ΟΦΗ - Πανιώνιος 2-0

ΟΦΗ - Πανιώνιος 2-0

bet365

Ο ΟΦΗ κέρδισε 2-0 τον Πανιώνιο, έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά και στο Ηράκλειο... ονειρεύονται περασμένα μεγαλεία!

Πολύ σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου πήρε η ομάδα του ΟΦΗ, η οποία επικράτησε του Πανιωνίου στο «Γεντί Κουλέ», με το... καθαρό 2-0. Οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, εκμεταλλευόμενοι την αμυντική και παθητική παρουσία του Ιστορικού.

Οι γηπεδούχοι, στο πρώτο μέρος δεν μπορούσαν να φτάσουν εύκολα να πλησιάσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία, όμως, όσο περνούσε η ώρα πίεζαν όλα και πιο πολύ τους παίκτες του Πανιωνίου, οι οποίοι δεν έδειχναν να έχουν... απαντήσεις. Ενδεικτικό είναι και το στατιστικό με τις τελικές, όπου λίγο μετά το πρώτο μισάωρο ήταν 6-1, με τον Ιστορικό να κάνει ξανά τελική στο 69'!

Στην επανάληψη, η πίεση του ΟΦΗ ήταν ασφυκτική, κλείνοντας έτσι στα καρέ του τον Πανιώνιο, με την εικόνα αυτή να ξεσηκώνει και την κερκίδα, η οποία δημιούργησε για ακόμα μία φορά καυτή ατμόσφαιρα. Έτσι, το γκολ για τους γηπεδούχους ήταν... θέμα χρόνου και ήρθε τελικά με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

Συγκεκριμένα, ήταν το 61ο λεπτό όταν μετά από προσπάθεια και σουτ του Περογαμβράκη, ο Στάθης έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πολύ ωραία σέντρα βρήκε τον αμαρκάριστο Παπάζογλου, που δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ με καρφωτή κεφαλιά.

Το τέρμα αυτό αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους, με τον ΟΦΗ να μην αφήνει να πάει χαμένη ευκαιρία χαμένη. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο Περογαμβράκης έφυγε στην κόντρα, ο Λαμπρόπουλος τον ανέτρεψε καθαρά και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάλαϊτζιτς, ο οποίο0ς νίκησε τον νεαρό Παπαδόπουλο και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Η αντίδραση του Πανιωνίου δεν ήταν άμεση, αφού οι παίκτες του Παναγόπουλου έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα. Παρόλα αυτά, στα τελευταία λεπτά ανέβηκαν ψηλά και έψαξαν την απάντηση. Μάλιστα, ο Κολοβός έφτασε πολύ κοντά σε ένα γκολ για τον Ιστορικό, όμως το σουτ που δοκίμασε στο 90' πέρασε δίπλα από την εστία του Φερνάντεζ.

Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει μία πολύτιμη νίκη, η οποία του δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Για να φτάσει εκεί, βέβαια, θα πρέπει να περάσει με επιτυχία και από την έδρα του Πανιωνίου, στον επαναληπτικό αγώνα που θα γίνει σε 15 ημέρες στην Νέα Σμύρνη.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα