Αλλαγή προεδρίας στη Μπαρτσελόνα

Γιώργος Καραμάνος
Αλλαγή προεδρίας στη Μπαρτσελόνα

bet365

Ο Σάντρο Ροσέλ δεν είναι πλέον πρόεδρος της Μπαρτσελόνα. Στην θέση του έως το 2016 ο αντιπρόεδρος Ζοζέπ Μαρία Μπερτομέου.

Τελικά τα απόνερα της υπόθεσης της μεταγραφής Νεϊμάρ δεν υπήρχε περίπτωση να μην επηρεάσουν εκείνον που έκανε το deal. Το θέμα της απόκτησης του Βραζιλιάνου έφτασε στην κορυφή της ηγεσίας της Μπαρτσελόνα και ανάγκασε τον Σάντρο Ροσέλ να παραιτηθεί, σε μία κίνηση που μόνο οι πολύ γνωρίζοντες υποψιάζονταν πως θα συμβεί!

Πλέον επί τούτου υπάρχει και η επίσημη ανακοίνωση, καθώς το συμβούλιο συνεδρίασε και πάρθηκαν οι «αμετάκλητες», όπως τις κατανόμασε ο ίδιος ο Ροσέλ, αποφάσεις. Αντικαταστάτης του Ροσέλ έως το τέλος της θητείας (Ιούνιος 2016) θα είναι ο αντιπρόεδρος Ζοζέπ Μαρία Μπερτομέου και αυτό σημαίνει πως δεν θα προκυρηχθούν πρόωρες εκλογές τον προσεχή Ιούνιο. Σε πρώτη φάση πάντως αυτό που αφήνεται να διαρρεύσει, είναι πως ο Ροσέλ έχει δεχτεί πολλές πιέσεις από τα ΜΜΕ, αλλά και το εσωτερικό του συλλόγου για το θέμα του Νεϊμάρ, ενώ δεν λείπουν ακόμα και απειλές στην οικογένεια του.

Οι κακές γλώσσες ωστόσο, ισχυρίζονται πως η εν λόγω κίνηση του Ροσέλ είναι στρατηγική και έχει ως σκοπό να συγκεντρώσει πάνω του όλες τις συνέπειες της «παράνομης;» μεταγραφής. Εάν το πόρισμα για τα χρήματα (μίζες που σχεδόν διπλασιάζουν το κόστος σε σχέση με αυτό που έχει ανακοινωθεί) που δόθηκαν για την απόκτηση του Βραζιλιάνου έφταναν μέχρι τη Μπαρτσελόνα, τότε η ομάδα θα είχε σοβαρό πρόβλημα που θα ξεκινούσε από τεράστιο πρόστιμο και θα έφτανε έως και την αφαίρεση βαθμών. Τώρα όμως ο τέως πλέον πρόεδρος θα επιχειρήσει να χρεωθεί ως προσωπικό deal την όλη υπόθεση.

Οι βασικές δηλώσεις του Ροσέλ στη συνέντευξη τύπου:
«Πριν από τέσσερα χρόνια, χιλιάδες μέλη της Μπαρτσελόνα αποφάσισαν το ποιος θα έπρεπε να πάρει τα ηνία του συλλόγου. Ηταν ήταν μία δημοκρατική διεργασία. Το 61% των ψήφων ήταν υπέρ μου. Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν γεμάτα επιτυχίες, αλλά και περίεργες καταστάσεις. Ωστόσο, η οικογένεια μου υπέφερε από ευθείς επιθέσεις και αυτό με έκανε να αντιδράσω. Πάντοτε έλεγα ότι η μεταγραφή του Νεϊμάρ ήταν σωστή και έχει προκαλέσει ζήλιες. Η δική μου περίοδος τελειώνει εδώ και παρουσιάζω την παραίτηση μου!»

* Σε πρώτη ανάγνωση η κίνηση του Ροσέλ πάντως δείχνει πως προφανώς υπάρχει κάποια παρανομία!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα