ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 5-0

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 5-0

bet365

Ο ΠΑΟΚ γύρισε «πληγωμένος» από τα Χανιά και τα... σπασμένα τα πλήρωσε ένας άλλος Κρητικός στο θεαματικό 5-0 επί του ΟΦΗ!

Πως ξεκίνησαν

Ο Χουμπ Στέφενς για ένα ακόμα παιχνίδι έκανε πολλές αλλαγές στην 11αδατου σε άμυνα και επίθεση. Ο Ολλανδός με το γνωστό σχηματισμό 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Σκόνδρας, αριστερά ο Λίνο και στα στόπερ οι Κατσουράνης και Τζαβέλλας. Αμυντικά χαφ οι Μαντούρο και Κάτσε, στις πτέρυγες οι Σαλπιγγίδης και Νίνης. Στον άξονα ο Βούκιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΟΦΗ με τον Σα Πίντο να παρατάσσει τους Φερνάντεζ κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Στάθης, αριστερά ο Μίλιαζες ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τριποτσέρης και Μπαρέιρο. Αμυντικά χαφ οι Βερόν και Μακρής. Στις πτέρυγες οι Κουτσιανικούλης και Μπούρμπος στον άξονα ο Ζε Εντουάρντο και στην κορυφή της επίθεσης ο Περογαμβράκης Η ασίστ του Λίνο και 1-0 με Αθανασιάδη

Όπως στα Χανιά έτσι και σήμερα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Αθανασιάδη στο 4ο λεπτό. Ο Νίνης πάτησε την μπάλα για τον Λίνο με τον Βραζιλιάνο να κάνει μια κούρσα χωρίς αντίπαλο μπροστά του και να κάνει στην μικρή περιοχή για τον Αθανασιάδη. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ βγήκε πίσω από την πλάτη του Μπαρέιρο και με προβολή στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ.

Μπλόκαρε ο ΠΑΟΚ

Ο ομοιότητες του παιχνιδιού στα Χανιά μ’ αυτό της Θεσσαλονίκη ήταν πολλές. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στη συνέχεια να βγάλει φάσεις στα καρέ του Φερνάντεζ, ενώ κάποια λάθη τα περισσότερα του Λίνο έδωσαν το δικαίωμα στον ΟΦΗ να βγει στην επίθεση. Η μάχη στο κέντρο ήταν μοιρασμένη παρότι ο «δικέφαλος» είχε την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να κλείσει τους χώρους με τους Κρητικούς να τους εκμεταλλεύονται.

Μόνο ο ΟΦΗ έφτιαχνε φάσεις

Οι «ασπρόμαυροι» του Ηρακλείου είχαν τρεις καλές φάσεις με τρεις διαφορετικούς παίκτες. Στο 9’ μετά από γλίστρημα του Λίνο ο Μπούρμπος πήρε την μπάλα όμως το σουτ πέρασε άουτ, παρότι θα μπορούσε να μπει ακόμα και στην μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ. Από τα πόδια του έμπειρου χαφ στο 20’ ο Ζε Εντουάρντο έπιασε την κεφαλιά και πριν ο Περογαμβράκης μπει στην φάση οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έδιωξαν. Άλλη μία ευκαιρία για τον ΟΦΗ χάθηκε στο 24’ με το δυνατό σουτ του Περογαμβράκη να καταλήγει στην αγκαλιά του Γλύκου. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε και πάλι από τον ΟΦΗ στο39' Από σέντρα και πάλι του Μπούρμπου ο Περογαμβράκης, έπιασε την κεφαλιά μπροστά από τον Κατσουράνη όμως αυτή πήγε κατευθείαν πάνω στον Γλύκο.

Αποδοκιμασίες

Με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αποδοκίμασαν την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα τους. Ο «δικέφαλος» εκτός από το γκολ και κάποιες στημένες φάσεις δεν ‘έκανε απολύτως τίποτα. Αυτό σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες. Ο ΟΦΗ έδειχνε πιο φρέσκος, σαν να μην αγωνίστηκε κόντρα στον ΟΦΗ με τον Μπούρμπο να είναι ο κορυφαίος των κρητικών.

Ο πόντιος… Λίνο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε την σύγκρουση στον αέρα από τους Μπούρμπο και Λίνο. Οι δύο ποδοσφαιριστές έπεσαν κάτω με τον Βραζιλιάνο να σηκώνεται με ένα πλατύ χαμόγελο, όχι όμως και ο Έλληνας μέσος που του έγινα ράμματα στο κεφάλι.

Έβγαλε φάση μετά από 50λεπτά

Μετά από 50λεπτά αγώνα ο ΠΑΟΚ έφτιαξε την δεύτερη του ευκαιρία στον αγώνα με τον ΟΦΗ με τον Αθανασιάδη. Στο 53’ ο διεθνής επιθετικός μετά από γέμισμα του Τζαβέλλα έξω από την μεγάλη περιοχή του Φερνάντεζ έπιασε το σουτ με τον Πορτογάλο να μπλοκάρει την μπάλα.

Σαλπιγγίδης και 2-0

Στο 61’ ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του με τον Σαλπιγγίδη. Όλα ξεκίνησαν από το σουτ του Μαντούρο με την μπάλα να κοντράρει στον Βερόν και τον Μπαρέιρο να μπερδεύεται. Ο Σαλπιγγίδης τσίμπησε την μπάλα πλασάροντας σωστά τον Φερνάντεζ για το 2-0. Πάντως οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για οφ σαιτ του διεθνής ειθετικού.

Άνοιξε λογαριασμό ο Νάτχο Ο «δικέφαλος» στο 73’ έβγαλε την πρώτη του οργανωμένη επίθεση η οποία είχε κατάληξη στα δίχτυα του Φερνάντεζ. Ο Νάτχο θα συνδυαστεί ιδανικά με τον Κλάους, θα βγει στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ και θα κάνει το 3-0

Και ο Χούσεν γκολ

Από λάθος και πάλι του Μπαρέιρο ο ΠΑΟΚ πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Χούσεν στο 80’. Ο Ολλανδός τεχνικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του ΟΦΗ και με δυνατό διαγώνιο πλασέ άνοιξε και αυτός λογαριασμό με την φανέλα του «δικεφάλου».

Σκόραρε και ο Μαντούρο

Αυτή την φορά ο Μπαρέιρο δεν είχε συμμετοχή στο 5ο γκολ του ΠΑΟΚ. Στο 86’ μετά από λάθη επί λαθών της άμυνας του ΟΦΗ η μπάλα στρώθηκε στον Μαντούρο στέλνοντας την μπάλα για τελευταία φορά στα δίχτυα του Φερνάντεζ.

ΠΑΟΚ(Σέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Λίνο, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Κάτσε, Μαντούρο, Νίνης(Λούκας), Σαλπιγγίδης, Βούκιτς(70’ Νάτχο), Αθανασιάδης

ΟΦΗ(Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Στάθης, Μιλιάζες, Μπαρέιρο, Τριποτσέρης, Βερόν(Ροβύθης), Μακρής, Κουτσιανικούλης, Μπούρμπος, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης.

MAN OF THE MATCH: Πέτυχε το πρώτο γκολ έφτιαξε το τρίτο, ο λόγος για τον Στέφανο Αθανασιάδη που ήταν μαχητικός στο διάστημα που αγωνίστηκε

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μετά το γκολ στο 4ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτιαξε την επόμενη του φάση στο 53’ με το σουτ του Σαλπιγγίδη. Για 49λεπτά οι Θεσσαλονικείς είχαν μια κακή εικόνα κερδίζοντας τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο ημίχρονο. Επίσης η άμυνα του ΟΦΗ σήμερα έκανε την χειρότερη της εμφάνιση καθώς από λάθη που έγιναν όλα από τον Μπαρείρο ο ΠΑΟΚ πήρε μια νίκη που φαίνεται στα μάτια όλων εύκολη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Χρήστος Μπούρμπος για ένα ημίχρονο ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΟΦΗ, αλλά και του αγώνα. Από τα δικά του πόδια ξεκινούσαν όλες οι επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μπαρέιρο στο ντεμπούτο του με την φανέλα του ΟΦΗ ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Καθώς με δύο προσωπικά του λάθη ο ΠΑΟΚ πέτυχε ισάριθμα γκολ με τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Διαμαρτυρήθηκαν στον Αρετόπουλο οι παράγοντες του ΟΦΗ για το γκολ του Σαλπιγγίδη για οφ σαιτ. Ο τρικαλινός ρέφερι σε γενικές γραμμές στάθηκε καλά στον αποψινό παιχνίδι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Από τις αποδοκιμασίες και το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου. Στα χειροκροτήματα για το τελικό 5-0. Αυτή ήταν η εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στα δύο ημίχρονα, με τους Θεσσαλονικείς να παρουσιάζουν δύο διαφορετικά πρόσωπα. Πολλά τα προβλήματα για τον ΟΦΗ και όλα στην άμυνα με τον Μπαρέιρο στην πρεμιέρα του να κάνει δώρο τα τρία από α πέντε γκολ του ΠΑΟΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα