Απόλλων Σμύρνης - Ξάνθη 2-0

Φώτης Καρακούσης
Απόλλων Σμύρνης - Ξάνθη 2-0

bet365

Με 2 γκολ που πέτυχαν οι Μίνγκας, Πετρόπουλος κι... έφτιαξε ο Παντελιάδης με τα «πλάγια-σέντρες», ο Απόλλωνας κέρδισε 2-0 την Ξάνθη κάνοντας μεγάλο βήμα παραμονής!

Στην Ριζούπολη Απόλλωνας και Ξάνθη ήθελαν τη νίκη, οι γηπεδούχοι για να μπορέσουν να ξεφύγουν από τις τρεις τελευταίες θέσεις και οι φιλοξενούμενοι για να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να πάρουν ανάσα μετά τα επτά ματς χωρίς τρίποντο. Ένα τρίποντο που τελικά πήγε στην Ελαφρά Ταξιαρχία που κέρδισε με 2-0 και πλέον μπορεί να βλέπει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Για να έρθει αυτή η σημαντική νίκη χρειάστηκαν δύο πράγματα. Αρχικά δύο δυνατά πλάγια άουτ του Παντελιάδη και μετά μια προβολή του Μίνγκα και μια κεφαλιά του Πετρόπουλου. Έτσι η ομάδα του Λόρι Σάντσες συνεχίζει με ακόμα μεγαλύτερη θέληση την προσπάθεια για παραμονή, ενώ αυτή του Νίκου Κεχαγιά έφτασε τα οκτώ παιχνίδια χωρίς να πανηγυρίσει και πλέον τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται εξαιρετικά δύσκολα.

Ενός κακού μύρια έπονται...

Η αλήθεια είναι πάντως πως για την Ξάνθη η παροιμία που λέει «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», της ταιριάζει απόλυτα. Οι Ξανθιώτες δεν έχουν ησυχάσει καθόλου αυτή την εβδομάδα, καθώς μετά το τροχαίο με δύο νεκρούς στο οποίο ενεπλάκη ο ιδιοκτήτης της ομάδας Χρήστος Πανόπουλος, ήρθε το επεισόδιο με τον Πάμπλο Γκαρσία, ενώ και σήμερα λίγο πριν το ξεκίνημα ένιωσε ενοχλήσεις ο Κάλβο και δεν αγωνίστηκε παρότι είχε δηλωθεί στους βασικούς...

Γκολ με το καλημέρα

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους γηπεδούχους, αλλά και συνολικά, καθώς και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά με τον ρυθμό να είναι αρκετά γρήγορος. Οι «κυανόλευκοι» χρειάστηκαν 8 λεπτά για να ανοίξουν το σκορ. Κέρδισαν πλάγιο, ο Παντελιάδης το εκτέλεσε καλύτερα και από κόρνερ, οι αμυντικοί σάστισαν και ο Μίγνκας με κοντινή προβολή έκανε το 1-0.

Μίλησαν οι Τζόρβας και Τσέμα

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Απόλλωνας και Ξάνθη βρέθηκαν κοντά στο γκολ, αλλά έπεσαν επάνω στους Τσέμα και Τζόρβα αντίστοιχα, με τον πρώτο να διώχνει εξαιρετικά δύο φορές την μπάλα η οποία μάλιστα στο 18' σταμάτησε και στο οριζόντιο δοκάρι του και τον δεύτερο να κρατάει το μηδέν στο 17'.

Ίδια συνταγή και τέλος στο ματς

Στην επανάληψη τον έλεγχο του αγώνα τον είχαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά οι γηπεδούχοι έδειχναν πιο επικίνδυνοι, όμως σε κάθε τους προσπάθεια έπεφταν πάνω στον Τσέμα. Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο 68', όταν και πάλι ο Παντελιάδης εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο άουτ και ο Πετρόπουλος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Το γκολ αυτό ουσιαστικά τελείωσε τον αγώνα, όταν μάλιστα τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φλίσκας κράτησε ανόητα τον αντίπαλό του και δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στη νίκη τους, αλλά αρχικά ο Τσέμα και εν συνεχεία το δοκάρι νίκησαν τον Πετρόπουλο στο 75'.

Man of the match: Δύο φορές έκανε πλάγιο άουτ σαν φάουλ, δύο φορές ο Απόλλωνας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανίκητου στο μεγαλύτερο μέρος του ματς Τσέμα. Ε τι άλλο να έκανε ο Παντελιάδης για να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα;

Αδύναμος κρίκος: Ο Φλίσκας ήταν ο αδύναμος κρίκος για την Ξάνθη, καθώς ενώ είχε δεχθεί πριν λίγα λεπτά την πρώτη κάρτα, τράβηξε στον χώρο του κέντρου αντίπαλό του με συνέπεια να αποβληθεί αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Στο ύψος του: Με ένα γκολ και εξαιρετική παρουσία ο Πετρόπουλος στάθηκε το ύψος του, όπως και ο Τσέμα, παρότι δέχθηκε δύο γκολ.

Η γκάφα: Στο 1-0 για τον Απόλλωνα υπήρξε λάθος εκτίμηση της άμυνας στο πλάγιο του Παντελιάδη με συνέπεια ο Μίνγκας να σκοράρει από κοντά και ανενόχλητος.

Το στραγάλι: Εύκολο έργο για τον Τριτσώνη που δεν δυσκολεύτηκε ενώ και στην φάση της αποβολής του Φλίσκα, σωστά έδειξε την δεύτερη κίτρινη.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Απόλλωνας του Λόρι Σάντσες δεν έχει καμία σχέση με αυτόν των προηγούμενων ματς, κάτι που φαίνεται σε κάθε αναμέτρηση. Φάνηκε και κόντρα στην Ξάνθη με την Ελαφρά Ταξιαρχία να παίρνει το πολύτιμο τρίποντο και να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, σε αντίθεση με τους ακρίτες που έφτασαν τα οκτώ παιχνίδια χωρίς νίκη και προβληματίζουν.

Συνθέσεις ομάδων

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Άλβαρες, Αργυρόπουλος (46' Σόντερμπεργκ), Παντελιάδης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Μίνγκας, Αμπρόουζ (86' Γκουέλα), Λουσέρο, Πετρόπουλος (83' Κόρμπος), Ντάλμπεργκ.

Skoda Ξάνθη (Κεχαγιάς): Τσέμα, Κομεσίδης (57' Μπέρτος), Βάλλας, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν (57΄Σουάρες), Σολάρι, Μαρίν, Μάνταλος, Σολτάνι (67' Τριάδης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα