Απονομή δικαιοσύνης

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Απονομή δικαιοσύνης

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta γιατί χθες στο Περιστέρι απονεμήθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Ξέρετε, το ποδόσφαιρο συνήθως βρίσκει τον τρόπο να τα κάνει έτσι τα πράγματα, ώστε τελικά να κερδίζει ο πιο καλός. Όχι πάντα, αλλά συνήθως.

Έτσι και μέσα από τα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, έστω μέσα από δύο ισοπαλίες, απονεμήθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με την πρόκριση του Ολυμπιακού. Καλός, πολύ καλός ο Ατρόμητος, αλλά καλύτερος ο Ολυμπιακός.

Απλά για την απονομή της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης αυτή τη φορά χρειάστηκε ένα πέναλτι, από μία πραγματικά άτυχη στιγμή ενός νεαρού, ταλαντούχου παιδιού, που αρχικά απέκρουσε με το στήθος, όμως μετά, στο γκελ της μπάλας στο χορτάρι, την βρήκε με το χέρι και της άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να σουτάρει εξ επαφής ο Ολαϊτάν, αλλά να την διώξει ο Δημούτσος. Άλλη φορά μπορεί να γίνει η απονομή της δικαιοσύνηςμε ένα αυτογκόλ. Άλλη με μία εκπληκτική γκολάρα. Άλλη με ένα 5-0. Έτσι είναι αυτά.

Γιατί μιλάω για ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, που απονεμήθηκε και στα δύο παιχνίδια; Μα γιατί είναι μία από τις φορές, όχι πολλές, που και στα δύο παιχνίδια-κι όχι μόνο στο πιο καθοριστικό, δηλαδή στο δεύτερο-υπήρξε τέτοια κυριαρχία της μίας ομάδας, και δη απέναντι σε μία άλλη πολύ καλή ομάδα.

Θέλετε να δούμε τα δεδομένα των δύο αγώνων, μέσα από αριθμούς;

Με πρώτο τον Ολυμπιακό.

Τελικές προσπάθειες: 36-9!!!

Τελικές εντός εστίας: 19-4!!!

Αποκρούσεις: 3-18!!!

Κόρνερ: 17-6!!!

Φάουλ: 22-44!!!

Σας αρκούν; Τετραπλάσιες τελικές. Πενταπλάσιες εντός εστίας. Εξαπλάσιες αποκρούσεις. Τριπλάσια κόρνερ. Διπλάσια φάουλ.

Επαναλαμβάνω είναι τα δεδομένα και των δύο αγώνων μέσα από την στατιστική υπηρεσία. Γιατί σε ένα ματς μπορεί να υπάρχει κι ο παράγοντας συγκυρία. Και στα δύο;

Δεν πάω στο ότι στο Φάληρο ακυρώθηκε γκολ κανονικό του Σαβιόλα. Ούτε στην κατακύρωση του χθεσινού γκολ οφσάϊντ του Ατρόμητου. Δύσκολες φάσεις ήταν. Δύσκολη φάση, όμως, και το πέναλτι του Μπάλλα, που δόθηκε.

Δείτε απλά τους αριθμούς. Λένε την αλήθεια, αυτή τουλάχιστον τη φορά η, όχι;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.