Άνοιξε ξανά η «πληγή» της Ίντερ (pics)

Ball Boys Ball Boys
Άνοιξε ξανά η «πληγή» της Ίντερ (pics)

bet365

Ο ball boy Θοδωρής Βασίλης γράφει για το φιάσκο της «τράμπας» Γκουαρίν-Βούτσινιτς και γιατί ξανά η Ίντερ βγαίνει χαμένη στα μάτια του κόσμου.

Ο Ζλάταν το Calciopoli και το PlayStation

Καλοκαίρι του 2006 και η Γιουβέντους μόλις ετοιμαζόταν για το αγροτικό της στα δύσβατα μονοπάτια της Serie B. Το λεωφορείο της ομάδας ετοιμαζόταν για αναχώρηση. Όλη η ομάδα είχε επιβιβαστεί με εξαίρεση τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ο οποίος βρισκόταν ακόμα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου κι έπαιζε PlayStation!

Ο τότε τεχνικός της Γιουβέντους, Ντιντιέ Ντεσάμπ, οργισμένος τον ρώτησε: «Γιατί είσαι ακόμα εδώ; Θα σου επιβληθεί πρόστιμο το καταλαβαίνεις;». Η απάντηση του Σουηδού έδειχνε ξεκάθαρα τις προθέσεις του. «Να μου επιβληθεί τότε». Ο Ιμπραΐμοβιτς είχε δηλώσει στους διοικούντες της ομάδας ότι δεν επιθυμούσε να παραμείνει άλλο στο Τορίνο μετά το σκάνδαλο Calciopoli και τον υποβιβασμό της ομάδας.

Μέχρι εκείνο το περιστατικό η Γιουβέντους έδειχνε να αγνοεί την επιθυμία του Σουηδού και μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να του προσφέρει και νέο συμβόλαιο κάτι που φυσικά είχε αρνηθεί ο ίδιος. Λίγες ημέρες αργότερα όμως ο Ιμπραΐμοβιτς μάζεψε τα πράγματα του και μετακόμισε μαζί με τον Πατρίκ Βιεϊρά στην Ίντερ, τον σύλλογο που σχεδόν η πλειοψηφία των οπαδών της «Γηραιάς Κυρίας» θεωρεί ότι είναι υπεύθυνη για το σκάνδαλο που είχε συγκλονίσει την γειτονική χώρα και είχε οδηγήσει στον υποβιβασμό του συλλόγου, καθώς και στην αφαίρεση του τίτλου του πρωταθλητή ο οποίος στη συνέχεια είχε δοθεί στους «νερατζούρι». Οι αναμνήσεις εκείνου του καλοκαιριού με τον υποβιβασμό αλλά και την αρπαγή δύο εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της θα αποτελούν πάντοτε αιτίες μίσους.

Η περίπτωση Στάνκοβιτς

Για τον λόγο αυτό δεν προξένησε μεγάλη έκπληξη η άσχημη αντίδραση στο άκουσμα της είδησης ότι Γιουβέντους και Ίντερ είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή δύο ποδοσφαιριστών τους, του Μίρκο Βούτσινιτς και του Φρέντι Γκουαρίν.

Κάθε φορά που οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κάνουν κάποια μεταγραφή οι πληγές του Calciopoli έβγαιναν στην επιφάνεια. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις αντιδράσεις των «μπιανκονέρι» τιφόζι στις φήμες περί απόκτησης του Ντέγιαν Στάνκοβιτς το 2008. Μάλιστα ήταν τέτοιες οι αντιδράσεις που κατάφεραν να πείσουν τις δύο πλευρές να μην προχωρήσουν στην μεταγραφή. Δύο χρόνια αργότερα ο Στάνκοβιτς ήταν από τους βασικούς συντελεστές της τρομερής πορείας της Ίντερ που κατέκτησε τα πάντα (πρωτάθλημα-Κύπελλο-Τσάμπιονς Λιγκ) και γνώριζε την αποθέωση από όλους. Οι οπαδοί της Γιουβέντους όμως είχαν τους λόγους τους-και σοβαρούς-που δεν ήθελαν τον Σέρβο μέσο στο Τορίνο.

Πριν δέκα χρόνια περίπου φήμες ήθελαν τον Στάνκοβιτς να έχει υπογράψει προσύμφωνο με την Γιουβέντους ώστε να μετακόμιζε στο τέλος του 2004 από την Λάτσιο. Η Ίντερ όμως στα μέσα της σεζόν πρόσφερε 4 εκατ. ευρώ και τον Πάντεφ με τον Σέρβο να μετακομίζει στο «Τζιουζέπε Μεάτσα». Όπως ήταν φυσικό αυτό δεν άρεσε πολύ στο Τορίνο, ενώ άλλο ένα γεγονός το 2007 ήρθε για να ολοκληρώσει την απέχθεια προς το πρόσωπο του Στάνκοβιτς.

Την σεζόν 2006-07 η Ίντερ κατακτά το Scudetto και ο «Ντέκι» ήταν ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που πανηγύριζαν μέσα στα αποδυτήρια της Σιένα τραγουδώντας ότι η Ίντερ κερδίζει τα πρωταθλήματα χωρίς να κλέβει-υπονοούμενο για την Γιουβέντους.

Αντίθετα η περίπτωση του Λούσιο 18 μήνες πριν είναι διαφορετική. Η υποδοχή στον Βραζιλιάνο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αδιάφορη παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της Γιουβέντους τον παρουσίασε ως μία νέα περίπτωση Πίρλο όπου στο Τορίνο θα έβρισκε ξανά την φόρμα του κάτι που θα έκανε την Ίντερ να φανεί ως κορόιδο που άφησε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή. όπως έγινε με τον Ιταλό αστέρα. Παρόλα αυτά το γενικό αίσθημα ήταν ότι τα καλύτερα για τον Λούσιο είχαν περάσει κάτι που φάνηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μετά από μόλις έξι μήνες έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του.

Με εξαίρεση τις τρεις αυτές περιπτώσεις (Ίμπρα, Βιεϊρά, Λούσιο)-που ειδικών συνθηκών, στην Ιταλία, κυρίως από το σκάνδαλο Calciopoli, υπήρχε η αίσθηση ότι η Γιουβέντους έπαιρνε σχεδόν πάντα ότι καλύτερο διέθετε η Ίντερ, κάτι που παραλίγο να δούμε και στην περίπτωση Βούτσινιτς-Γκουαρίν.

Πάντα χαμένη η Ίντερ

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τους Μπονισένια και Αναστάσι το μακρινό 1976. Οι «νερατζούρι» αποφάσισαν να παραχωρήσουν τον Μπονισένια ως αντάλλαγμα για τον Πιέτρο Αναστάσι ο οποίος τότε ήταν στα μαχαίρια με τον τεχνικό της «Γιούβε», Κάρλο Παρόλα. Για την Ίντερ φαινόταν ως το deal της χρονιάς. Ο Μπονισένια ήταν 33 και στην δύση της καριέρας του, ενώ ο Αναστάσι ήταν 28 και στα καλύτερά του. Τελικά όπως αποδείχτηκε το deal της χρονιάς ήταν για την Γιουβέντους και όχι για την Ίντερ.

Ο Μπονισένια αγωνίστηκε για τρία χρόνια στο Τορίνο σημειώνοντας 35 γκολ, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ιταλία αλλά και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αντίθετα, ο Αναστάσι αποχώρησε από το Μιλάνο με από δύο απογοητευτικές σεζόν σκοράροντας μόλις επτά φορές με ένα Κύπελλο Ιταλίας στην συλλογή του. Αυτή η ανταλλαγή όμως, ωχριά μπροστά σε αυτήν που έγινε το 2004 με την Γιουβέντους να κλέβει εκκλησία. Μετά από δύο απογοητευτικά χρόνια ο Μοράτι αποφάσισε να δώσει τον Φάμπιο Καναβάρο στους «μπιανκονέρι». Και τι πήρε ως αντάλλαγμα; Τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Γιουβέντους, τον Ουρουγουανό Φαμπιάν Καρίνι! Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους.

Ο Καναβάρο κέρδισε δύο πρωταθλήματα, ενώ ως αρχηγός της εθνικής Ιταλίας το 2006 σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βερολίνο, κατακτώντας παράλληλα και την Χρυσή Μπάλα. Όσο για τον ανεκδιήγητο Φαμπιάν Καρίνι τέσσερα συνολικά ματς στην Ίντερ για να ακολουθήσουν δανεισμοί σε Κάλιαρι, Μούρθια πριν λυθεί το συμβόλαιό του.

Η Ίντερ όμως δεν μαθαίνει από τα λάθη της, αφού κότσο την έχει πιάσει και η συμπολίτισσά της Μίλαν. Αλήθεια ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ανταλλαγές Ζέεντορφ-Κόκο, αλλά και Πίρλο-Μπρντσιτς;

Μπορεί πλέον ο Μοράτι να έχει αποχωρήσει από τον σύλλογο, αλλά και ο νέος ιδιοκτήτης των «νερατζούρι», Έρικ Τοχίρ ετοιμάζεται να κάνει τα ίδια βλακώδη λάθη φτάνοντας στο σημείο να παραχωρεί έναν παίκτη όπως ο Γκουαρίν, από τους λίγους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο ρόστερ της ομάδας για έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Βούτσινιτς ο οποίος αγωνίζεται σε θέση που η Ίντερ δεν χρειάζεται ενίσχυση, ενώ πολλές φορές δεν είναι καν στο πάγκο της «Γηραιάς Κυρίας» ενώ την μισή σεζόν μπορεί να την περάσει στα πιτς ελέω ευπάθειας στους τραυματισμούς.

Τελικά η τράμπα των δύο ποδοσφαιριστών χάλασε την τελευταία στιγμή μετά και από παρέμβαση των οργανωμένων, αλλά το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ξεκάθαρο. Η νέα ηγεσία του συλλόγου του Μιλάνου δείχνει ανίκανη να ηγηθεί ενός τέτοιου βεληνεκούς συλλόγου που κινδυνεύει με τέτοιες αψυχολόγητες και χωρίς λογική ενέργειες να πέσει ξανά στην ανυποληψία όπως φάνηκε καθαρά και από την ανακοίνωση της Curva Nord το βράδυ της Δευτέρας που έκανε λόγο ότι ο σύλλογος διοικείται χωρίς κοινή λογική.

Και οι μόνοι χαμένοι από όλη αυτή την ιστορία, παρά το φιάσκο της ανταλλαγής είναι η Ίντερ και οι οπαδοί της που καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να εμπνευστούν και να εμπιστευτούν τη νέα ηγεσία ώστε να επαναφέρει τον σύλλογο στον δρόμο των επιτυχιών.

Πηγή: espnfc.com

Follow me: @Teovas82

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys