Aλμερία - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0 (vid)

Γιώργος Φραδελάκης
Aλμερία - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0 (vid)

bet365

Με δύο γκολ του Βέρθα στο τελευταίο δεκάλεπτο η Αλμερία έκανε... κάζο στην Ατλέτικο (2-0) και με διπλό της Μπάρτσα στη Σεβίλλη, θα υπάρξει τριπλή συγκατοίκηση στην κορυφή της Πριμέρα!

«Φωτιά» στην Πριμέρα Ντιβιζιόν βάζει η Αλμερία, που ανάγκασε τους «ροχιμπλάνκος» στη δεύτερη μόλις φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα. Μετά τη «σφαλιάρα» μεσοβδόμαδα από τη Ρεάλ στο Κύπελλο, το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε έχασε και στο «Estadio de los Juegos», έχοντας συγκάτοικο πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα τη «βασίλισσα», ενώ νίκη της Μπαρτσελόνα την Κυριακή στη Σεβίλλη, θα σημάνει τριπλή ισοβαθμία!

Δήμιος για την Ατλέτικο δεν ήταν άλλος από τον Βέρθα, που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, δίνοντάς της τεράστια βαθμολογική ανάσα. Εξ αυτών πάντως, το ένα ήρθε έπειτα από κάκιστη εκτίμηση του Αρανθούμπια και το δεύτερο με ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε στον Ισπανό γκολκίπερ ο διαιτητής κι ενώ είχε προηγηθεί επική γκέλα του.

Αρχικά ο Ισπανός μέσος έκανε ένα απίστευτο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή από πολύ πλάγια θέση δίνοντας περίεργα φάλτσα στη μπάλα. Η πορεία της ξεγέλασε τελικά τον Αρανθούμπια, που την είδε να καταλήγει στο αριστερό του «παραθυράκι»!

Πριν καλά-καλά συνέλθουν από το σοκ οι Μαδριλένοι, είδαν τον τερματοφύλακά τους να δίνει... δώρο στον Ζονγκό στο 86', με τον επιθετικό από τη Μπουργκίνα Φάσο να του κλέβει τη μπάλα μέσα από τα πόδια κι ο ρέφερι «ανακάλυψε» πέναλτι στην προσπάθεια του Αρανθούμπια να αποσοβήσει το γκολ! Εκτελεστής ήταν ο Βέρθα και ο 27χρονος άσος δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, διπλασίασε τα τέρματά του και «κλείδωσε» το υπερπολύτιμο τρίποντο για την Αλμερία.

ΑΛΜΕΡΙΑ: Εστεμπάν, Ραφιτά, Τορσιλιέρι, Τρουγίλο, Ντουμπαρμπιέρ, Βέρθα, Αζίζ, Σούσο, Σοριάνο (58΄Μπαρμπόσα), Βιντάλ, Ζονγκό.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Αρανθούμπια, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Μανκίλο, Τιάγκο (67’ Μάριο), Γκάμπι, Γκαρθία (77’ Αντριάν), Ντιέγκο (68’ Σόσα), Τουράν, Κόστα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα