Με το σπαθί του…

Με το σπαθί του…

Ηρακλής Αντύπας Ηρακλής Αντύπας
Με το σπαθί του…

bet365

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για την άξια πρόκριση του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Αυτή η ομάδα είναι συνηθισμένη στα δύσκολα. Για την ακρίβεια, είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα! Δεν το βάζει κάτω, ακόμα και αν τα παιχνίδια της στραβώνουν, όπως συνέβη στο Περιστέρι. Ο Θρύλος προκρίθηκε με το σπαθί του στα ημιτελικά του Κυπέλλου, έστω και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ, έστω και αν έβλεπε την μπάλα να μην του κάνει τα κέφια και την τύχη να του γυρνά την πλάτη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με στόχο να πετύχει πρώτος γκολ και να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Αυτό ωστόσο δεν συνέβη. Είτε από αστοχία, είτε από ατυχία (δοκάρι Ολαϊτάν), αλλά και από την καλή εμφάνιση του Σηφάκη.

Και μέσα σε όλα, σχεδόν από το πουθενά ο Ατρόμητος προηγήθηκε σε κομβικό σημείο του ματς, λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου. Και μέσα σε όλα είχαν και τα σφαλτσοσφυρίγματα. Γιατί στο γκολ της ομάδας του Περιστερίου, ο σκόρερ Ταυλαρίδης ξεκινά από θέση οφσάιντ, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να είχε δοθεί και πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, στο χέρι του Γιαννούλη.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Προσωπικά δεν μας αρέσει να μιλάμε για την διαιτησία, αλλά είναι εξοργιστικό να ακούμε για βοήθεια του ρέφερι στους πρωταθλητές, στο συγκεκριμένο ματς. Το πέναλτι με το οποίο ήρθε η ισοφάριση είναι κανονικό και θυμίζουμε ότι και στο πρώτο παιχνίδι είχε ακυρωθεί κανονικό γκολ του Σαβιόλα.

Αλλά παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε. Πού, πώς και γιατί, μόνο αυτοί που τα υποστηρίζουν γνωρίζουν (και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση πέναλτι στη μονομαχία του Μανωλά με τον Ναπολεόνι στην αρχή του αγώνα).

Επιστρέφουμε στα αγωνιστικά. Ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω παρόλο που του πήγαιναν όλα στραβά και ανάποδα. Μετά την ισοφάριση μάλιστα δεν απειλήθηκαν καθόλου (ο Μίτσελ διαχειρίστηκε και πάλι καλά το παιχνίδι) και πλέον περιμένουν τα ματς με τον ΠΑΟΚ (είναι σχεδόν αδύνατον να αποκλειστεί, μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα με τον Απόλλωνα, αλλά στην μπάλα ποτέ δεν ξέρεις…) για να περάσουν στον τελικό. Και μέσα από πολύ δύσκολη διαδρομή, που ξεκίνησε με τις μονομαχίες με τον Αστέρα Τρίπολης.

Υ.Γ. Ο Ατρόμητος απέδειξε στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ότι έχει κάνει πολλά βήματα προόδου. Και δε νομίζουμε να υπάρξει άλλη ομάδα στην Ελλάδα που σε τρία σερί ματς με τους πρωταθλητές (δύο για το Κύπελλο και ένα για το πρωτάθλημα) να μην ηττήθηκε. Συγχαρητήρια στον Παράσχο και στους παίκτες του, που κοίταξαν στα μάτια την ομάδα που γράφει ιστορία και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ηρακλής Αντύπας
Ηρακλής Αντύπας

Ο Ηρακλής Αντύπας γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1975. Από μικρός λάτρευε το ποδόσφαιρο και το φαγητό. Στα πόδια μια μπάλα και στα χέρια ένα σάντουιτς! Τα χρόνια πέρασαν. Η μπάλα από τα πόδια πέρασε στην εξέδρα. Δεν έκρυψε ποτέ ότι άνηκε στη μία και μοναδική γενιά, των «επιστημόνων» που είχε πει και ο Σαλιαρέλης. Αποφοίτησε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ακολούθως (το 1993) ξεκίνησε την δημοσιογραφία στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ. Είχε την τιμή να μάθει τα μυστικά της πέννας από τον Θόδωρο Νικολαΐδη και τον Γιώργο Δασκαλόπουλο. Στην πορεία βρέθηκε για 1,5 χρόνο στο SPORTIME και ξεκίνησε ρεπορτάζ Ολυμπιακού, σε καθημερινή βάση, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της SPORTDAY. Το… μενού περιλάμβανε και ραδιόφωνο, στον NOVAΣΠΟΡ FM. Για δύο χρόνια κάθε Δευτέρα βράδυ συνομιλούσε με τους ακροατές, κυρίως τους φιλικά προσκείμενους στον Ολυμπιακό. Επίσης, έκανε και τις μεταδόσεις των ευρωπαϊκών αγώνων των «ερυθρόλευκων», στα εκτός έδρας ματς. Πάντα σε πρώτο πληθυντικό…

Τον Ιούνιο αποφάσισε να κάνει ένα… Kit Κat και να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο από μια άλλη οπτική γωνιά. Μέχρι πότε; Θα δείξει…