Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 2-1

Φώτης Καρακούσης
Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 2-1

bet365

Ο ΠΑΟΚ... σάρωσε μεσοβδόμαδα μεταγραφικά, όμως στα Χανιά παρουσιάστηκε κακός και παρότι προηγήθηκε, έχασε 2-1 από τον Πλατανιά!

Καλό το κέντρο και η επίθεση, αλλά όταν από την αρχή δεν έχεις άμυνα θα το πληρώσεις. Και ο ΠΑΟΚ αυτό το κενό στα μετόπισθεν το έχει πληρώσει πολλές φορές, το πλήρωσε και σήμερα στα Περιβόλια. Οι Θεσσαλονικείς σε αντίθεση με όσα συνηθίζουν προηγήθηκαν στο ματς με τους Χανιώτες, αλλά οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου κατέθεσαν ψυχή, γύρισαν το ματς και επικρατώντας με 2-1 πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο στην προσπάθεια που κάνουν για να σωθούν.

Ένα σπουδαίο τρίποντο που για να έρθει χρειάστηκαν δύο τραγικά λάθη της άμυνας του «δικεφάλου». Αυτά τα δύο λάθη έφεραν τα τέρματα των Κάταϊ και Τόρες και τώρα η ομάδα του Χουμπ Στέφενς όχι απλά δεν ελπίζει σε πρωτάθλημα με την διαφορά να έχει ανέβει στους 14 βαθμούς από τον Ολυμπιακό, αλλά κινδυνεύει σοβαρά να μην έχει βαθμολογικό προβάδισμα ούτε στα πλέι οφ.

Με μία φάση ισοφάρισε!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το πρώτο ημίχρονο στα Περιβόλια επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά τα πολλά και σημαντικά αμυντικά κενά που έχει από την αρχή της χρονιάς ο ΠΑΟΚ. Γιατί μόνο αν έχεις θέμα με την άμυνα, θα δεχθείς γκολ στην μία και μοναδική φάση που θα σου κάνει ο αντίπαλος και αυτό έγινε με τον Πλατανιά. Οι γηπεδούχοι σε όλο το πρώτο μέρος ήταν άφαντοι, με τους Κάτσε και Μαντούρο να τους έχουν πάρει το κέντρο.

Όμως μία φορά έφυγαν στην επίθεση, εκμεταλλεύτηκαν το τραγικό λάθος αρχικά του Σπυρόπουλου και εν συνεχεία του Γλύκου και με τον Κάταϊ, έκαναν στο 36' το 1-1. Πριν από την συγκεκριμένη φάση ο «δικέφαλος του βορρά» είχε τον έλεγχο, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει πως έπαιξε και μπαλάρα.

Με τους Στοχ κυρίως και Μάρτενς εν συνεχεία, να μην βοηθάνε στην ανάπτυξη, οι Θεσσαλονικείς τα περίμεναν όλα από τον Λούκας που προσπάθησε αλλά ήταν απελπιστικά μόνος μπροστά. Αν μάλιστα δεν υπήρχε και ο Κατσουράνης να βγάλει την μαγική μπαλιά στον Αθανασιάδη στο 10' και ο Κλάους με κεφαλιά να κάνει το 0-1, δύσκολα θα μπορούσαν να σκοράρουν με τις φάσεις που δημιούργησαν.

Έτσι σε όλο το πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο, χωρίς όμως να τον εκμεταλλευτούν, ενώ οι γηπεδούχοι στην πρώτη φάση που έκαναν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, ενώ θα μπορούσαν στο 44' με τον Τόρες που ήταν αμαρκάριστος να κάνουν το 2-1 και να πάρουν προβάδισμα.

Τους... κοίμισαν στο δεύτερο και νίκησαν!

Και αν στο πρώτο μέρος ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε ματ στον Στέφενς, στο δεύτερο τον νίκησε κατά κράτος. Ο Πλατανιάς κατέβηκε στο ματς δείχνοντας πως ήθελε να κρατήσει τον πολύτιμο βαθμό, αλλά προσπαθούσε να χτυπήσει και στις αντεπιθέσεις. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καταφέρει να κάνουν τίποτα στο διάστημα αυτό, έχοντας μεν τον έλεγχο του ματς, αλλά χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις, από την στιγμή που οι Στοχ και Λούκας δεν απειλούσαν.

Έτσι με εξαίρεση ένα σουτ του Σλοβάκου το οποίο ο Γεργαλλίδης έδιωξε εντυπωσιακά, η εστία των Κρητικών δεν απειλήθηκε καθόλου, ενώ οι Χανιώτες πολλές φορές βγήκαν με αξιώσεις μπροστά διεκδικώντας τη νίκη. Μια νίκη που τελικά πήραν όταν στο 68' ο Κάταϊ βρήκε τον Τόρες και ο Ισπανός επιθετικός δεν είπε όχι στο... δώρο των Κατσουράνη και Κίτσιου και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Από εκείνο το σημείο και παρά τις προσπάθειες του Νάτχο που μπήκε ως αλλαγή, δεν έγινε κάτι με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη.

MAN OF THE MATCH: Έβαλε ένα γκολ και έκανε και μία ασίστ. Τι άλλο δηλαδή θα έπρεπε να κάνει ο Κάταϊ για να είναι ο καλύτερος παίκτης του ματς; Ο Σέρβος ήταν το άλφα και το ωμέγα της ομάδας του και με την απόδοσή του την οδήγησε στο τρίποντο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Τόρες στάθηκε στο ύψος του, όχι μόνο για το 2-1 που πέτυχε, αλλά και γιατί η άμυνα του ΠΑΟΚ τον ένιωσε πολλές φορές στο ματς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλη η άμυνα του ΠΑΟΚ, όπως και ο Στοχ που ήταν σαν να μην υπήρχε στο ματς σήμερα. Αν όμως έπρεπε να διαλέξουμε έναν, θα βάλουμε τον Κίτσιου με τον μικρό μετά την γρήγορη κάρτα να χάνει το ματς και να μην βοηθάει ούτε σε άμυνα, αλλά ούτε και σε ανάπτυξη, μένοντας μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο Σλοβάκος από την άλλη, ήταν για ακόμα μία φορά ο τραγικός Στοχ...

Η ΓΚΑΦΑ: Και στα δύο γκολ υπήρξε γκάφα των αμυντικών του ΠΑΟΚ, αλλά αυτή στο πρώτο του Σουρόπουλου ήταν μεγαλύτερη. Δεν γίνεται για παίκτη με την εμπειρία του αριστερού οπισθοφύλακα του ΠΑΟΚ να βλέπει τον Κάταϊ και να μην τον μαρκάρει στο σουτ. Όπως δεν γίνεται μετά και στον Γλύκο να τρώει τέτοιο γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα για τον Καλογερόπουλο που είχε μια πραγματικά πολύ καλή διαιτησία. Όσες κάρτες έδωσε ήταν, ενώ οι φιλοξενούμενοι κακώς φωνάζουν για χέρι του Τέτε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Δεν φτάνει να είσαι καλύτερη ομάδα, αλλά να το δείχνεις και στο γήπεδο, όπως επίσης δεν μπορείς να θέλεις να κερδίζεις, όταν στην άμυνα κάνεις τραγικά λάθη. Αυτά τα λάθη συνέχισε και στην Κρήτη ο ΠΑΟΚ, ο Πλατανιάς τα εκμεταλλεύτηκε και το σπουδαίο τρίποντο ήρθε για τους Χανιώτες.

Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος): Γεωργαλλίδης, Φάισκα, Ινκούμ, Φερνάντες, Αγκιλέρα, Καζναφέρης (Γιαχία 86'), Τέτε, Γουνδουλάκης (46' Μενδρινός), Κατάι, Μπέλιτς, Τόρες (77' Σιαλμάς)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος (62' Λίνο), Μαντούρο (59' Νάτχο), Κάτσε, Λούκας, Στοχ, Μάρτενς (68' Βούκιτς), Αθανασιάδης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα