Πέθανε ο Αραγονιές

Θάνος Σαρρής
Πέθανε ο Αραγονιές

bet365

Ο προπονητής που οδήγησε την Ισπανία στην κατάκτηση του Euro 2008 δεν είναι πια εδώ. Ο Λουίς Αραγονιές έφυγε από τη ζωή στα 75 του χρόνια.

Ο γιατρός Πέδρο Γκιγιέν μετέδωσε τη δυσάρεστη είδηση στο κρατικό ραδιόφωνο, δηλώνοντας ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών στη Μαδρίτης. Ο θρυλικός για την Εθνική Ισπανίας και την Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν βαριά άρρωστος και νοσηλευόταν σε μεγάλη κλινική της πρωτεύουσας, όπου όμως άντεξε μέχρι τα ξημερώματα. Ο γιατρός του έκανε λόγο για λευχαιμία.

Ήταν ο προπονητής που αναμόρφωσε τη φούρια ρόχα και την οδήγησε στον πρώτο της μεγάλο τίτλο μετά το 1964, επικρατώντας με 1-0 επί της Γερμανίας στον τελικό του Euro 2008 και βάζοντας τις βάσεις για το οικοδόμημα που στη συνέχεια κατέκτησε το Μουντιάλ, αλλά και το Εuro 2012. Ως ποδοσφαιριστής φόρεσε τη φανέλα της Χετάφε, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Οβιέδο, της Μπέτις και της Ατλέτικο μεταξύ άλλων.

Στους ροχιμπλάνκος, στους οποίους ως παίκτης κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ξεκίνησε και την καριέρα του ως προπονητής, αποτελώντας έναν από τους θρύλους τους. Οδήγησε την Ατλέτικο στο Πρωτάθλημα του 1977, σε τρία Κύπελλα και ένα διηπειρωτικό.

Ο «Θαπάτες» πέρασε από αρκετούς πάγκους, όπως της Μπαρτσελόνα, της Μαγιόρκα, της Σεβίλλης, της Μπέτις και της Βαλένθια πριν καταλήξει στην Εθνική Ισπανίας και αλλάξει την ιστορία. Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Φενέρμπαχτσε, ενώ πριν από έναν μήνα ανακοίνωσε ότι σταματά οριστικά την προπονητική. Δεν πρόλαβε να χαρεί και πολύ τη ζωή μακριά από το άγχος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα