέλεσμα να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο σε ένα πολύ κακό σημείο. Ευτυχώς για αυτόν, δεν το πλήρωσε ο Παναιτωλικός, ο οποίος κράτησε το υπέρ του σκορ και πήρε την νίκη.


Το στραγάλι. Κανένα πρόβλημα από την διαιτησία του κ. Ιωαννίδη και των βοηθών του. Πολύ σωστή η κόκκινη κάρτα του Μπικέι, αφού κάνει χέρι και είναι 2η κίτρινη για τον αμυντικό του Παναιτωλικού.

Το ταμείο του gazzetta. Ο Παναιτωλικός πήρε ακόμα μία νίκη, όμως λίγο έλειψε να χάσει ένα δικό του τρίποντο στα τελευταία λεπτά, κάτι που θύμισε πολύ την προηγούμενη αναμέτρηση, κόντρα στον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Από την άλλη, ο Απόλλωνας ξεκίνησε πολύ λάθος το ματς, όμως το... μάζεψε και έδειξε για ακόμα μία φορά, πολύ καλά στοιχεία, σε μία έδρα που κανένας αντίπαλος δεν περνάει εύκολα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα