Λεβαδειακός - Άρης 4-3

Νίκος Τσιώκος
Λεβαδειακός - Άρης 4-3

bet365

Όταν ως το 84' προηγείσαι με 1-3 και χάνεις το ματς είσαι... ανάξιος της μοίρας σου! Ο Άρης το... κατάφερε και αυτό στο 4-3 της Λιβαδειάς κόντρα στον Λεβαδειακό!

Καπό αντί Μάντζιου

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο Πρζιρόφσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μουλόπουλος δεξιά στην άμυνα, ο Χαραλάμπους αριστερά και οι Γεωργίου, Κώτσιος στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Κονέ, Πετράτσι και μπροστά τους δεξιά ο Ορτέγκα, αριστερά ο Λυκογιάννης και στον άξονα ο Ροζέριο. Μοναδικός προωθημένος ο Καπό, που πήρε τη θέση του τιμωρημένου Μάντζιου.

Με πέντε μεταγραφές

Από την πλευρά του, ο Σούλης Παπαδόπουλος προτίμησε το 4-3-3 και ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα τα πέντε από τα έξι μεταγραφικά αποκτήματα, αφού εκδόθηκαν τα δελτία τους. Ο Γουναρίδης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ για πρώτη φορά φέτος, με τον Βλάχο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Τσουμάνη το αριστερό και τους Γιαννίτση, Μπουγαΐδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικό χαφ ο Οικονομόπουλος, δεξιά του ο Καμινιώτης και αριστερά του ο Σουνάς. Οι Μανιάς, Μπακασέτας ήταν στις πτέρυγες, με τον Αγκάνθο στην κορυφή.

Καλύτερος ο Λεβαδειακός, ο Άρης το γκολ

Το ματς ξεκίνησε και συνεχίστηκε με καλό ρυθμό, με τον Λεβαδειακό να έχει τα ηνία, τον Άρη να πιέζει στη μεσαία γραμμή και να θέλει να εκμεταλλευτεί λάθος του αντιπάλου. Αυτό έγινε στο 30', αφού οι Βοιωτοί απείλησαν πρώτα σε δύο περιπτώσεις.

Στο 18' ο Κονέ έκανε τις προσποιήσεις και εν συνεχεία το σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γουναρίδη, ο οποίος έβγαλε εντυπωσιακά αυτό του ίδιου παίκτη πέντε λεπτά αργότερα.

Έτσι, στο 30' ο Μπουγαΐδης έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, την άλλαξε ωραία με τον Αγκάνθο, που έδωσε αριστερά στον Μπακασέτα για να σημειώσει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των «κιτρίνων» με διαγώνιο πλασέ.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα στο 35', όταν το πλασέ του Γιαννίτση στην κίνηση από πολύ κοντά έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πρζιρόφσκι.

«Χτύπησε» ξανά ο Μπακασέτας

Ό,τι δεν έπραξε σ' εκείνο το χρονικό σημείο, ο Άρης το έκανε πολύ νωρίς στην επανάληψη. Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Μπακασέτας, που πήρε την μπάλα από τον Μανιά και με διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και της ομάδας του.

Μείωσε ο Κώτσιος, με δέκα ο Άρης

Όμως, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 64' μείωσαν το σκορ. Ο Καπό έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Κώτσιος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να βάλει τη Λιβαδειά ξανά στο παιχνίδι. Την ίδια στιγμή είδε τον Άρη να μένει με δέκα παίκτες, καθώς στο 77' ο Μπουγαΐδης αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μανιάς και 1-3

Αυτό το γεγονός έδωσε την αφορμή στον Λεβαδειακό να αυξήσει ακόμα την πίεσή του, αλλά στο 82' ο Καμινιώτης έφυγε στην κόντρα και γύρισε για τον Μανιά, ο οποίος με κοντινή προβολή έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στους Θεσσαλονικείς και έδειξε να τελειώνει το ματς.

Ροντέο, ανατροπή και φωνές

Ωστόσο, αυτό γίνεται μόνο όταν ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη, με το παιχνίδι να γίνεται... ροντέο στο φινάλε και ο Λεβαδειακός να πετυχαίνει την ανατροπή στην εκπνοή. Ο Ιντζίδης με κεφαλιά μείωσε σε 2-3 στο 84', ενώ ο Κώτσιος με τον ίδιο τρόπο εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Γουναρίδη και την κακή αντίδραση της αντίπαλης άμυνας για να φέρει το ματς στα ίσια δύο λεπτά αργότερα.

Κάτι που οι Βοιωτοί δεν άφησαν να μείνει έτσι, αύξησαν κι άλλο την πίεσή τους και στο 5' του εξτρά χρόνου πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη. Το σουτ του Γιάντση κόντραρε στα σώματα, όμως αυτό του Βαρέλα έξω από την περιοχή κατέληξε στα δίχτυα, με τους «κίτρινους» να φωνάζουν, αφού υπήρχε ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού σε θέση οφσάιντ, που παρά ταύτα δεν επηρέαζε τη φάση.

Βέβαια, οι φωνές συνεχίστηκαν και από τον Σούλη Παπαδόπουλο, που ήταν έξαλλος πηγαίνοντας στα αποδυτήρια. Πάντως, αυτές δεν άλλαξαν κάτι, καθώς η λήξη του αγώνα βρήκε νικητή τον Λεβαδειακό, που πήρε τρεις σημαντικούς βαθμούς, με τη θέση του Άρη, πλέον, να είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Man of the match: Καλό παιχνίδι από τον Ηλία Κώτσιο, που με δύο γκολ συνέβαλε τα μέγιστα στη μεγάλη νίκη επί του Άρη.

Αδύναμος κρίκος: Ο Άρης πήρε δύο φορές προβάδισμα δύο τερμάτων (0-2 στο 48', 1-3 στο 82'), όμως... κατάφερε να φύγει από τη Λιβαδειά χωρίς να πάρει ούτε βαθμό, αφού δε διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ.

Στο ύψος του: Ο Βαρέλα ήταν ο άνθρωπος που έκανε την ανατροπή για τον Λεβαδειακό δίνοντας τη λύση από τον πάγκο, ενώ το... λιθαράκι του έβαλε και ο Ιντζίδης, ο οποίος... άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα του Λεβαδειακού.

Από την πλευρά του Άρη, ο Μπακασέτας σημείωσε δύο τέρματα στο ντεμπούτο του με τους «κίτρινους», ενώ ο Μανιάς δημιούργησε το δεύτερο γκολ και πέτυχε το τρίτο των φιλοξενούμωνων.

Η γκάφα: Την έκανε ο Γουναρίδη στο 86'. Τραγική έξοδος, με τον Κώτσιο να την εκμεταλλεύεται και να ισοφαρίζει σε 3-3.

Το στραγάλι: Σωστή η αποβολή του Μπουγαΐδη στο 77' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς βρήκε τα πόδια του Μουλόπουλου και όχι την μπάλα. Όσο για τις φωνές του Άρη στο τέταρτο γκολ του Λεβαδειακού, υπάρχει παίκτης των Βοιωτών που είναι εκτεθειμένος, αλλά δεν επηρεάζει τη φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Απίστευτη εξέλιξη στη Λιβαδειά. Ο Άρης παρουσιάστηκε με πέντε νέα πρόσωπα και ένα εξ' αυτών, ο Μπακασέτας, έδειξε ότι θα τον οδηγήσει στη νίκη. Όμως, ακόμα κι αν ήταν μπροστά στο σκορ με 1-3 μέχρι το 84', κατάφερε να φύγει χωρίς βαθμό από τη Λιβαδειά.

Οι γηπεδούχοι έκαναν μεγάλη ανατροπή, πήραν σημαντική νίκη και συνάμα βαθμολογική ανάσα, με τον Άρη να μένει με τις φωνές και να βλέπει τον υποβιβασμό να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

Συνθέσεις ομάδων

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Γεωργίου (80' Γιάντσης), Λυκογιάννης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Καπό, Κονέ, Πετράτσι (80' Βαρέλα), Ροζέριο (74' Ιντζίδης), Ορτέγκα.

Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουναρίδης, Βλάχος, Τσουμάνης, Μπουγαΐδης, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Καμινιώτης, Σουνάς (70' Ηρακλής), Μπακασέτας (80' Κύργιας), Μανιάς, Αγκάνθο (46' Τάτος).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα