Μίτσελ: «Θέλουμε να γίνουμε όπως η Πόρτο»

Μίτσελ: «Θέλουμε να γίνουμε όπως η Πόρτο»

Δημήτρης Τομαράς
Μίτσελ: «Θέλουμε να γίνουμε όπως η Πόρτο»

bet365

Ο Μίτσελ σε τηλεοπτική του συνέντευξη σχολίασε πως ο Ολυμπιακός θέλει να φτάσει στα πρότυπα της Πόρτο. Τι είπε για Μήτρογλου, μεταγραφές, πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Μίτσελ είπε στη NOVA για:

Το πόσο δύσκολη ήταν η προετοιμασία της ομάδας στα δύο τελευταία παιχνίδια με Ξάνθη και Ατρόμητο καθώς ήταν σε εξέλιξη σοβαρές μεταγραφικές εξελίξεις: «Είναι μέρος της δουλειάς μας. Πολλές φορές συμβαίνει να έχουμε το μυαλό μας σε κάποια θέματα και παράλληλα να τρέχει και το αγωνιστικό πρόγραμμα. Κατά τη γνώμη μου, παρόλο που υπήρχαν διάφορα γεγονότα γύρω απ' την ομάδα, η ομάδα ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένη στην προετοιμασία των δύο παιχνιδιών. Πιστεύω ότι κάναμε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο στην Ξάνθη. Απέναντι στον Ατρόμητο ήμασταν καλοί και στα 90 λεπτά».

Τον Πέρες: «Θα προσπαθήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, το κενό για τη θέση του Μήτρογλου να το καλύψει ο Βαλντές. Είναι ένας έμπειρος παίκτης, με πολλές ικανότητες. Είναι γκολτζής και είναι ένας παίκτης ο οποίος πιστεύουμε ότι θα αρέσει στον κόσμο του Ολυμπιακού. Δε θα προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε τον Κώστα, γιατί ο Κώστας είναι για εμάς αξέχαστος. Ήταν φανταστικός μαζί μας και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

Όμως είμαι σίγουρος ότι και ο Βαλντές θα γράψει τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό. Όσο για τον Βάις, κάνουμε προσπάθειες για να καλύψουμε το κενό που έχει προκύψει με την αποχώρησή του. Και πιστεύουμε πως θα καταφέρουμε να βρούμε τον αντικαταστάτη του τις επόμενες 24 ώρες. Όταν θα βλέπετε αυτή την συνέντευξη, σίγουρα θα έχετε ήδη μάθει ποιος θα είναι ο παίκτης που θα έχει ήδη έρθει. Είναι ο παίκτης που θα παίζει στα άκρα και σίγουρα δε θα είμαι εγώ».

Το εάν συμφωνεί πως το τίμημα -εντός εισαγωγικών η λέξη τίμημα- της παρουσίας του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι η γρήγορη και μεγάλη διαφήμιση των παικτών του και κατ επέκταση η εμφάνιση πολλών μνηστήρων για την απόκτησή τους: «Ναι, αλλά αυτό είναι κάτι που μιλάει πάρα πολύ καλά για το σύλλογο του Ολυμπιακού. Δείχνει πως η πρόοδος των παικτών μας είναι πάντα εξαιρετική. Δείχνει πως βελτιώνονται διαρκώς με τον τρόπο που πορεύονται. Και υπό ορισμένες συνθήκες δείχνει ότι έχουν πολύ μεγάλο μέλλον μπροστά τους στην Ευρώπη. Πιστεύουμε σε ένα μέλλον όχι πολύ μακρινό. Ο Ολυμπιακός δε είναι μόνο ικανός να πουλάει παίκτες σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Αλλά να φέρνει και παίκτες οι οποίοι θα βοηθάνε την ομάδα όταν θα είναι στους τέσσερις της Ευρώπης. Ή όταν θα θεωρούμε λογικό να βρισκόμαστε στους οκτώ της Ευρώπης».

Το παράδειγμα της Πόρτο: «Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό είναι ένας φάρος που φωτίζει το δρόμο μας. Είναι ένα παράδειγμα το οποίο θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε. Σε αυτόν τον τομέα η Πόρτο είναι μία πάρα πολύ επιτυχημένη ομάδα. Φυσικά αναφορικά με το μέλλον, εμείς έχουμε στο μυαλό μας το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Το βλέπω όταν μιλάω με τον πρόεδρο, όταν μιλάω γενικότερα με τη διοίκηση της ομάδας μας, όλοι θέλουν να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούν για τον Ολυμπιακό στο μέλλον. Είμαστε σε αυτό το δρόμο. Έχουμε αυτό το σχέδιο στο μυαλό μας και προσπαθούμε να το υλοποιήσουμε».

Τον Μαρκάνο και το εάν είναι έτοιμος: «Ναι».

Τον βαθμό ετοιμότητας του Μιγκέλ Τόρες: «Η τύχη δεν υπάρχει. Πρέπει να την κυνηγήσουμε. Και δεν έχει κανένα άλλο περιθώριο, παρά να εκμεταλλευτεί αυτούς τους μήνες που έχουν απομείνει για να μας αποδείξει αυτό που εμείς ήδη ξέρουμε: ότι είναι ένας καταπληκτικός αμυντικός».

Τον Παναιτωλικό: «Ο Παναιτωλικός είναι μία πολύ σταθερή ομάδα και πηγαίνει όλο και καλύτερα. Όταν στον πρώτο γύρο φέραμε ισοπαλία στο γήπεδό τους, υπήρχε πάρα πολύ κριτική για εμάς. Όμως, είδαμε πως μετά τον αγώνα μας πέρασε από εκεί ο ΠΑΟΚ που έχασε, πέρασε ο Παναθηναϊκός που επίσης έχασε. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Παναιτωλικός μοιάζει με έναν βράχο. Ο βράχος δεν είναι κάτι εύκολο για να τον κατακτήσεις. Πολλές φορές πρέπει να ματώσεις για να το καταφέρεις αυτό. Αν και εμείς θα τα καταφέρουμε αυτή τη φορά».

Την ώρα έναρξης του αγώνα: «Είναι η καλύτερη ώρα που θα μπορούσε να γίνει το παιχνίδι. Είναι μία καταπληκτική ώρα, όχι μόνο για να έρθουν οικογένειες. Αλλά είναι μία ώρα που βλέπουμε το φως της ημέρας και που βλέπουμε πολύ ωραία τα χρώματα μέσα στο γήπεδο. Είναι μία πολύ ωραία ώρα για να απολαύσουμε το ερυθρό και το λευκό. Προτιμάω την ημέρα απ' τη νύχτα, ακόμη και για το ποδόσφαιρο. Γιατί η νύχτα δεν είναι πια για την ηλικία μου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα