Πανιώνιος - ΟΦΗ 1-2

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Πανιώνιος - ΟΦΗ 1-2

bet365

Με 2 νίκες, αφού κέρδισε και στην Νέα Σμύρνη (1-2 τον Πανιώνιο), ο ΟΦΗ πέρασε στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με... όνειρο την παρουσία στον τελικό!

Ακόμα μία νίκη, πέτυχε η ομάδα του ΟΦΗ, η οποία επικράτησε με 2-1 στην Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου και πανηγύρισε έτσι την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες του Πανιωνίου ήξεραν πως είχαν δύσκολο έργο, μετά και το 2-0 του πρώτου αγώνα στο «Γεντί Κουλέ» και έτσι, μπήκαν αποφασισμένοι να πιέσουν για ένα γρήγορο τέρμα. Παρ' όλη την κατοχή της μπάλας, όμως και τον έλεγχο του κέντρου, δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Φερνάντεζ. Αντιθέτως, αυτός που κατάφερε να φτάσει μία ανάσα από το γκολ, ήταν ο ΟΦΗ, που είχε δοκάρι με τον Περογαμβράκη. Έτσι, η ανάπαυλα βρήκε το παιχνίδι χωρίς σκορ, κάτι που βόλευε πολύ την φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία έκανε το παιχνίδι της.

Ασφυκτική πίεση
Στην επανάληψη, η πίεση του ιστορικού ήταν ακόμα πιο μεγάλη, με τον ΟΦΗ να αναγκάζεται να οπισθοχωρήσει και να κλειστεί στα καρέ του. Μάλιστα, με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, όμως οι Μιλιάζες και Φερνάντεζ είπαν διπλό «όχι» και με σωτήριες επεμβάσεις κράτησαν το μηδέν!

Τιμωρία

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος, αλλα δε μπορούσε να σκοράρει και στο τέλος επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Κόντρα στην ροή, ο ΟΦΗ με κεφαλιά του Μακρή στο 63' άνοιξε το σκορ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Άμεση απάντηση με γκολάρα

Τρία λεπτά αργότερα, ο Κολοβός κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, με ένα από τα πιο εντυπωσιακά τέρματα που έχουμε δει εδώ και καιρό, καθώς με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Φερνάντεζ, ο οποίος δεν μπορούσε να αποτρέψει το γκολ, παρόλο που βρήκε την μπάλα!

Ντου(ντου) και τέλος!

Από κει και πέρα, ο Πανιώνιος ρίσκαρε και έπαιξε με 4 επιθετικούς, αφού ήθελε άλλα τρία τέρματα για να πάρει αυτός την πρόκριση. Αντί να σκοράρει εκείνος, όμως, σε μία αδράνεια της άμυνάς του, ο Κουτσιανικούλης έφυγε στην κόντρα, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Ντουντου, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σφραγίσει την πρόκριση της ομάδας του. Μάλιστα, αυτό είναι το δεύτερο τέρμα του Βραζιλιάνου, σε ισάριθμες συμμετοχές, στις οποίες έχει περάσει σαν αλλαγή!

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παναγόπουλος): Παπαδόπουλος, Ζαχαράκης (64' Αραβίδης), Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Κούρντι, Κολοβός (69' Μπούζας), Σταυροθανασόπουλος (61' Γιάννου), Ντούνης, Καμπάνταης

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Μπούρμπος, Ζορό, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Μακρής, Κάλαϊτζιτς (57' Ντουντού), Σίσιτς (46' Κουτσιανικούλης), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (69' Στάθης), Παπάζογλου

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα