Η κυριαρχία της Μπουντεσλίγκα!

Θάνος Σαρρής
Η κυριαρχία της Μπουντεσλίγκα!

bet365

Τα νούμερα λένε την αλήθεια. Το γερμανικό πρωτάθλημα συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο από κάθε άλλο στον κόσμο!

Οι αριθμοί που δημοσίευσε η επίσημη λίγκα και αφορούν το πρώτο μισό της χρονιάς 2013-14, την αναδεικνύουν ως το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα στον κόσμο! Κατά μέσο όρο, κάθε ματς της Μπουντσελίγκα στο πρώτο μισό της χρονιάς είχε 42.1225 θεατές, αριθμός που αυξήθηκε κατά 1.82% από την ίδια περίοδο πέρσι. Συνολικά, 6.4 εκατομμύρια οπαδοί έδωσαν το παρών στα 152 παιχνίδια από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 (με εξαίρεση το ματς της Στουτγκάρδης με τη Μπάγερν που είχε αναβληθεί). Ο απόλυτος αριθμός είναι μεγαλύτερος κατά 1.14% από τον αντίστοιχο περσινό!

«Όπως και πέρυσι, οι οπαδοί συνεχίζουν να διευρύνουν την ελκυστικότητα της Μπουνσελίγκα, που με τη σειρά της ενθουσιάζει τον κόσμο με κορυφαίου επιπέδου ποδόσφαιρο, όπως κανένα άλλο πρωτάθλημα. Η αφοσίωση των συλλόγων να προσφέρουν στους οπαδούς τους προσιτές τιμές εισιτηρίων, η άνετη γηπεδική εμπειρία και τα υψηλά στάνταρ ασφάλειας είναι δυνατά όσο ποτέ», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της DFL, Κρίστιαν Σέιφερτ.

Αύξηση υπάρχει και στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, όπου 17.479 άτομα κατά μέσο όρο παρακολουθούσαν τα ματς! Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος κατά 8.8% από πέρσι.

Συνολικά, 9.08 εκατομμύρια οπαδοί παρακολούθησαν τις επαγγελματικές κατηγορίες στη χώρα, με την συνολική αύξηση να αγγίζει το 3.3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ο αριθμός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη Γερμανία!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα