Δέλλας: «Χίλιες φορές ποδοσφαιριστής από προπονητής»!

Δέλλας: «Χίλιες φορές ποδοσφαιριστής από προπονητής»!

Gazzetta team
Δέλλας: «Χίλιες φορές ποδοσφαιριστής από προπονητής»!

bet365

Ο Τραϊανός Δέλλας μιλάει σπάνια αλλά όταν αποφασίζει να το κανει εχει το σθένος να πει πράγματα που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο προπονητής της ΑΕΚ στάθηκε στην ομάδα του, αλλά και τα Μουντιαλίτος.

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στην Δημόσια Τηλεόραση και στον Άρη Γατα και παραδέχτηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι χίλιες φορες καλύτερα ποδοσφαιριστής παρά προπονητής με την ένταση και την πίεση που επικρατεί στο επάγγελμα. Ο Δέλλας έβγαλε απο μέσα του την πίεση που έχει συσσωρευτεί φέτος στο ξεκίνημα της προπονητικής τους καριέρας. Μίλησε για τους στόχους της ΑΕΚ και τους δικούς τού.Για την αγαπημένη Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και για την έκδοση του κόμικς Μουντιαλίτος που έχει ενθουσιάσει όλους τους διεθνείς πρώην και νυν.

Για την ΑΕΚ:

Υπάρχει πολυ δουλειά που πρέπει να γίνει, που γίνεται και που έχουμε σχεδιάσει να γίνει στο μέλλον, το πλέον σημαντικό ειναι οτι οι άνθρωποι που έχουμε επωμιστεί αυτο το έργο να ξαναχτίσουμε την ομάδα απο την αρχη είμαστε αγαπημένοι και μονιασμένοι.Σε αυτό το μοτίβο με πολυ δουλειά θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την ομάδα σιγά - σιγά για να την φέρουμε εκεί που της αρμόζει για την ιστορία και τον κόσμο της.

Όπως το ζεις ειναι πιο εύκολο στο ξεκίνημα τουλάχιστον ο ρόλος του προπονητη απο του ποδοσφαιριστή;

Χίλιες φορές ποδοσφαιριστής απο προπονητής! Είναι διαφορετικά,είναι πολλά πράγματα που εχεις να αντιμετωπίσεις.Ο ποδοσφαιριστής έχει να κάνει με έναν, ενώ ο προπονητής με πολλούς. Είμαι πολυ εγωιστής σε οτι καταπιάνομαι και πιστεύω θα τα καταφέρω. Το μεγαλύτερο μήνυμα αυτή την χρονιά σε όλους το έδωσε ο κόσμος της ΑΕΚ ειδικά με την παρουσία του στο γήπεδο, η στήριξη που έχουμε ειναι απίστευτη και το ευχαριστώ είναι μικρή λέξη για να τους πούμε. Αγαπάνε πολύ αυτή την ομάδα και είναι δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει.

Η Εθνική ομάδα δεν αντικατοπτρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι κάτι το διαφορετικό, η συνέπεια που έχει η Εθνική όλα τα χρόνια είναι η σφραγίδα για να συνεχίσει να έχει επιτυχίες γιατί έχει μπολιαστεί με καλά στοιχεία μέσα αυτή η ομάδα και απο γενιά σε γενιά ποδοσφαιριστών, περνάνε τα στοιχεία και στους επόμενους.Είμαι βέβαιος οτι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο.

Έχεις φανταστεί τον εαυτό σου στον πάγκο της Εθνικής;
Αυτά ειναι ακόμα πολυ μακρινά. Είναι ωραία να κάνουμε όνειρα. Το θέμα είναι να πηγαίνεις βήμα βήμα,εγω άρχισα τώρα την προπονητική μου καριέρα σιγά - σιγά έχω πολλά να μάθω και σε αυτό το χώρο όπως και σαν ποδοσφαιριστής ξεκίνησα δεν ήξερα πολλά, έμαθα στην πορεία και σαν ποδοσφαιριστής πράγματα και με το χρόνο νομίζω γίνεσαι καλύτερος. Εμπειρία είναι να μαθαίνεις και απο τα λάθη σου και την συσσώρευση των λαθών σου.

Έφτασες πολύ ψηλά ποδοσφαιρικά σε σημείο ώστε να γίνεις και ήρωας κόμικ.
Δεν το περίμενα να γίνουμε και κόμικ, είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια αυτή που έγινε γιατί δίνει στα νέα παιδιά να καταλάβουν και να δουν απο που ξεκίνησε όλη αυτή η πορεία της Εθνικής με ένα διαφορετικό ωραίο τρόπο, εύκολο για τα μικρά παιδιά που δεν είχαν γεννηθεί όταν ξεκινήσαμε αυτήν την πορεία σταθμό για το ελληνικο ποδόσφαιρο, να μάθουν πως έγινε όλο αυτό το ωραίο παραμύθι για του ποδοσφαίρου μας μέχρι σήμερα.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ Τελευταία Νέα