Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

Γιώργος Καραμάνος
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

bet365

Η Ατλέτικο έκανε την ανατροπή (1-2), πήρε την πρόκριση στην έδρα της Αθλέτικ και έδωσε ραντεβού με τη Ρεάλ στα ημιτελικά του Κόπα ντελ Ρέι.

Το 1-0 της Μαδρίτης ήταν εύθραυστο. Πόσο μάλλον κόντρα στην άκρως φορμαρισμένη Μπιλμπάο και μάλιστα στο «Νουέβο Σαν Μαμές». Μέχρι την ανάπαυλα οι φόβοι του Ντιέγο Σιμεόνε είχαν επιβεβαιωθεί. Η Αθλέτικ είχε καταφέρει να κάνει κουμάντο στο ματς και να φέρει στα ίσα τη μάχη για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα ντελ Ρέι. Το φινάλε όμως βρήκε τους Ροχιμπλάνκος να κάνουν την ανατροπή και να παίρνουν μαζί με τη νίκη (1-2) και το εισιτήριο για το μεγάλο Clasico ραντεβού στους «4» με τη Ρεάλ (05-12/02).

Στα 30 δευτερόλεπτα εκείνοι που απείλησαν πρώτοι ήταν οι φιλοξενούμενοι, με τον Ερερίν να σταματάει τον Ντιέγκο Κόστα. Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων που πίεζαν, αλλά δεν μπορούσαν να μπουν στην περιοχή, έφερε και το γκολ (43'). Ο Μπαλενθιάγα έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Αντούριθ με κεφαλιά τους νίκησε όλους στον αέρα. Το γκολ έφερε έξτρα πίεση, αλλά εκεί μίλησε η τεράστια κλάση του Κουρτουά που με διπλή απόκρουση είπε όχι σε Ιραόλα και Αντούριθ, για να ακολουθήσει ακόμα ένα STOP στον Σουσαέτα.

Στην επανάληψη όμως οι Μαδριλένοι ισορρόπησαν αρχικά, και στο 48' έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, με τον Ερερίν να βγάζει με απίθανη βουτιά την προσπάθεια του Ντιέγκο Κόστα. Στο 54' ωστόσο, ο Ερερρίν σταμάτησε αρχικά τον Ραούλ Γκαρθία, αλλά η άμυνα του αδυνατούσε να διώξει και ο μέσος της Ατλέτικο σούταρε ξανά με κατάληξη στα δίχτυα (σ.σ.: το 13ο του σε 28 ματς σε όλες τις διοργανώσεις). Η Μπιλμπάο βγήκε μπροστά, ρίσκαρε και στο φινάλε (86') το πλήρωσε. Ο Κόκε μοίρασε την 11η ασίστ του σε όλες τις διοργανώσεις και ο Ντιέγκο Κόστα αφού πέρασε και τον Ερερίν, έβαλε επιτέλους το πρώτο του για το 2014.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα