Πλατανιάς-Εργοτέλης 0-1

Νίκος Τσιώκος
Πλατανιάς-Εργοτέλης 0-1

bet365

Ο Διαμαντάκος... ξαναχτύπησε, ο Εργοτέλης πέρασε από τα Χανιά (0-1 τον Πλατανιά) και έκανε το 3Χ3.

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Πλατανιά ο Γιωργαλλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ινκούμ δεξιά στην άμυνα, ο Γιαχία αριστερά και οι Φαΐσκα, Φερνάντες στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Αγκιλέρα, Καζναφέρης και μπροστά τους δεξιά ο Βλαχοδήμος, αριστερά ο Κάταϊ και στον άξονα ο Μενδρινός. Μοναδικός προωθημένος ο Τόρες.

Για τον Εργοτέλη ο Στοΐκοβιτς πήρε και πάλι θέση βασικού κάτω από τα γκολπόστ. Ο Τζανακάκης κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Πίτσος το αριστερό, με τους Μεχία, Σαρρή να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Ιμπραΐμ, Κοζορώνης και μπροστά τους ο Μπαντιμπανγκά δεξιά, ο Κούμπικ αριστερά και ο Χαντί στον άξονα. Στην κορυφή ο Διαμαντάκος.

Καλύτερος ο Πλατανιάς το γκολ ο Εργοτέλης

Ο Πλατανιάς μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στα 30 δευτερόλεπτα απείλησε με τον Βλαχοδήμο και στο 10' με τον Τόρες, όμως ο Εργοτέλης είχε τη λύση και το γκολ. Σιγά-σιγά μετά το 20' άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχε το πρώτο σουτ στο 22' με τον Κοζορώνη και στο 35' έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ο Μπαντιμπανγκά έκανε το πλασέ από το ύψος της περιοχής και από αριστερά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γιωργαλλίδη. Ωστόσο, ο Διαμαντάκος... χτύπησε και πάλι, στο 44' κατέβασε ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε το σώμα του αποφεύγοντας την πίεση του Φαΐσκα και με ιδανικό πλασέ έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Προσπάθησε ο Πλατανιάς, αλλά...

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» του Ηρακλείου πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας κεφάλι στο σκορ και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, πίεσαν για την ισοφάριση, όμως δεν ήταν σε θέση να πετύχει το τέρμα που θα τον έβαζε ξανά στο ματς. Μάλιστα, θα μπορούσε να δεχτεί κι άλλα γκολ, με τις ευκαιρίες που είχαν οι φιλοξενούμενοι.

Ο Διαμαντάκος στο 53' και στο 54' δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ για δεύτερη φορά, ενώ το σουτ του Κούμπικ στην κίνηση στο 61' έφυγε άουτ. Ο Πλατανιάς έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 72', όταν ο Στοΐκοβιτς σταμάτησε το σουτ του Σιαλμά για να παραχωρήσει κόρνερ. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Αναστόπουλου εξακολούθησαν να ασκούν πίεση, με τους «κιτρινόμαυρους» του Ηρακλείου να αμύνονται και να θέλουν να εκμεταλλευτούν τις αντεπιθέσεις.

Όμως, δεν ήταν το ίδιο εύστοχοι με τον Διαμαντάκο, που αποχώρησε στο 64' λόγω τραυματισμού, και το 0-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, που παρά ταύτα ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στον Εργοτέλη.

Man of the match: Ο Δημήτρης Διαμαντάκος... χτύπησε ξανά. Σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, «καθάρισε» την υπόθεση νίκη για τον Εργοτέλη, που έκανε το 3Χ3.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πλατανιάς μπορεί να έδειξε μεγαλύτερη όρεξη, όμως δεν είχε τις λύσεις στην επίθεση, τη στιγμή που αντιμετώπισε προβλήματα και στην άμυνα.

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι και από τους Χαντί, Μπαντιμπανγκά, Ιμπραΐμ, ενώ στην άμυνα ήταν εξαιρετικός ο Σαρρής.

Η γκάφα: Δεν υπήρξε κάποια φάση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως γκάφα.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Σπάθα στα Χανιά, ενώ καλή δουλειά έγινε και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πλατανιάς έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι, αφού είναι και σε δύσκολη θέση βαθμολογικά. Όμως, οι λύσεις δεν υπήρχαν στην επίθεση, ο Εργοτέλης αμύνθηκε σωστά και έβγαλε τις όποιες φάσεις πήγε να δημιουργήσει ο αντίπαλος. Ο Διαμαντάκος σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο ματς και οι Ηρακλειώτες πανηγύρισαν την τρίτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, που τους έφερε ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Συνθέσεις ομάδων

Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ινκούμ, Φερνάντες (61' Δημήτρης), Γιαχία, Καζναφέρης (46' Σιαλμάς), Αγκιλέρα, Μενδρινός, Κάταϊ (60' Μπέλιτς), Βλαχοδήμος, Τόρες.

Εργοτέλης (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Κούμπικ, Μεχία, Σαρρής (82' Γιοβάνοβιτς), Πίτσος (75' Αζίζ Κοντέ), Κοζορώνης, Χαντί, Ιμπραΐμ, Τζανακάκης, Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος (64' Μονακέλο).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα