Ο κίνδυνος και τα…διόδια!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο κίνδυνος και τα…διόδια!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος ρίχνει στο blog του στο gazzetta μία ματιά στον πρώτο, αλλά και στον δεύτερο της βαθμολογίας, μετά και τα χθεσινά τους παιχνίδια.

Η νίκη του Ολυμπιακού επί του Λεβαδειακού έχει ήδη αναλυθεί. Εγώ θα ήθελα να επικεντρώσω κάπου αλλού. Στην πολύ μέτρια εικόνα της ομάδας στα α΄ημίχρονα και των δύο τελευταίων αγώνων της, τόσο με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όσο και στο χθεσινό ματς.

Μία εικόνα που αν δεν αλλάξει στα επόμενα παιχνίδια, θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλο κίνδυνο τον στόχο της αήττητης κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά κι ενός άλλου πολύ όμορφου ρεκόρ, του αήττητου σερί στα εκτός έδρας παιχνίδια. Γιατί πολύ απλά κι ο Ατρόμητος κι ο Λεβαδειακός θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί πρώτοι γκολ από τον Ολυμπιακό, αλλά και θα μπορούσαν να είχαν αυτοί βάλει πρώτοι γκολ στον Ολυμπιακό, κάτι που θα άλλαζε τα δύο παιχνίδια.

Και τους υπενθυμίζω τους στόχους των αήττητων, διότι ο Ολυμπιακός, εκτός των άλλων, ακριβώς τώρα συμπληρώνει δύο χρόνια αήττητος μακριά από το Καραϊσκάκη! Στις 22 Γενάρη του 2012 είχε χάσει για τελευταία φορά εκτός έδρας στο ελληνικό πρωτάθλημα, στην Ξάνθη, 0-1. Που παίζει ο Ολυμπιακός την Κυριακή; Στην…Ξάνθη! Η συγκυρία είναι…επικίνδυνη. Κι εγώ δεν τις υποτιμάω τις συγκυρίες στο ποδόσφαιρο.

Απλά σκεφθείτε ότι πέρσι ο Ολυμπιακός έχασε το αήττητο στο πρωτάθλημα από τον Ατρόμητο. Πάλι ίδια εποχή ήταν, όπως τώρα. Και μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να χάσει το αήττητο πάλι από τον ίδιο αντίπαλο, τον Ατρόμητο-το κράτησε ο Ρομπέρτο με την επέμβασή του στην κεφαλιά του Παπαδόπουλου…

Κι όσο συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά ο Ολυμπιακός, θα κινδυνεύει να καεί. Να καεί σε σχέση βασικά με τα ρεκόρ που κυνηγάει και που δίνουν άλλο ενδιαφέρον στην προσπάθειά του στο πρωτάθλημα-κι όχι τόσο σε σχέση με αυτή καθεαυτή τη μάχη για τον τίτλο. Γιατί βλέπουμε ότι μία ισοπαλία έφερε ο Ολυμπιακός μετά από 14 σερί νίκες, πήγε η διαφορά από τους δέκα στους οκτώ πόντους κι αμέσως ο ΠΑΟΚ πνίγηκε σε μία κουταλιά νερό και η διαφορά μεγάλωσε ακόμη περισσότερο και πήγε στο +11…

Τώρα, σε ό,τι αφορά μία άλλη μάχη του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ σε επίπεδο πρωταθλήματος. Μάλλον τη μοναδική στην οποία έχει τύχη ο ΠΑΟΚ, αφού οι άλλες διαφορές τους είναι τεράστιες: 11 στους βαθμούς, 22 στο ενεργητικό γκολ, 12 στο παθητικό γκολ, εννιά στους πόντους στα εκτός έδρας ματς.

Εννοώ τη συγκομιδή πόντων στους εντός έδρας αγώνες. Εκεί ο Ολυμπιακός διατηρεί το 100% με δέκα νίκες στα δέκα παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη, ενώ οο ΠΑΟΚ ακολουθεί από κοντά με εννιά νίκες και μία ισοπαλία στα δέκα παιχνίδια του στην Τούμπα. Ένας ΠΑΟΚ, που φέτος ερχόμενος στην Αττική, έχει φάει τεσσάρα από τον Ολυμπιακό, έχει σώσει την ισοπαλία στο Περιστέρι στο 90’ και χθες έφαγε δύο από τον Πανιώνιο, θυμίζοντας τα παλιότερα, «χάνει από τα διόδια», το κόμπλεξ στην Αθήνα κλπ, κλπ.

Αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε αυτά τα τρία ματς, τώρα θα ήταν ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό! Όμως, δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα κερδίζοντας μόνο σε Βέροια, Ξάνθη, Κομοτηνή, άντε και Γιάννινα. Ο Ολυμπιακός κερδίζει παντού…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.