Νέα... ελληνική «κηδεία» της Λεβάντε! (vid)

Γιώργος Φραδελάκης
Νέα... ελληνική «κηδεία» της Λεβάντε! (vid)

bet365

Οι πρώην «πράσινοι» Βύντρα και Σιμάο σκόραραν, ο Αντρέας Ίβανσιτς έδωσε ασίστ και η Λεβάντε πήρε το πρώτο της διπλό (2-3) στη Σεβίλλη μετά από 16 χρόνια! Αποβολή για Καράμπελα...

Μπορεί μέχρι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου να μην είχε βρει δίχτυα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά ο Λουκάς Βύντρα πρόσθεσε στα «θύματά» του μετά τη Μπαρτσελόνα και τη Σεβίλλη, σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική! Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που ισοφάρισε για τη Λεβάντε (2-2), με ασίστ μάλιστα του επίσης πρώην «πράσινου» Αντρέας Ίβανσιτς, ενώ το γκολ της νίκης ήρθε από ακόμα έναν παίκτη με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες και οι δύο τους στο Τριφύλλι, τον Σιμάο Μάτς Ζούνιορ (είχε συμμετοχή και ο Ίβανσιτς)!

Η ομάδα του Χοακίν Καπαρός μάλιστα έπρεπε να περιμένει 16 χρόνια για να πανηγυρίσει διπλό μέσα στο «Sánchez Pizjuán», αφού το προηγούμενό της ήταν τον Μάρτιο του 1998! Στις τελευταίες αναμετρήσεις τους ωστόσο έχει πάρει τον «αέρα» της Σεβίλλης, αφού παρέμεινε αήττητη για έκτο σερί ματς (3-3-0) ανεξαρτήτως έδρας.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν κεφάλι στο σκορ από το 26' με εκπληκτική λόμπα του Κόκε, αλλά στο 30' είχε ήδη έρθει η ισοφάριση με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλ. Πέναλτι στην επανάληψη κέρδισε και η ομάδα του Ουνάι Έμερι, αλλά ο Ράκιτιτς δεν μπόρεσε να κάνει το 2-1, κάτι που τελικά κατάφερε ο ίδιος δεκά λεπτά αργότερα. Στο 71' ωστόσο είχε έρθει η ώρα του Βύντρα, που με γκολ α λα Μπάρτσα, (με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Ίβανσιτς) έφερε το ματς στα ίσια και τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε η ανατροπή με σκόρερ τον Σιμάο Μάτε Ζούνιορ. Ο Ίβανσιτς και πάλι εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπαράλ πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Μπέτο και στο «ριμπάουντ» ο Μοζαμβικανός «έγραψε» το τελικό 2-3!

Εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της αναμέτρησης πάντως κι ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας της Λεβάντε, Κέιρο Νάβας, που πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, κάνοντας τουλάχιστον επτά σπουδαίες επεμβάσεις, που κράτησαν όρθια την ομάδα του.

Στο 91' του αγώνα ο πρώην μπακ της ΑΕΚ, Νίκος Καράμπελας είδε την κόκκινη κάρτα για ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Χάιρο Σαμπέιρο, ενώ στην επόμενη φάση θα αποβληθεί και ο παίκτης των γηπεδούχων επίσης για μαρκάρισμα στον Μπαράλ! Δεύτερη νίκη για τη Λεβάντε στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές που παραμένει αήττητη, ξεφεύγοντας στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη της Πριμέρα, ενώ η Σεβίλλη έχασε την ευκαιρία να μπει στην εξάδα (-2), μένοντας χωρίς τρίποντο για τρίτο σερί ματς.

Στη βασική ενδεκάδα των φιλοξενούμενων μάλιστα βρέθηκε παράλληλα κι ακόμα ένας πρώην μπακ της ΑΕΚ, ο Χουανφράν, ενώ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους μπήκε αλλαγή ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ, Ελ Ζαρ!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα