Ο Νάτχο αλλάζει τη δυναμική του ΠΑΟΚ

Ο Νάτχο αλλάζει τη δυναμική του ΠΑΟΚ

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Ο Νάτχο αλλάζει τη δυναμική του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος προσπαθεί να πιστέψει ότι ο Ισραηλινός μέσος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και γράφει για μια μεταγραφή που θα δείχνει τον ΠΑΟΚ “μαγαζί γωνία” στην Ευρώπη.

Δυσκολεύεται πολύ το κεφάλι να εξοικειωθεί με την ιδέα ότι ο Μπίρμπας Νάτχο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και να επεξεργαστεί την πληροφορία ότι φτάνει μέχρι και να έχει καταρχήν συμφωνήσει, έστω προφορικά, για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Είναι τέτοια η δυναμική του ονόματος που κουβαλά ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής και τέτοια η σημερινή υπεραξία του στο ποδόσφαιρο, που δεν σε πείθει, χρειάζεται να ρωτήσεις δεύτερη και τρίτη φορά για να πειστείς ότι μπορεί να βρήκε νόημα ακόμη και σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα για να διαπραγματευτεί την πιθανότητα να συνεχίσει στα μέρη μας την καριέρα του.

Γκουγκλάρεις τις τελευταίες ειδήσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί και βεβαιώνεσαι ότι όχι απλώς δεν του έχει συμβεί κάτι περίεργο, κάτι “κακό”, που να τον υποχρεώνει να χαμηλώσει τις απαιτήσεις και την φιλοδοξία του και να προσγειωθεί στο ύψος της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ότι ένα σωρό ομάδες με καλή οικονομία, από αυτές που συμμετέχουν στα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του πρότειναν ή του έχουν προτείνει συνεργασία.

Αν κυνηγούσε τα λεφτά, ο Νάτχο θα έμενε στο Καζάν. Άρχοντα τον είχαν και ακόμη πιο πολύ άρχοντα ήθελαν να τον κάνουν να νιώθει στη Ρουμπιν, γι’ αυτό και του πρότειναν συμβόλαιο με καλύτερα χρήματα και έβαλαν δίπλα την υπόσχεση ότι θα είναι ο leader της ομάδας, προκειμένου να τον πείσουν. Κατά συνέπεια δεν είναι τα χρήματα που τον έφεραν στα μέρη μας. Δεν είναι κυνηγός συμβολαίων. Στα 25 του, ο Νάτχο νοιάζεται να παίξει ποδόσφαιρο και μάλιστα σε ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό περιβάλλον από αυτό που του δημιουργούσε η Ρουμπιν Καζάν. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει σήμερα/ αύριο την υπέρβαση για χάρη του Ισραηλινού. Το αξίζει το μήνυμα που θα στείλει στην ευρωπαϊκή αγορά αν καταφέρει να πάρει αυτή την υπογραφή σε συμβόλαιο. Αν πείσει τον Νάτχο, γιατί να μην μπορεί να πείσει κι άλλους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πιάσει ταβάνι και έχουν μεγάλη αξία να έρθουν για χάρη του στην Ελλάδα και να του αλλάξουν το αγωνιστικό μέγεθός του;

Έχουμε όλοι πολύ καλά αντιληφθεί ότι η άφιξη του Νάτχο δεν είναι προϊόν μεταγραφικού σχεδιασμού. Και φυσικά όλοι ξέραμε ότι ο Χουμπ Στέφενς έψαχνε, μετά τον Μαντούρο και τον Μάαρτενς, για έναν σέντερ φορ και όχι για έναν κεντρικό χαφ. Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία μπροστά σε αυτό που συζητάμε. Και δεν είναι μόνο που ο Νάτχο θα είναι η σημαντικότερη μεταγραφή της εποχής Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Κυρίως είναι ότι πρόκειται για μια μεταγραφή που θα αλλάξει τη δυναμική του ΠΑΟΚ στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά. Είναι το τι θα ακούσει, θα διαβάσει και θα σκεφτεί ο επόμενος Νάτχο που θα επιχειρήσει να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ το ερχόμενο καλοκαίρι προκειμένου να αγοράσει ποδοσφαιριστές που θα τον βοηθήσουν πραγματικά να αλλάξει το αγωνιστικό επίπεδό του. Το iso που θα βάλει στον σημερινό ΠΑΟΚ αυτή η μεταγραφή είναι μεγαλύτερης αξίας ακόμη και από την αγωνιστική αξία του Νάτχο. Κι εκτός των άλλων, αυτή θα είναι η πρώτη μεταγραφή που θα πείσει την πλατιά μάζα των φίλων του ΠΑΟΚ, δηλαδή τον ίδιο τον ΠΑΟΚ ότι ο Σαββίδης έχει και το χρήμα, και τις διασυνδέσεις και τις ικανότητες και το ποδοσφαιρικό όραμα για να αλλάξει το αγωνιστικό και εταιρικό μέγεθος του ΠΑΟΚ. Τόσες αξίες σε μία προφανώς και δικαιολογούν ένα ακριβό συμβόλαιο σε έναν ποδοσφαιριστή που, αν υπογράψει, θα γίνει ο πιο υψηλά αμειβόμενος του σημερινού ΠΑΟΚ. Τόσο κοστίζει η μεγαλύτερη έκπληξη που θα έχει γίνει φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τόσο αξίζει να κανεις μια μεταγραφή που θα αποτελέσει τον κράχτη για τον κόσμο και το κλειδί για να ανοίξεις τις πόρτες των ακριβών αγορών, αυτών από τις οποίες ψωνίζουν ποδοσφαιριστές οι ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστούν σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.