Το ρίσκο με Κρόος

Ball Boys Ball Boys
Το ρίσκο με Κρόος

bet365

Ο Ball Boy Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για ρίσκα που παίρνουν Μπάγερν και Τόνι Κρόος και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Θα μιλήσω μόνο για τους παίκτες που αγωνίστηκαν». Η δήλωση ανήκει στον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος αποφάσισε ότι αυτή ήταν η κατάλληλη απάντηση σε ερώτηση για το γεγονός ότι ο Κρόος έμεινε ξανά στον πάγκο.

Ο 24χρονος μέσος αρχικά δεν έπαιξε καθόλου στη νίκη 5-0 επί της Άιντραχτ και στη συνέχεια στο 2-0 επί της Νυρεμβέργης το περασμένο Σάββατο (08/02). Για πρώτη φορά στη σεζόν έμεινε για δεύτερο σερί ματς στον πάγκο και φυσικά δεν έπαιξε καθόλου. «Κάναμε ίσως το καλύτερό μας παιχνίδι με την Φρανκφούρτη. Γιατί να αλλάξει η ομάδα, ενώ έχει βρει τέτοιο ρυθμό; Ας μου εξηγήσει κάποιος», σχολίασε ο Ζάμερ.

Όλα συνδέονται, φυσικά, με τη μη μέχρι τώρα συμφωνία του Κρόος με την Μπάγερν για ανανέωση. Είναι ξεκάθαρο ότι η όλη μεταγραφική κουβέντα του Ιανουαρίου του έκανε κακό. Είχε περισσότερη επίδραση ψυχολογικά από ό,τι θα έπρεπε. Είναι πολύ δύσκολο στους... απ' έξω να κατανοήσουν την αντίδρασή του στο παιχνίδι με την Στουτγκάρδη (29/01). Έγινε αλλαγή στο 59' σε ένα ματς που η Μπάγερν έχανε 1-0 και ο προπονητής του αποφάσισε να ρισκάρει, βάζοντας στο ίδιο λεπτό τους Μάντζουκιτς και Πισάρο. Το γιατί επέλεξε αυτόν και όχι για παράδειγμα τον Τιάγκο, προφανώς δεν έχει καμία σχέση να κάνει με το συμβόλαιό του. Βγαίνοντας, έριξε τα γάντια στον πάγκο, δείχνοντας τον εκνευρισμό του. Η «λεπτομέρεια» είναι ότι ο Γκουαρδιόλα καθόταν στην άκρη και ο Ζάμερ τον κοιτούσε με απορία...

«Είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής των παικτών μου. Όταν, όμως, αποδέχονται τις αποφάσεις μου. Θα στηρίξω όλους όσους δέχονται τις ιδέες μου. Αυτοί, όμως, που δε θα το κάνουν, θα κάθονται συχνά στην εξέδρα», είχε πει ο Καταλανός τεχνικός στο Bayern Magazine τον περασμένο Οκτώβριο. Δεν χρειάστηκε να περάσει και πολύς καιρός για να το κάνει πράξη...

Το έπραξε με τον Μάντζουκιτς, που έμεινε εκτός αποστολής για το παιχνίδι με την Γκλάντμπαχ (24/01) και στη συνέχεια στον πάγκο με την Στουτγκάρδη (29/01). Στην περίπτωση του Κροάτη φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Γκουαρδιόλα δεν έχει «κολλήματα». Περισσότερο μοιάζει να κρατάει τις ισορροπίες με αυστηρό τρόπο. «Ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις και πρέπει όλοι να τις σεβόμαστε. Το γεγονός ότι η κατάσταση δεν είναι ωραία για τον Τόνι, είναι ξεκάθαρο», είπε ο Λαμ. Ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του για τον Κροάτη. «Πρέπει να αντιδράσεις και να το αντιμετωπίσεις όπως και ο Μάντζουκιτς», τόνισε ο Ζάμερ. Όλοι στηρίζουν τον προπονητή, που τους έχει κερδίσει από την πρώτη στιγμή. «Η πίεση υπάρχει γιατί την χρειαζόμαστε», σχολίασε ο Μίλερ.

«Τις τελευταίες ημέρες πολλά γράφτηκαν και πάνω από όλα πολλές φήμες για το μέλλον μου. Όμως, δεν πρέπει να πιστεύετε τα πάντα. Το γεγονός είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω στην Μπάγερν και η αγωνιστική μου κατάσταση ως βασικός είναι πολύ καλή. Όμως, είναι γεγονός και το ότι δεν έχουμε ακόμα φτάσει σε συμφωνία για νέο συμβόλαιο. Θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον, καθώς το υπάρχον ολοκληρώνεται το 2015 και δεν είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Η απόλυτη συγκέντρωσή μου είναι στο αγωνιστικό κομμάτι και ελπίζω μαζί να κλείσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως και πέρυσι». Ο Τόνι Κρόος αποφάσισε με δήλωσή του στο facebook (διαβάσατε το μεγαλύρερο κομμάτι) να... τα αφήσει όλα ανοιχτά. Μία κρύο, μία ζέστη.

«Ο Κρόος ρισκάρει πολύ. Ο σύλλογος δεν είναι διατεθειμένος να ανεβάσει τον πήχη σχετικά με τους μισθούς. Η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί άσχημα και η Μπάγερν να προβεί σε παραδειγματισμό με αφορμή την υπόθεση Κρόος. Μπορεί να υπερεκτιμά τον εαυτό του και καλά θα κάνει να κοιτάξει το ρόστερ και να ξανασκεφτεί την κατάσταση. Θα τον συμβούλευα να μην το τραβήξει στα άκρα. Μπορεί να κάνει μία άκρως επιτυχημένη καριέρα στην Μπάγερν. Υπάρχουν ελάχιστοι παίκτες που είναι αναντικατάστατοι και ο Κρόος δεν είναι ένας από αυτούς», έγραψε στη στήλη του στην Bild ο Γκίντερ Νέτσερ.

Σύμφωνα με την Welt «στο Μόναχο φυσικά και ξέρουν τις ικανότητές του και την ποιότητά του, όμως δεν τον θεωρούν αναντικατάστατο. Είναι διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο». Αυτή η υπόθεση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η Μπάγερν σχετικά με την δοκιμασμένη και επιτυχημένη της πολιτική. Ο Κρόος είναι ο πρώτος «αντάρτης». Ο πρώτος ουσιαστικά που αμφισβητεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια στην λειτουργία του συλλόγου. Την ιεραρχία, την οποία φυσικά καθορίζει η διοίκηση.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει στο ότι ο ατζέντης του, Φόλκερ Στρουτ (που μεταξύ άλλων εκπροσωπεί και τον Γκέτσε) ζητάει 8 εκατ. ευρώ τη σεζόν. Κάτι που σημαίνει ότι ο Κρόος θα ανέβει... απότομα μισθολογική κλίμακα. Φυσικά, η Μπάγερν προς το παρόν δεν φέρεται διατεθειμένη να του τα προσφέρει, καθώς είναι γνωστή και πολύ αυστηρή η μισθολογική πολιτική. Βέβαια, όλες οι πλευρές έχουν τα δίκια τους. Από τη μία ο Κρόος βλέπει τους Βαυαρούς να προσφέρουν 8 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Ρόμπεν για νέο συμβόλαιο, χρήματα που θα παίρνει μέχρι τα 33 του (εδώ είναι το «παράδοξο») και από την άλλη να μην επιβραβεύουν τον ίδιο που είναι 24 ετών και αντιπροσωπεύει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον, ενώ προέρχεται και από τις ακαδημίες. Είναι επίσης δεδομένο ότι τα χρήματα που θέλει θα τα βρει αλλού. Το άγνωστο είναι αν θα τον ακολουθήσουν οι επιτυχίες και η... ηρεμία. Φαίνεται ότι και για τις δύο πλευρές ο εγωισμός είναι αυτή τη στιγμή σε πρώτο πλάνο...

«Σε κάθε ανανέωση το θέμα είναι πάντα τα χρήματα. Το δεδομένο είναι ότι θέλουμε να ανανεώσουμε το συμβόλαιο του Τόνι», είπε ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε στα τέλη του Γενάρη στο Kicker. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο Κρόος είναι πιο κοντά στην έξοδο το καλοκαίρι από ότι στην ανανέωση. Αυτό το «πιο κοντά» είναι οριακό. Μέχρι το τέλος της σεζόν το πιθανότερο είναι να ξέρουμε αν το μέλλον του είναι μακριά από το Μόναχο. Σύμφωνα με τους Άγγλους οι ομάδες του Μάντσεστερ, η Άρσεναλ, η Τσέλσι και η Λίβερπουλ τον έχουν πολύ ψηλά στις λίστες τους, ενώ σύμφωνα με την Tuttosport στους ενδιαφερόμενους προστέθηκε και η Γιουβέντους (αν και με τα 15 εκατ. ευρώ που έγραψαν είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο).

Οι Βαυαροί σε περίπτωση που δεν τα βρουν για νέο συμβόλαιο θα αποφασίσουν αν θα τον βγάλουν στην αγορά ή θα τον κρατήσουν με κίνδυνο να τον χάσουν ελεύθερο το καλοκαίρι του 2015. Για όσους δεν παρακολουθούν την Μπάγερν ίσως το τελευταίο σενάριο τους φανεί «εξωπραγματικό». Δε θα έπρεπε, όμως. «Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η Μπάγερν είναι σύλλογος που αγοράζει και όχι σύλλογος που πουλάει», έλεγε ο Ζάμερ πριν από λίγες ημέρες. Αν στο Μόναχο θεωρήσουν ότι δεν υπάρχει άξιος και άμεσος αντικαταστάτης, είναι πολύ πιθανό να μείνει μέχρι το τέλος του συμβολαίου του. Το «παράθυρο» για τους ενδιαφερόμενους, πάντως, έχει ανοίξει.

Follow me @entanovasilis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys