Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 3-1

Νίκος Τσιώκος
Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 3-1

bet365

Έπαιξε 75' με δέκα παίκτες, αλλά απέδειξε γιατί είναι στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος! Ο Ατρόμητος κέρδισε 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης και... γλυκοκοιτάζει την 2η θέση.

Στον πάγκο ο Ναπολεόνι

Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Παράσχος. Ο Τσέναμο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Φυτανίδης δεξιά στην άμυνα, ο Γιαννούλης αριστερά και οι Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Μπρίτο, Δημούτσος, με τον Ούμπιντες δεξιά τους και τον Πίτου Γκαρσία αριστερά τους. Στην κορυφή οι Καραμάνος και Φάμπιο, με τον τεχνικό των Περιστεριωτών να αφήνει στον πάγκο τον Ναπολεόνι.

Χουάνμα αντί Μπαράλες

Από τη μεριά του, ο Στάικος Βεργέτης προτίμησε το 4-2-3-1. Ο Μπαντής πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Λούι να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Κοντοέ το αριστερό και τους Σανκαρέ, Γκοϊάν να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ ήταν οι Ζησόπουλος, Εντό και μπροστά τους δεξιά ο Καράσκο, αριστερά ο Ντε Μπλάσις και στον άξονα ο Μουνάφο. Μοναδικός προωθημένος ο Χουάνμα, που πήρε τη θέση του τιμωρημένου Μπαράλες.

Ακυρωθέν γκολ, με δέκα ο Ατρόμητος και φωνές

Το ματς ξεκίνησε με δυνατό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία ευκαιρία στο πρώτο δεκάλεπτο. Το μακρινό σουτ του Χουάνμα στο 6' μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Τσέναμο, ενώ το γκολ του Καραμάνου στο 9' ακυρώθηκε σωστά, αφού ο Φάμπιο δεν πρόλαβε την μπάλα πριν τη γυρίσει για τον νεαρό φορ και αυτή πέρασε άουτ.

Το σουτ του Γιαννούλη στο αμέσως επόμενο λεπτό έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μπαντή, ενώ στο 16' ήρθαν τα... πάνω-κάτω για τον Ατρόμητο. Ο Φυτανίδης τράβηξε τον Χουάνμα έξω από την περιοχή και ο Σιδηρόπουλος του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα, κάτι που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και... ξεσήκωσε τον κόσμο.

Καραμάνος και 1-0

Παρά ταύτα, οι Περιστεριώτες ήταν αυτοί που πέτυχαν το γκολ, αφού δε βρήκαν δίχτυα η εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπλάσις στο 18' και το σουτ του Ούμπιντες στο 19'. Στο 22' ο Ούμπιντες εκτέλεσε το φάουλ και ο Καραμάνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ.

Πίεσε ο Αστέρας, αλλά...

Αυτό ανάγκασε τον Αστέρα να πιέσει ψηλά, ώστε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα για να φτάσει στην ισοφάριση. Όμως, αυτό δεν έγινε τουλάχιστον στο πρώτο μέρος, καθώς βρήκε σε λίγες περιπτώσεις τον τρόπο να απειλήσει τους γηπεδούχους, τη στιγμή που ο Ατρόμητος είχε μείνει μόνο με τον Καραμάνο στην επίθεση, αφού ο Φάμπιο παραχώρησε στη θέση του στον Νάστο.

Τα σουτ των Μουνάφο, Καράσκο στο 27' και στο 28', αντίστοιχα, δεν είχαν αίσια κατάληξη, ενώ στο 31' ο Ατρόμητος θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Ο Ούμπιντες έβγαλε τη σέντρα, με τον Λαζαρίδη να κάνει την προβολή και την μπάλα να κοντράρει για να περάσει κόρνερ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σουτ του Εντό έξω από την περιοχή στο 43', το οποίο έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Τσέναμο.

Προσπάθησαν οι Αρκάδες, άλλα δύο ο Ατρόμητος

Έτσι, οι Περιστεριώτες πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0 και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν και πάλι να φέρουν το ματς στα ίσια παίρνοντας ξανά τον έλεγχο του αγώνα.

Ωστόσο, όχι μόνο ο Ατρόμητος είχε ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα, αλλά το πέτυχε κιόλας, αφού οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόνο στο 52', όταν το διαγώνιο σουτ του Λούι έφυγε δίπλα από την εστία του Τσέναμο, ενώ η κοντινή προβολή του Ζησόπουλου στο 55' έφυγε ψηλά άουτ. Ούμπιντες και Δημούτσος δε βρήκαν δίχτυα στο 60' και στο 65', αντίστοιχα, κάτι που έκανε στο 69' ο Νάστος.

Ο δεξιός μπακ των γηπεδούχων βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, μετά την εκτέλεση φάουλ του Πίτου Γκαρσία, και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Μπαντή. Ωστόσο, οι παίκτες του Παράσχου δεν έμειναν εκεί, αφού στο 76' κέρδισαν και πέναλτι.

Ο Σιδηρόπουλος είδε ανατροπή του Καράσκο στον Πίτου Γκαρσία και έδειξε την άσπρη βούλα. Από εκεί ο Ούμπιντες δεν αστόχησε και έκανε δώρο γενεθλίων στον εαυτό του με ασίστ και γκολ, καθώς σήμερα κλείνει 32 χρόνια ζωής. Το τέρμα αυτό ουσιαστικά... έκοψε τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Αστέρα, που πίεζαν για ένα γκολ.

Μείωσε ο Αστέρας

Τελικά, αυτό ήρθε για τον σύλλογο της Τρίπολης, αλλά πολύ αργά, με τον Χουάνμα να νικάει με κεφαλιά τον Τσέναμο όντας μόνος του, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ατρόμητος πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, «κλείδωσε» την τρίτη θέση και πλησίασε τον ΠΑΟΚ, που αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Man of the match: Δίχως αμφιβολία ο Ούμπιντες. Ασίστ και γκολ ανήμερα των γενεθλίων του Αργεντινού.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αστέρας αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω από το 16', όμως δεν είχε λύσεις επιθετικά, ενώ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και στην άμυνα.

Στο ύψος του: Ο Καραμάνος άνοιξε το σκορ στο 22', ενώ ο Νάστος κάλυψε επάξια το κενό του Φυτανίδη.

Η γκάφα: Την έκανε ο Φυτανίδης στο 16', όπου τράβηξε τον Χουάνμα και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ωστόσο, αυτή δεν κόστισε στην ομάδα του.

Το στραγάλι: Τραβηγμένη η κόκκινη του Σιδηρόπουλου στον Φυτανίδη, καθώς ο Χουάνμα δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Θα μπορούσε να του δείξει την κίτρινη κάρτα. Δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει ανατροπή του Καράσκο στον Πίτου Γκαρσία. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ατρομήτου στο 9'.

Το ταμείο του Gazzetta: Τι κι αν έπαιζε με δέκα παίκτες απ' το 16'; Αφού ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος, ο Αστέρας... άφαντος, οι Περιστεριώτες πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη, με την οποία «κλείδωσαν» την τρίτη θέση και πλησίασαν στους δύο βαθμούς τον ΠΑΟΚ, που αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Συνθέσεις ομάδων

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσέναμο, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Μπρίτο, Δημούτσος, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία, Καραμάνος, Φάμπιο.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Εντό, Μουνάφο, Ντε Μπλάσις, Καράσκο, Χουάνμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα