Οσασούνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-5

Γιώργος Καραμάνος
Οσασούνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-5

bet365

Ο Ερνέστο βλέπει όλο και πιο εντυπωσιακή τη δική του Μπιλμπάο που έκανε πλάκα (5-1) στο μικρό βασΚικό ντέρμπι μέσα στην Παμπλόνα.

Δεν είναι ο ορισμός του βασκικού ντέρμπι (σ.σ.: αυτό είναι το Μπιλμπάο-Σοσιεδάδ). Ωστόσο, για τους εξ ημισείας Βάσκους της επαρχίας της Ναβάρα, η μεγάλη αντίπαλος είναι η Αθλέτικ και αυτήν περίμεναν πως και πως να καθυποτάξουν. Φυσικά λογάριαζαν χωρίς τον... ξενοδόχο που από το καλοκαίρι στην Αθλέτικ είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού κάνει εξαιρετική δουλειά και η ομάδα του πέρασε σα σίφουνας από το «Ρέινο ντε Ναβάρα», διαλύοντας με 5-1 την Οσασούνα.

Το πάρτι για τους φιλοξενούμενους ξεκίνησε μόλις στο 4', όταν ο Σουσαέτα πυροβόλησε εκτός περιοχής. Στο 11' όμως ο Αρμεντέρος με πολύ ωραίο απ' ευθείας φάουλ έφερε την ισοφάριση. Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόνο για πέντε λεπτά. Γι αυτό ευθύνεται ο Αντρές Φερνάντεθ. Ο τερματοφύλακας της Οσασούνα απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ερέρα, αλλά στη συνέχεια ουσιαστικά έπνιξε το γύρισμα του Ερέρα και ήρθε ο Αντούριθ να πλασάρει σε κενή εστία.

Στην επανάληψη η Αθλέτικ ήταν ακόμα καλύτερη. Στο 62' με κεφαλιά του Αντούριθ έγινε το 1-3 και στο 76' αποβλήθηκε ο Αρίμπας της Οσασούνα που στη συνέχεια κατέρρευσε. Στο 84' ο Αντούριθ έκανε εξαιρετική κάθετη στον Ιμπάι Γκόμεθ που τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον Φερνάντεθ και για το κλείσιμο σκόραρε και ο πάλαι ποτέ φορ του Λεβαδειακού, Κίκε Σόλα (88'), ο οποίος όμως δεν πανηγύρισε το πρώτο του φετινό γκολ στην Πριμέρα, μιας και το σημείωσε κόντρα στην μέχρι πέρσι ομάδα του.

Σε συνδυασμό με την ήττα της Βιγιαρεάλ, η Μπιλμπάο βρέθηκε στο +5 από την 5η θέση, ενώ η Οσασούνα παρέμεινε μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Οσασούνα: Αντρές Φερνάντεθ, Λοτίες, Αρίμπας, Νταμιά, Μπερτράν, Λόλο (66' Πουνιάλ), Σίλβα (79' Τόρες), Ντε λας Κουέβας, Αρμεντέρος, Θεχούδο (34' Ακούνια), Ριέρα

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ, Σαν Χοσέ, Γκουρπέγι, Μπαλενθιάγα, Ντε Μάρκος, Ιτουράσπε (74' Λαπόρτ), Μίκελ Ρίκο, Ερέρα, Μουνιαΐν, Σουσαέτα (79' Ιμπάι Γκόμεθ), Αντούριθ (84' Κίκε Σόλα).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα