Ο στόπερ, ο Αυλωνίτης κι ο…Ανέστης!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο στόπερ, ο Αυλωνίτης κι ο…Ανέστης!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον σέντερ μπακ που θέλει ο Ολυμπιακός, τον Αυλωνίτη, αλλά και για τον ταλαντούχο γκολκίπερ του Πανιώνιου.

Το πρώτο πράγμα που πιστεύω ότι πρέπει να διακρίνει τον σέντερ μπακ, τον οποίο θα αποκτήσει (εκτός πάντοτε απρόοπτου) ο Ολυμπιακός για την αναπλήρωση του κενού του Σιόβα, είναι η εμπειρία. Ειδικά εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δη Τσάμπιονς Λιγκ.

Για να είμαι ειλικρινής, εμένα ο Αυλωνίτης μου αρέσει. Βλέπω στο πρόσωπό του ένα σοβαρό στόπερ, πολύ δυνατό στον αέρα, με σωστές τοποθετήσεις, ικανότητα στο τάκλιν και χωρίς ιδιαίτερα λάθη στο παιχνίδι του. Είναι παιδί συγκεντρωμένο στο παιχνίδι, δεν πάει να κάνει το παραπάνω κι έτσι αποφεύγει αυτά τα κουτά λάθη που πολλές φορές συνηθίζουν οι σέντερ μπακ.

Όμως, εδώ μιλάμε για δύο αγώνες με τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Και θυμόμαστε όλοι νομίζω το ντεμπούτο νεαρών Ελλήνων, πολύ ταλαντούχων παικτών, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Του Σάμαρη φέτος με την Παρί Σεν Ζερμέν και τα τόσα λάθη του στο β΄ ημίχρονο, μετά από ένα σούπερ α΄ 45λεπτο. Του Μανωλά πέρσι με τη Σάλκε, όταν έχασε τον Χούντελαρ σε τόσες κρίσιμες φάσεις και υπέπεσε σε πέναλτι-και αυτός.

Που θέλω να καταλήξω: η ποδοσφαιρική λογική λέει πως όσο πιο έμπειρος και με παραστάσεις από Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο αμυντικός, τόσο και πιο πιθανό και εύκολο είναι να προσαρμοστεί πιο άμεσα στις ανάγκες του Ολυμπιακού για τέτοια παιχνίδια. Και τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια θα δώσει στον παρτενέρ του, τον Μανωλά, αν χρειαστεί να παίξει μαζί του στην καρδιά της άμυνας.

Στον Ολυμπιακό είχαν βοηθήσει πάρα πολύ στην Ευρώπη τέτοιο έμπειροι στόπερ, με παρουσία νωρίτερα σε ομάδες από δυνατά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πείρα από Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως ο Σουηδός Μέλμπεργκ, όπως ο Αργεντίνος Σούρερ, όπως κι ο Βραζιλιάνος Ζούλιο Σέζαρ.

Και κάτι άλλο, άσχετο: μου λένε κάποιοι φίλοι ότι ο πραγματικά καλός και νεαρός γκολκίπερ του Πανιώνιου, ο Ανέστης, έκλεισε στην…Ξάνθη, από την οποία, παρεμπιπτόντως, η ΑΕΚ έχει αγοράσει ως γνωστόν τον Μάνταλο. Ως ελεύθερος που είναι το καλοκαίρι, μπορεί άλλωστε, να κλείσει όπου θέλει από τώρα το παιδί. Περίπου (όχι ακριβώς) περίπτωση Αυλωνίτη, που είχε κλείσει στον...Αχαρναϊκό, πριν τελικά ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο, μέσω του οποίου τελικά κατέληξε στον Ολυμπιακό.

Εγώ, πάντως, ανεξάρτητα από την εγκυρότητα της πληροφορίας περί Ξάνθης, πιστεύω ότι ο Ανέστης έτσι η, αλλιώς από το καλοκαίρι θα παίζει στην ΑΕΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.