Μπαρτσελόνα – Βαγιεκάνο 6-0

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Βαγιεκάνο 6-0

bet365

Ο Μέσι οδήγησε τη Μπάρτσα στο καταιγιστικό 6-0 επί της Ράγιο, έπιασε τον Ντι Στέφανο (227 γκολ στη Λίγκα) και ξεπέρασε τον Θάρα στα γκολ με μία μόνο ομάδα (336)!

Τελικά αυτό το διάλειμμα για αποθεραπεία στην Αργεντινή, ήταν αυτό που ακριβώς είχε ανάγκη αρχικά σωματικά και εν συνεχεία πνευματικά ο οργανισμός του Λιονέλ Μέσι. Ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα όχι απλά έχει επιστρέψει καλά, αλλά βρίσκεται και στα δικά του κορυφαία στάνταρ απόδοσης. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ οδήγησε τη Μπαρτσελόνα σε μία εξαιρετική παράσταση στο «Καμπ Νόου» που όμως δεν ήταν one man show, καθώς όλη η ομάδα ήταν φοβερή, αλλά ειδικά οι Φάμπρεγας, Ινιέστα μεγαλούργησαν. Εντάξει, ως αντίπαλος η Ράγιο Βαγιεκάνο ήταν χαμηλού επιπέδου, αλλά η απόδοση ήταν το ακριβώς αντίθετο και το σκορ σταμάτησε στο 6-0.

Τον χορό άνοιξε με το καλημέρα ο Αντριάνο (2’) με πολύ ωραίο δεξί φαλτσαριστό χαμηλό πλασέ. Ακολούθησαν οι ήχοι στο σίδερο από Μέσι (14’) και Πέδρο (18’), ο Μέσι που δεν πρόλαβε την πάσα του Αλέξις Σάντσες (22’) και μία εξαιρετική διπλή επέμβαση του Βαλδές σε Μπουένο, Φαλκέ (27’). Ο Μέσι το ζητούσε πολύ το γκολ και αυτό ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Εκείνος επιχειρούσε ατομικές ενέργειες και οι υπόλοιποι τον έψαχναν. Στο 31’ το σουτ του το έβγαλε δύσκολα ο Ρουμπέν, αλλά στο 36’ βρήκε δίχτυα. Ο Σεσκ έκλεψε τη μπάλα και του την πέρασε κάθετα. Ο Μέσι με μία επαφή-τσιμπηματάκι την πέρασε πάνω από τον Ρουμπέν.

Ηταν η 11η ασίστ του Σεσκ προς τον Αργεντινό (τόσες είναι και στο αντίστροφο και μόνο ο Πέδρο τον ξεπερνάει με 15). Τούτο το τέρμα ήταν το υπ αριθμόν 226 στο πρωτάθλημα και το 335ο σε όλες τις διοργανώσεις με τη Μπαρτσελόνα και έπιασε έτσι κορυφή σε μία ειδική κατηγορία, μιας και για λίγο συγκατοίκησε με τον θρυλικό Τέλμο Θάρα στην 1η θέση των παικτών που στην Ισπανία έχουν βάλει τα περισσότερα γκολ με έναν και μόνο σύλλογο. Βέβαια ο επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο είχε χρειαστεί για αυτό 354 ματς, ενώ ο Μέσι 406. Στην επανάληψη η Μπάρτσα παρέμεινε με το πόδι κολλημένο στο γκάζι. Στο 53’ ο Μέσι έγινε δημιουργός και έδωσε έτοιμο γκολ στον Αλέξις Σάντσες, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βαλδές έκανε την απόκρουση του αγώνα στο εξαιρετικό πλασέ του Λαριβέι.

Στο 56’ Ινιέστα και Φάμπρεγας έκρυψαν το τόπι, με τον πρώτο να κάνει ένα πολύ όμορφο τακουνάκι και το εμφάνισαν στα πόδια του Πέδρο που έκανε το 4-0. Για να φτάσουμε στο 68’ όπου ο Μέσι πήρε την πάσα από τον Αλέξις και με πλασέ ξεπέρασε τον Θάρα με 336 γκολ σε έναν σύλλογο! Ωστόσο, το σημαντικότερο ήταν πως με αυτό, το 227ό του, έπιασε τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο στην 4η θέση όλων των εποχών (254 Θάρα, 234 Ούγκο Σάντσες, 228 Ραούλ) αν και υπάρχει ένα θέμα με αυτό στην Ισπανία, καθώς κάποιοι πιστώνουν ένα παραπάνω στον Μέσι.

Από εκεί και μετά το παιχνίδι έριξε λίγο το ρυθμό του, με τους γηπεδούχους να κάνουν τα… δικά τους και τελικά να φτάνουν στο φινάλε με μία ευρεία νίκη που τους διατήρησε στην κορυφή μαζί με την Ατλέτικο (εν αναμονή τη Ρεάλ). Το άλλο καλό της βραδιάς για τους Καταλανούς ήταν η επανεμφάνιση του διδύμου Πικέ-Πουγιόλ, αλλά και η επιστροφή του Νεϊμάρ, ο οποίος στο 90’ επανασυστήθηκε στο κοινό του «Καμπ Νόου» με ένα τρομερό φαλτσαριστό στο δεξί παραθυράκι για το 6-0, σκορπώντας χαμόγελα, μιας και τα δύσκολα έρχονται…

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Πικέ, Πουγιόλ (69’ Μασεράνο), Αντριάνο, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγας, Πέδρο (66’ Νεϊμάρ), Αλέξις Σάντσες, Μέσι (72' Τέγιο)

Βαγιεκάνο: Ρουμπέν, Σαούλ, Ζε Κάστρο, Μοχίκα, Αρμπίγια (41’ Τίτο), Μπαένα, Τρασόρας, Μπουένο (61’ Βιέρα), Ροτσίνα, Ιάγο Φαλκέ, Λαριβέι (72' Λόνγκο)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα