Ο Μίτσελ θα «στείλει» και Σάμαρη, Ολαϊτάν!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Μίτσελ θα «στείλει» και Σάμαρη, Ολαϊτάν!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta ένα κομμάτι από τη δουλειά του Μίτσελ, με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Είχα γράψει εδώ στο gazzetta την παραμονή του αγώνα με τον Παναιτωλικό, ότι το παιχνίδι αυτό πιθανότατα θα ήταν το πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη ως το τέλος του πρωταθλήματος. Κι είδατε ότι κάπως έτσι ήταν...

Οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να έχουν σε πολύ παραγωγική ημέρα δύο νέα παιδιά, τον Σάμαρη και τον Ολαϊτάν κι έτσι πήραν άλλο ένα τρίποντο, εκμεταλλευόμενοι και την ατυχία στη φάση του πέναλτι ενός τρίτου νεαρού ταλαντούχου, του Μπακάκη, που πήγε να διώξει με το κεφάλι, αλλά τελικά βρήκε την μπάλα με το χέρι του.

Και σκεφτόμουν για Σάμαρη κι Ολαϊτάν, ότι έτσι όπως πάει ο Μίτσελ, κάποια στιγμή θα τους…πουλήσει κι αυτούς! Κι αναφέρομαι στον προπονητή του Ολυμπιακού παρότι φυσικά δεν κάνει αυτός τις πωλήσεις και τις αγορές στο σύλλογο-η διοίκηση τις κάνει-πολύ απλά γιατί είναι αυτός που αναπτύσσει μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις και στους αγώνες τους ερυθρόλευκους ποδοσφαιριστές, με συνέπεια να γίνονται ελκυστικοί για κλαμπ από μεγαλύτερα και πολύ πλουσιότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Διότι ίσως έχει περάσει στα ψιλά, αλλά επί Μίτσελ ο Ολυμπιακός πούλησε Φέϊσα, Φετφατζίδη, Μήτρογλου, Βάϊς, Τζιμπούρ κι Αμπντούν!!! Μιλάμε για έξι παίκτες, που πήγαν στο ταμείο του συλλόγου ένα ποσό πάνω από 30 εκ. Ευρώ περίπου! Ο δε Μίτσελ είναι ο μοναδικός προπονητής που είχε ενδεκαδάτους τόσο το Μήτρογλου, όσο και το Φέϊσα, ενώ και το Φέτφα σε όλη την προετοιμασία, αλλά και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, τον είχε στην ενδεκάδα η, έστω πρώτη αλλαγή. Ακόμη και τον Βάϊς, που δεν του έκανε τη δουλειά όπως ήθελε, τον είχε βασικό στα δύο τρίτα των αγώνων, τόσο του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και του πρωταθλήματος. Ακόμη ακόμη και τους δύο Αλγερινούς, για τους οποίους είχε πολλές ενστάσεις σε επίπεδο χαρακτήρα, πειθαρχίας κλπ, τους είχε πέρσι κανονικά στην ενδεκάδα.

Προσέξτε, για να μη γελιόμαστε, οι μεταγραφές αυτές έγιναν γιατί οι παίκτες είναι καλοί, γιατί οι μάνατζέρ τους «δούλεψαν» τις υποθέσεις, αλλά και γιατί ο Ολυμπιακός είναι πλέον ένας σύλλογος με δυναμική κι όνομα στην Ευρώπη κι έχει και μία στρατηγική σε αυτό το κομμάτι: να πουλάει, «αλλά να μην ξεπουλάει»-δηλαδή, δεν κόβει τον δρόμο κανενός, αλλά τους πουλάει όλους ακριβά, ενίοτε και πολύ ακριβά. Όμως έγιναν, τουλάχιστον οι περισσότερες από αυτές τις μεταγραφές, και γιατί ο Μίτσελ εξέλιξε αυτούς τους παίκτες ως προπονητής του Ολυμπιακού. Κι εδώ θέλω να θυμίσω ότι επί Βαλβέρδε, ενός κατά κοινή ομολογία ικανότατου τεχνικού, πουλήθηκαν μόλις δύο παίκτες από τον Ολυμπιακό, ο Μιραλάς κι ο Ριέρα, με τον πρώτο πράγματι να έχει «αναπτυχθεί» και μέσω της δουλειάς του Ερνέστο.

Με τον Μίτσελ λοιπόν βλέπουμε και τους Μανωλά και Σιόβα να είναι ακόμη καλύτεροι, αλλά βλέπουμε και παιδιά που είναι μόλις λίγους μήνες στον Ολυμπιακό, όπως ο Σάμαρης κι ο Ολαϊτάν ήδη να λάμπουν. Κι αν συνεχίσουν έτσι, να δουλεύονται καλά από τον προπονητή και να ακούνε τον προπονητή, να είμαστε σίγουροι ότι κάποια ώρα θα φτάσουν και γι΄αυτούς εντυπωσιακές προσφορές από Αγγλίες, Ιταλίες κλπ, κλπ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.