Οι μάχες της Κρήτης!

Μαριάννα Αξιοπούλου
Οι μάχες της Κρήτης!

bet365

Όσο δυνατά ξεκινάει η αγωνιστική, τόσο δυνατά ολοκληρώνεται! Και τόσο… νότια! Οι αναμετρήσεις ΟΦΗ-Παναθηναϊκός και Πλατανιάς-ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν από τη Super League, στην αυλαία της οποίας αναμετρώνται επίσης ΠΑΣ-Λεβαδειακός και Άρης-Ξάνθη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Όσο ο Άρης και η Βέροια δεν κερδίζουν, οι υπόλοιποι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι… Όμως, η αλήθεια είναι πως τόσο ο ΠΑΣ, όσο και ο Λεβαδειακός είναι οι άμεσοι στόχοι όσων θέλουν να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη και ειδικότερα η ομάδα της Ηπείρου έχει περισσότερους από έναν λόγους για να θέλει τη νίκη στο ματς που ανοίγει την αυλαία. Ο ΠΑΣ μετράει τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, στις οποίες έχει σκοράρει μόλις μια φορά, δείγμα του προβλήματος που υπάρχει μετά την αποχώρηση του Τσάβες και του Ντε Βινσέντι. Αντίθετα, ο Λεβαδειακός που έκανε την ολική επαναφορά απέναντι στον Άρη κι έχει στο σακούλι και τη νίκη επί του Εργοτέλη πριν τρεις αγωνιστικές, είναι πιο ήρεμος, τουλάχιστον ψυχολογικά. Η προϊστορία στα Γιάννινα είναι μοιρασμένη, με τον ΠΑΣ να έχει κερδίσει μεν έξι ματς, όμως και ο Λεβαδειακός έχει κερδίσει τρεις φορές κι έχει αποσπάσει δύο ισοπαλίες.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 1/2, 15:00 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Ζωσιμάδων
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Απόλλων-ΠΑΣ 4-0, ΠΑΣ-Καλλονή 1-2, Ατρόμητος-ΠΑΣ 1-0. / Λεβαδειακός-Εργοτέλης 2-0, Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 2-0, Λεβαδειακός-Άρης 4-3.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,80 Χ: 3,50 2: 6,14
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Γιάχος, Καρσιώτης, Γρεβένης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Βίλα (τραυμ.), Σονγκό (τραυμ.). – Βούκσεβιτς (ανέτοιμος), Βασιλείου (τραυμ.), Μαρτίνεθ (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ξεκίνησε τη χρονιά στον Εργοτέλη και… τερμάτισε στις 11 Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να μείνει χωρίς δουλειά για καιρό. Ο Γιάννης Πετράκης, που θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του ΠΑΣ τον Σάββατο έχει και προσωπικούς λόγους να ψάχνει εκδίκηση από το Νίκο Καραγεωργίου! Ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που του… στέρησε τη θέση του στον πάγκο των Κρητικών, καθώς η απομάκρυνσή του ήρθε μετά την ήττα στη Λιβαδειά πριν τρεις αγωνιστικές.

ΑΡΗΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ

Το όνειρο που μέχρι πρότινος κυνηγούσε η Ξάνθη μοιάζει να έχει σβήσει. Μετά από πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη, η ακριτική ομάδα έμεινε έντεκα βαθμούς πίσω από την πέμπτη θέση και μοιάζει αδύνατο να κατορθώσει να προλάβει τον Αστέρα Τρίπολης. Το ματς του Σαββάτου, λοιπόν, έχει μόνο μια ομάδα που ονειρεύεται και αυτή είναι ο Άρης. Οι κιτρινόμαυροι δεν εγκαταλείπουν τη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, παρότι το δικό τους θαύμα αυτή τη στιγμή είναι εννέα βαθμούς μακριά. Ο Άρης, μετά το απίστευτο στραπάτσο στη Λιβαδειά, ψάχνει την πρώτη του εντός έδρας νίκη, αφού μέχρι τώρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έχει πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες. Η Ξάνθη δεν φαντάζει και η ιδανική ομάδα για να το καταφέρει, τουλάχιστον βάσει παράδοσης. Σε αγώνα πρωταθλήματος έχει να την κερδίσει από το 2009 και συνολικά στη Θεσσαλονίκη απέναντι στην Ξάνθη στα τελευταία πέντε ματς έχει πετύχει μόνο ένα γκολ!

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 1/2, 17:15 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Καλλονή-Άρης 3-1, Άρης-Ατρόμητος 0-0, Λεβαδειακός-Άρης 4-3. / Πανθρακικός-Ξάνθη 2-1, Εργοτέλης-Ξάνθη 2-2, Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,21 Χ: 3,35 2: 3,75
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κάκος, Τάτσης, Δημητριάδης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Μπουγαΐδης (τιμωρ.) – Ντε Γκούζμαν (τιμωρ.), Παΐτο (τραυμ.), Κάλβο (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Η μεγάλη σύμπραξη δυνάμεων στον Άρη συνεχίζεται, προκειμένου να διορθωθεί η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Το νέο πρόσωπο αυτή την εβδομάδα είναι ο Κρίστι Βανγκέλι, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα μετά από τρία χρόνια και λογικά θα είναι στα βασικά πλάνα του Σούλη Παπαδόπουλου.

ΟΦΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κρητική μάχη, νούμερο ένα! Ο ΟΦΗ και ο Παναθηναϊκός μπορούν να παλεύουν για έναν άτυπο τίτλο. Για την ομάδα που βελτιώνεται περισσότερο, όσο περνούν οι αγωνιστικές. Το κακό για τους Κρητικούς είναι ότι το κάκιστο ξεκίνημα που έκαναν τους έχει αφήσει χωρίς στόχους στο πρωτάθλημα, αφού μόνο με θαύμα προλαβαίνουν την πεντάδα, αντίθετα με τον Παναθηναϊκό που δε χάνει την Ευρώπη και θα παλέψει για το περισσότερο. Οι Κρητικοί είδαν το αήττητο της έδρας τους να χάνεται από τη Βέροια πριν τρεις αγωνιστικές, στο μοναδικό γκολ που έχουν δεχτεί στα τελευταία τέσσερα ματς! Έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη και επί του Πανιωνίου για το κύπελλο, όμως έχουν και μια εξαετία να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό στην έδρα τους. Οι πράσινοι κατόρθωσαν να σπάσουν το… φράγμα των τριών συνεχόμενων νικών και στην Κρήτη ψάχνουν επιβεβαίωση της καλής αγωνιστικής τους κατάστασης. Μακριά από την Αθήνα έχουν χάσει φέτος μόνο στο Αγρίνιο, ενώ στην προηγούμενη επίσκεψή τους στο Ηράκλειο είχαν επικρατήσει του Εργοτέλη με 2-0.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 1/2, 19:30 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Θ. Βαρδινογιάννης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΟΦΗ-Βέροια 0-1, Πλατανιάς-ΟΦΗ 0-2, Αστέρας-ΟΦΗ 0-0 / Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0, Βέροια-Παναθηναϊκός 1-3, Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 1-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 3,86 Χ: 3,26 2: 2,20
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κουτσιαύτης, Κωσταράς, Ποντίκης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Δασκαλάκης (τραυμ.), Φραγκουλάκης (τραυμ.), Λαμπρόπουλος (τραυμ.) - Ζέκα (τιμωρ.), Πράνιτς (τραυμ.), Πέτριτς (ανέτοιμος).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Έχει μάθει σε μια διαφορετική αίσθηση όταν προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, μια από τις τελευταίες του συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο της πρώην του ομάδας, σε ένα ματς που είχε δώσει και ασίστ! Ο Ντουντού είναι η μεγάλη μεταγραφή του Ιανουαρίου για τον ΟΦΗ και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αγώνα με το τριφύλλι και είναι εξαιρετικά πιθανό να χρησιμοποιηθεί από τον Σα Πίντο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Μόλις δύο είναι οι ομάδες που έχουν κατορθώσει φέτος να σταματήσουν την επίθεση του Ολυμπιακού. Ο Ατρόμητος το ‘χει κατορθώσει δις και ο Παναιτωλικός είναι η δεύτερη ομάδα που το κατάφερε στο ματς του πρώτου γύρου. Οι ερυθρόλευκοι που στα τελευταία ματς δείχνουν να έχουν κατεβάσει στροφές κι έχουν ρίξει το μέσο όρο της επίθεσής τους καλούνται να βρουν λύση στις επιθετικές τους απουσίες. Ο Κώστας Μήτρογλου είναι στην Αγγλία, ενώ ο Νέλσον Βαλντέζ δεν έχει το δικαίωμα συμμετοχής και στα δύο τελευταία ματς με Λεβαδειακό και Ξάνθη οι μέσοι έχουν βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα. Αν, βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει… μισή φορά πρόβλημα, ο Παναιτωλικός έχει το πολλαπλάσιο, όταν πρόκειται για ματς με τους ερυθρόλευκους. Η ομάδα του Αγρινίου, που έσπασε το ρόδι στα εκτός έδρας ματς την προηγούμενη αγωνιστική, έχει πετύχει μόλις ένα γκολ απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακό στα συνολικά εφτά ματς που έχουν δώσει στην ιστορία τους. Και το ένα αυτό γκολ σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1975!!

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 2/2, 15:00 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0, Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 2-0, Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2. / ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0, Παναιτωλικός-Πανθρακικός 3-1, Εργοτέλης-Παναιτωλικός 0-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,21 Χ: 7,05 2: 17,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Μήτσιος, Θανασακούδης, Μερκενίδης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Φούστερ (τραυμ.), Σιόβας (τραυμ.) – Σίλβα Τζούνιορ (τιμωρ.), Μπουντιμίρ (τραυμ.), Πόι (τραυμ,.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Μεταγραφές έγιναν πολλές. Στα τελευταία 24ωρα ο Ολυμπιακός πρόσθεσε παίκτες στο ρόστερ του για να καλύψει τα κενά του Βάις και του Μήτρογλου, όμως το κεντρικό πρόσωπο δε θα είναι κανείς εκ των δύο που αποκτήθηκαν την τελευταία στιγμή. Ο Ιβάν Μαρκάνο πιθανόν να είναι τα μοναδικά από τα νέα πρόσωπα που θα πάρουν χρόνο συμμετοχής απέναντι στον Παναιτωλικό στην επιστροφή του μετά από οκτώ μήνες στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

ΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το κίνητρο μοιάζει να βρίσκεται στη μία πλευρά. Η Καλλονή χωρίς καλά-καλά να την πάρει κανείς χαμπάρι και με το τεράστιο μειονέκτημα της έλλειψης φυσικής έδρας, έχει κατορθώσει να μοιάζει εξασφαλισμένη στην κατηγορία. Βρίσκεται στους 26 βαθμούς και παρότι έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα, απέχει εφτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και δύσκολα θα κινδυνεύσει. Ο Αστέρας αντιθέτως έχει ξεκάθαρο κίνητρο και είναι το βαθμολογικό. Θέλει να προασπίσει την πέμπτη θέση και να συνεχίσει να κυνηγάει Παναθηναϊκό και Ατρόμητο για ένα καλύτερο πλασάρισμα ενόψει πλέι οφ. Οι φιλοξενούμενοι έχουν ένα σερί εφτά αγώνων που δεν έχουν ηττηθεί, όμως η ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική με τον ΟΦΗ τους πλήγωσε και θέλουν να ρεφάρουν. Οι γηπεδούχοι είναι σε εξίσου καλή κατάσταση, αφού με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό, έχουν πέντε παιχνίδια που δε χάνουν και εδραίωσαν τη θέση τους χάρη στις νίκες επί Άρη και ΠΑΣ, πριν τη λευκή ισοπαλία της προηγούμενης εβδομάδας με τον Απόλλωνα.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 2/2, 17:15 (ΝS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: ΟΑΚΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Καλλονή-Άρης 3-1, ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονή 1-2, Καλλονή-Απόλλων 0-0. / Αστέρας-Πλατανιάς 3-0, Απόλλων-Αστέρας 1-2, Αστέρας-ΟΦΗ 0-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 5,00 Χ: 3,53 2: 1,87
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Τοπούζης, Καραϊσαρίδης, Καραγκιζόπουλος
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χωρίς προβλήματα η Καλλονή - Μπαράλες (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: -

ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Η προηγούμενη αγωνιστική τους έφερε το ίδιο αποτέλεσμα! Και σχεδόν την ίδια ψυχολογία, αφού για τη Βέροια μικρή σημασία είχε η ήττα με 4-1 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Η «βασίλισσα του βορρά» ενδιαφέρεται περισσότερο για το ματς με τον Πανθρακικό και λογικά δεν έψαχνε – ακόμα κι αν μπορούσε – να διεκδικήσει κάτι κόντρα στον δικέφαλο του βορρά. Η Βέροια έχει υπέρ της την παράδοση στα ματς πρωταθλήματος απέναντι στην ομάδα της Κομοτηνής, αφού μετράει τρεις νίκες και μια ισοπαλία και χρειάζεται πάση θυσία μια νίκη στην έδρα της, όπου έχει δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα κόντρα σε Πλατανιά και Παναθηναϊκό. Για τον Πανθρακικό, όλα βαίνουν καλώς! Η επικίνδυνη ζώνη ούτε που τον απασχολεί και πιο πολύ μπορεί να κοιτάζει προς την πεντάδα, αφού απέχει μόλις έξι βαθμούς. Ο Άκης Μάντζιος έχει κατορθώσει να «χτίσει» μια ομάδα έδρας, που έχει κερδίσει στην Κομοτηνή πέντε συνεχόμενα παιχνίδια, όμως εκτός έδρας εμφανίζεται αποδυναμωμένος και αντίστοιχα έχει χάσει τρία συνεχόμενα παιχνίδια.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 2/2, 17:15 (NS7)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΟΦΗ-Βέροια 0-1, Βέροια-Παναθηναϊκός 1-3, ΠΑΟΚ-Βέροια 4-1. / Πανθρακικός-Ξάνθη 2-1, Παναιτωλικός-Πανθρακικός 3-1, Πανθρακικός-Πανιώνιος 4-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,25 Χ: 3,45 2: 3,93
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Αρετόπουλος, Ευθυμιάδης, Φραγκιαδάκης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χωρίς προβλήματα η Βέροια - Κάσες (τιμωρ.), Σερεμέτ, (τιμωρ.), Μπαϊκαρά (τραυμ.), Κουτσόπουλος (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Αν έχεις τύχη διάβαινε… Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πήγε πριν 25 μέρες στην Κομοτηνή, με την επίγνωση ότι θα είναι τρίτος γκολκίπερ και ενδεχομένως να μην έπαιζε ποτέ. Τώρα, ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στη Super League. O 25χρονος γκολκίπερ, ο οποίος την περασμένη σεζόν ήταν στον Λεβαδειακό χωρίς να παίξει ούτε ματς θα μπει κατευθείαν στα βαθιά λόγω της τιμωρίας του Σέρεμετ και του τραυματισμού του Κουτσόπουλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Μια νίκη και γρήγορα… Ο Πανιώνιος έχει στην πλάτη του το βαρύ αποτέλεσμα την προηγούμενης αγωνιστικής στην Κομοτηνή και σε συνδυασμό με την ήττα στο κύπελλο από τον ΟΦΗ βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Βαθμολογικά, οι κυανέρυθροι έχουν μια απόσταση ασφαλείας, όμως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και οι ίδιοι δε γνωρίζουν με τι ρόστερ ακριβώς θα συνεχίσουν σε αυτό. Απέναντι στον Εργοτέλη, όμως, έχουν να ξεπεράσουν και την παράδοση. Οι Κρητικοί έχουν βρει το κουμπί του Πανιωνίου και δεν έχουν ηττηθεί στα τελευταία οκτώ ματς που έχουν δώσει, τα τέσσερα εκ των οποίων στη Νέα Σμύρνη. Ένα νέο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Πανιώνιο μπορεί να τους δώσει και το έναυσμα που επιθυμούν, αφού έχουν συμπληρώσει δέκα αγωνιστικές χωρίς νίκη και παρά την αλλαγή προπονητή δεν κατόρθωσαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς ούτε την προηγούμενη αγωνιστική. Μακριά από την Κρήτη έχουν μόνο μια νίκη φέτος και τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση μαζί με τον Πλατανιά. Είναι ενδεικτικό ότι στα τελευταία τέσσερα ματς μακριά από το Παγκρήτιο δεν έχουν πετύχει γκολ.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 2/2, 17:15 (NS3)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Νέας Σμύρνης
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0, Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-0, Πανθρακικός-Πανιώνιος 4-1. / Λεβαδειακός-Εργοτέλης 2-0, Εργοτέλης-Ξάνθη 2-2, Εργοτέλης-Παναιτωλικός 0-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,38 Χ: 3,25 2: 3,60
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κύζας, Κούλα Χασάν, Γουργιώτης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Μητρόπουλος (τιμωρ.) – Ρομάνο (τιμωρ.), Τζανακάκης (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Η κάκιστη εικόνα της ομάδας έφερε μεταγραφές. Κι αν δεν ήταν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, τότε ο Εργοτέλης θα είχε κάνει τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Έστω κι αν τις μισές τις έκανε μαζί με τον Ολυμπιακό. Οι Κρητικοί θα είναι ενισχυμένοι με τα νέα τους μεταγραφικά αποκτήματα στη Νέα Σμύρνη και ο Μαρίνος Ουζουνίδης αισιοδοξεί ότι θα αλλάξουν την εικόνα του Εργοτέλη.

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ένα αθηναϊκό ντέρμπι με διαφορετικούς προσανατολισμούς. Ο Απόλλων έχει κατορθώσει να κάνει έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο με αποτέλεσμα να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο ακόμα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να νιώθει ασφαλής. Απέναντι στον Ατρόμητο ψάχνει μια εμφάνιση ανάλογη με εκείνη που είχε κάνει κόντρα στον ΠΑΣ, ώστε να πάρει τους τρεις βαθμούς κι ας μην είναι με επιθετική παραγωγή όμοια του προ τριών αγωνιστικών ματς. Άλλωστε, ο Ατρόμητος δεν προσφέρεται για πολλά γκολ, κάτι που αποδεικνύεται από δύο γεγονότα. Αφενός ότι έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα πίσω από τον Ολυμπιακό και αφετέρου ότι μετράει έξι συνεχόμενα ματς (σ.σ. μαζί με εκείνα του κυπέλλου με Παναιτωλικό και Ολυμπιακό) που έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Οι Περιστεριώτες, ωστόσο, δεν έχουν κατορθώσει ποτέ να κερδίσουν στη Ριζούπολη και σε εφτά ματς, ο Απόλλων είναι εκείνος που έχει πανηγυρίσει έξι φορές, ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 2/2, 17:15 (NS4)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Γ. Καμάρας»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Απόλλων-ΠΑΣ 4-0, Απόλλων-Αστέρας Τρίπολης 1-2, Καλλονή-Απόλλων 0-0. / Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0, Άρης-Ατρόμητος 0-0, Ατρόμητος-ΠΑΣ 1-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 4,93 Χ: 3,48 2: 1,90
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Δελφάκης, Αναστόπουλος, Πετρόπουλος
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Αλβάρες (τιμωρ.), Δεληζήσης (τιμωρ.). – Χωρίς προβλήματα ο Ατρόμητος
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: -

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα… Όχι τόσο από το πρωτάθλημα, αφού στο τελευταίο εκτός έδρας ματς ηττήθηκε, αλλά από τις μεταγραφές. Τις τελευταίες μέρες σχεδόν καθημερινά ανακοινωνόταν και μια προσθήκη, ενώ η ευφορία συμπληρώθηκε από την άνετη νίκη επί του Απόλλωνα για το κύπελλο. Ο Πλατανιάς, αντιθέτως, δεν έχει κατορθώσει καν να αναπτύξει φέτος ταχύτητα. Οι Χανιώτες έχουν χάσει τα τελευταία τρία ματς χωρίς να σκοράρουν και ο Νίκος Αναστόπουλος που θεωρείται ειδικός στην άμυνα, πρέπει να βρει τρόπο να φτιάξει την επίθεση. Η προϊστορία είναι υπέρ του δικεφάλου του βορρά, που μετράει τρία στα τρία απέναντι στον Πλατανιά, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να έχει τη μερίδα του λέοντος καθώς στα τρία αυτά ματς έχει πετύχει τα τρία από τα πέντε γκολ του ΠΑΟΚ.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 2/2, 19:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Περιβολίων
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς 3-0, Πλατανιάς-ΟΦΗ 0-2, Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 1-0. / ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0, Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-0, ΠΑΟΚ-Βέροια 4-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 6,00 Χ: 3,60 2: 1,71
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Καλογερόπουλος, Καρατζίκας, Τσολάκης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Λαζάρ (τιμωρ.), Τζαβέλλας (τιμωρ.), Βίτορ (τραυμ.), Γλύκος (αμφιβ.) – Βλαχοδήμος (τιμωρ.), Ζαραδούκας (τραυμ.), Ζουμπουλάκης (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Η Τούμπα γεμίζει νέα πρόσωπα! Ο ΠΑΟΚ έκανε έξι μεταγραφές στο διάστημα του Ιανουαρίου και σταδιακά ένας-ένας ενσωματώνονται στην ομάδα. Εκείνος που ίσως δει τα φώτα της δημοσιότητας να στρέφονται πάνω του γρηγορότερα απ’ ό,τι πιθανόν να περίμενε είναι ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ, καθώς ο Παναγιώτης Γλύκος έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού και αν δεν το ξεπεράσει, τότε ο Αυστριακός θα κάνει ντεμπούτο στα Χανιά.

* Η ερμηνεία για τις ελληνικές σειρές είναι η εξής:

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: Ώρα και μετάδοση
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Γήπεδο
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Προηγούμενα αποτελέσματα
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: Στοίχημα
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Διαιτητές
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Απουσίες
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Το γεγονός του αγώνα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα