Ρόμα-Γιουβέντους 1-0 (vid)

Γιώργος Κοντογεώργης
Ρόμα-Γιουβέντους 1-0 (vid)

bet365

Η Ρόμα επικράτησε 1-0 της Γιουβέντους στο «Ολίμπικο», πήρε εκδίκηση για την ήττα στο πρωτάθλημα και περιμένει Νάπολι/Λάτσιο στα ημιτελικά.

Οι Μπιανκονέρι συνέτριψαν 3-0 τους Τζαλορόσι νωρίτερα μέσα στον μήνα, όμως η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία πήρε γλυκιά εκδίκηση μέσω του Κυπέλλου Ιταλίας, αφού επικράτησε της Γιούβε 1-0 χάρη σε γκολ του Ζερβίνιο και πέρασε στα ημιτελικά. Εκεί οι πρωτευουσιάνοι ίσως έχουν την ευκαιρία να εκδικηθούν και την Λάτσιο, η οποία κοντράρεται σε μονό ματς με την Νάπολι στο «Σαν Πάολο». Με βασικούς έπαιξε η Ρόμα, rotation έκανε ο Αντόνιο Κόντε, ακυρώθηκε γκολ που έπρεπε να μετρήσει του Πελούζο με κεφαλιά με την αιτιολογία ότι στη σέντρα η μπάλα είχε περάσει εκτός της τελικής γραμμής. Βασικός και για 90 λεπτά έπαιξε ο Βασίλης Τοροσίδης.

Οι Ρωμαίοι προσπάθησαν να απειλήσουν πρώτοι και είχαν υποψίες ευκαιριών με τους Ναϊνγκολάν και Φλορέντσι, ενώ η Γιουβέντους θέλησε να κρατήσει στην άμυνα και έψαξε περισσότερο την κόντρα. Το σουτ του Τότι μπλοκαρίστηκε και ο Στρούτμαν δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας μετά τη σέντρα του Τοροσίδη. Τελευταία φάση άξια αναφοράς στο πρώτο 45λεπτο ήταν ξανά από τους γηπεδούχους και τον Μαϊκόν, ενώ η Γιούβε δεν είχε ούτε ένα σουτ προς στην εστία.

Στο ημίχρονο έμεινε στα αποδυτήρια ο Κιελίνι και μπήκε ο Ογκμπόνα για τους Μπιανκονέρι, με τον Μπαρτσάλι να κουβαλάει πρόβλημα, όμως να μένει στο γήπεδο. Ολοι στη Γιουβέντους νόμισαν ότι πήραν κεφάλι στο σκορ στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης, όμως το γκολ του Πελούζο ακυρώθηκε. Ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα στον ρέφερι ότι η μπάλα έχει περάσει πρώτα εκτός πριν επιστρέψει στον Ιταλό μπακ και το 0-0 παρέμεινε. Οι δύο ομάδες δεν έβρισκαν στόχο με τίποτα και το ματς ήταν πολύ μέτριο. Η κεφαλιά του Φλορέντσι από σέντρα του -αριστερού μπακ- Τοροσίδη έφυγε άουτ, ο Μπαρτσάλι έκοψε τον Τότι, ο Τζιοβίνκο δεν έδωσε καλά στον Βιδάλ και ο Πελούζο ξανά τσίμπησε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του Ντε Σάνκτις σε... υποψίες καλών στιγμών.

Τελικά τη διαφορά την έκανε ο Πιάνιτς, τον οποίο πέρασε αλλαγή ο Γκαρσία. Ο Βόσνιος έβγαλε την Ρόμα μπροστά στο 79', έδωσε στα αριστερά στον Στρούτμαν που ακολούθησε, ο Ολλανδός έκανε όμορφο γύρισμα, η άμυνα της Γιουβέντους καρφώθηκε και ο Ζερβίνιο με καρατιά νίκησε τον Στοράρι. Ηταν πολύ αργά για τους Μπιανκονέρι, αφού παρά την είσοδο των Γιορέντε και Τέβες στα τελευταία λεπτά, δεν απείλησαν ποτέ ουσιαστικά. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος παρά τα σουτ των Μαρκίζιο, Τοροσίδη, Βιδάλ.

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν, Μπενάτια, Καστάν, Τοροσίδης, Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Ναϊνγκολάν, Φλορέντσι (75' Πιάνιτς), Ζερβίνιο, Τότι (83' Λιάγιτς).

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Στοράρι, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι (46' Ογκμπόνα), Ισλα, Πελούζο (80' Τέβες), Πίρλο, Μαρκίζιο, Βιδάλ, Τζιοβίνκο (77' Γιορέντε), Κουαλιαρέλα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα