Του πάει ο Γενάρης του Βαλβέρδε

Gazzetta team
Του πάει ο Γενάρης του Βαλβέρδε

bet365

O Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και το πόσο του... πάει ο Γενάρης.

Τρεις μέρες πριν κλείσει τα 50 του χρόνια (γεννημένος στις 9 Φεβρουαρίου 1964) ο Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε από σήμερα το καλύτερο δώρο. Η βράβευση του ως κορυφαίος προπονητής της Πριμέρα Ντιβιζιόν για το μήνα Ιανουάριο αποτελεί από μόνη της τεράστια διάκριση για τον ''Τσινγκούρι''. Οι τρεις εντυπωσιακές νίκες (Αλμερία 6-1, Οσασούνα 5-1, Βαγιαδολίδ 4-2) και η μόλις μια ήττα φέρνουν την Αθλέτικ Μπιλμπάο σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ και κάνουν το σενιόρ Ερνέστο σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Είναι όμως η πρώτη φορά που ο Βαλβέρδε διαπρέπει τέτοια εποχή;

Την περσινή σεζόν, ο ισπανός τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο της Βαλένθια, με τις ''νυχτερίδες'' να μετρούν τον Ιανουάριο τρεις νίκες (Γρανάδα 2-1, Σεβίλλη 2-0, Ντεπορτίβο 3-2) και μια ήττα (Ρεάλ Μαδρίτης 0-5). Ακόμη πιο εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα του Βαλβέρδε τις τρεις σεζόν που είχε τα ηνία του Ολυμπιακού. Τον Ιανουάριο του 2009 ο Βαλβέρδε είχε 4 στα 4 (νίκες με Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη, Πανσερραϊκό, ΟΦΗ) και τον Ιανουάριο του 2011 5 στα 5 (νίκες με Ηρακλή, Κέρκυρα, Πανσερραϊκό, Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό Βόλου).

Το αντίστοιχο διάστημα του 2012 μπορεί να μην είχε το απόλυτο (3 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα), όμως στο τέλος πανηγύρισε εκ νέου τον τίτλο με τον Ολυμπιακό. Πρωτάθλημα στην Ισπανία δε θα πάρει φέτος, όμως η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα ισοδυναμει με τίτλο για τους Βάσκους. Μεγαλύτερο κι απ'αυτόν του κορυφαίου προπονητή για τον Βαλβέρδε. Κι αυτό ο Ερνέστο το ξέρει καλά.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα