«Ο Ολυμπιακός θα κρίνει την τύχη του Μόγιες!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Ο Ολυμπιακός θα κρίνει την τύχη του Μόγιες!»

bet365

Ο Ντέϊβιντ Λιντς, ρεπόρτερ της εφημερίδας που εξαπέλυσε τα πρώτα “βέλη” κατά του Σκωτσέζου τεχνικού της Γιουνάϊτεντ, αναλύει στο gazzetta.gr την κατάσταση των “μπέμπηδων”, 12 μέρες πριν την πρώτη μάχη με τους “ερυθρόλευκους”.

Μέχρι και τις αρχές του 2014, η Manchester Evening News”, όπως άλλωστε και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης στην Αγγλία, κρατούσε μία ήπια στάση απέναντι στον 51χρονο προπονητή, που τον περασμένο Μάϊο, διαδέχτηκε (ανεπιτυχώς, με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα των “κόκκινων διάβολων”) τον “Σερ” Άλεξ Φέργκιουσον, μετά από 27 χρόνια! Η εντός έδρας ισοπαλία (2-2) με την Φούλαμ, όμως, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι! Μέσα σε σχεδόν 40 μέρες, η Γιουνάϊτεντ έχασε τον στόχο του Κυπέλλου Αγγλίας (στις 5 Ιανουαρίου, αποκλείστηκε στον 3ο γύρο με εντός έδρας ήττα από την Σουόνσι) και του Λιγκ Καπ (στις 22/01 και πάλι στην έδρα της, έμεινε εκτός τελικού, χάνοντας στα πέναλτι από την Σάντερλαντ), ενώ τα τρία σερί αποτυχημένα αποτελέσματα στην Premiership, την άφησαν 15 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι και 8 από την 5η στην βαθμολογία, Τότεναμ!

Πλέον η πρωταθλήτρια Αγγλίας κινδυνεύει σοβαρά να μείνει για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και γι' αυτό ακριβώς το λόγο, η μεγαλύτερη – σε κυκλοφορία – εφημερίδα του Μάντσεστερ, άρχισε πλέον να εξαπολύει ευθείες βολές προς τον Ντέϊβιντ Μόγιες! Το gazzetta.grεπικοινώνησε με τον Άγγλο δημοσιογράφο, Ντέϊβιντ Λιντς, που καλύπτει επί σειρά ετών το ρεπορτάζ της Γιουνάϊτεντ, ο οποίος μας μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στο στρατόπεδο των “μπέμπηδων”, δώδεκα μέρες πριν το πρώτο ματς τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για την φάση των “16” τουChampions League.

«Δεν είναι εύκολη υπόθεση, η διαδοχή του Φέργκιουσον!»

«Θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη, αν η διοίκηση της Γιουνάϊτεντ, αποφασίσει να λύσει τη συνεργασία της με τον Μόγιες. Το διοικητικό συμβούλιο των μετόχων του συλλόγου, δεν συνηθίζει να παίρνει εν θερμώ αποφάσεις, πριν ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος και μάλιστα υπό το καθεστώς οποιασδήποτε πίεσης! Όλοι στο κεντρικό γραφείο της ομάδας, ήξεραν ότι η διαδοχή του “Σερ” Άλεξ δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση και λίγο-πολύ περίμεναν μία πορεία με σκαμπανεβάσματα! Ωστόσο, εδώ που έχουμε φτάσει η Μάντσεστερ κινδυνεύει να μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων... Για την ώρα, παρ' ότι η απογοήτευση στις τάξεις των φιλάθλων είναι έντονη, οι διοικούντες υπερασπίζονται και στηρίζουν την επιλογή τους στο πρόσωπο του Ντέϊβιντ και προσδοκούν σε καλύτερες μέρες... Τώρα, αν η Γιουνάϊτεντ φτάσει στο σημείο να αποκλειστεί και από τον Ολυμπιακό, τότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι ο Μόγιες θα βγάλει τη χρονιά!», μας είπε αρχικά ο Άγγλος συνάδελφος, τονίζοντας ότι το Champions League αποτελεί την τελευταία “σανίδα σωτηρίας” των “μπέμπηδων” για την εφετινή χρονιά!

«Μοναδικός ασφαλής δρόμος, η κατάκτηση του Champions League!»

«Δυστυχώς οι δύο σερί ισοπαλίες με Άρσεναλ και Φούλαμ, συνδυάστηκαν από ισάριθμες νίκες της Τότεναμ, που πλέον ξέφυγε με 8 βαθμούς, οπότε η έξοδος στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος, δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο. Δεν είναι μυστικό, ότι όλοι στην ομάδα, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην κατάκτηση τουChampions League, καθώς αυτός μοιάζει ο πιο ασφαλής δρόμος που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν! Όλα λοιπόν, στη Γιουνάϊτεντ, κινούνται στους ρυθμούς των δύο αγώνων με τον Ολυμπιακό και λίγο η επιστροφή και το σταδιακό “φορμάρισμα” του Φαν Πέρσι και λίγο η πώληση του πρώτου σκόρερ (σ.σ.: Μήτρογλου) της ελληνικής ομάδας στην Φούλαμ και και το όνομα του αντιπάλου, που δεν προκαλεί φόβο, έχουν κάνει τους ανθρώπους του συλλόγου να πιστεύουν ότι η Μάντσεστερ δεν θα δυσκολευτεί να προκριθεί στους “8” της διοργάνωσης! Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει αν οι “κόκκινοι διάβολοι” αποκλειστούν από τα προημιτελικά...», επεσήμανε ο έμπειρος ρεπόρτερ της “Manchester Evening News”, που παραδέχτηκε ότι η επιστροφή του Ολλανδού επιθετικού της ομάδας, βελτίωσε κατά πολύ την επιθετική εικόνα των “μπέμπηδων”.

«Κομβικής σημασίας, τα τρία επόμενα ματς!»

«Μπορεί η ισοπαλία με την Άρσεναλ στο Λονδίνο να μην είναι άσχημο αποτέλεσμα, με βάση την εικόνα του αγώνα, όμως και τις ευκαιρίες που έχασε ο Φαν Πέρσι, η Γιουνάϊτεντ θα μπορούσε κάλλιστα να έχει φύγει νικήτρια, να έχει βρεθεί στο -6 από την Τότεναμ και στο -1 από την Έβερτον (σ.σ.: έχει αγώνα λιγότερο) και να έχει κάνει μία σημαντική ένεση ηθικού ενόψει της δύσκολης συνέχειας! Κακά τα ψέματα, τα τρία επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν την διακοπή του πρωταθλήματος, με την Κρίσταλ Πάλας, τον Ολυμπιακό και την Μάντσεστερ Σίτι, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την πορεία της ομάδας και παρ' ότι η απόδοση της Γιουνάϊτεντ στο “Emirates”, άφησε κάποια χαμόγελα αισιοδοξίας, ο προβληματισμός είναι έντονος, επειδή οι παίκτες του Μόγιες, μετρούν μόλις μία νίκη (σ.σ.: επί της Άρσεναλ) στα εννέα συνολικά ντέρμπι (σ.σ.: 3 ισοπαλίες και 5 ήττες) που έχουν φέτος δώσει στο αγγλικό πρωτάθλημα!», κατέληξε Ντέϊβιντ Λιντς.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα