Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 0-5

Γιώργος Καραμάνος
Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 0-5

bet365

Αν και έπαιξε στο ρελαντί, η Ρεάλ κατέστρεψε (5-0) τη Μπέτις, έκλεισε ένα δύσκολο πρόγραμμα (4 εκτός στα 5 τελευταία) και βρέθηκε στην τριπλή συγκατοίκηση.

Αυτή η μπάλα που κυλούσε στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» σίγουρα ήταν από ατόφιο χρυσάφι. Τα καράτια της βέβαια δεν ήταν 24, αλλά πέντε που για έναν αγώνα είναι εξίσου πάρα πολλά, όσα δηλαδή και τα γκολ που σημείωσε η Ρεάλ, στέλνοντας τη Μπέτις (5-0) με το ένα πόδι στον υγρό «τάφο» της Σεγούντα Ντιβισιόν από Γενάρη μήνα. Το χρυσάφι το έφερε ο Μάγος με τα δώρα για τη Βασίλισσα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε κεκτημένη ταχύτητα από τα δάκρια χαράς που έριξε στη βράβευση της Δευτέρας, είπε να προκαλέσει λίγο κλάμα στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τον μιμήθηκαν οι συμπαίκτες του και με έναν άκρως απολαυστικό- για τους φίλους της τρόπο- η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ικανοποίησε, παίζοντας μάλιστα δίχως να φορτσάρει, ασελγόντας στοπεριφερόμενο από γήπεδο σε γήπεδο «πτώμα» των Σεβιγιάνων.

Στο 10' ο Κριστιάνο άνοιξε το κοντρόλ, πέρασε τον Αμάγια και με άπιαστη βολίδα στην κίνηση από τα 20 μέτρα πήγε να διαλύσει την εστία, κάνοντας το 1-0. Η Ρεάλ έκανε ό,τι ήθελε στο χορτάρι και δεν υπήρχε καμία απάντηση από τους Βερδιμπλανκος. Οπότε αυτό που θα ακολουθούσε, ήταν προφανές. Απλά ο τρόπος που ήρθαν τα τέσσερα από τα πέντε γκολ, ήταν υπέροχος. Στο 25' ο Μπέιλ έκανε το 2-0 με εκτέλεση φάουλ, αφήνοντας άγαλμα εκ νέου τον Αντερσεν και στο 45' ήρθε ο Μόντριτς για να μεγαλουργήσει. Με μία προσποίηση του άφησε στην άκρη τρεις αντιπάλους (οι δύο έπεσαν κάτω) και πάσαρε στον Μπενζεμά που έκανε το 3-0 με δυνατό πλασέ (σ.σ.: έγινε ο 20ός παίκτης και ο 7ος ξένος στην ιστορία του συλλόγου που φτάνει τα 100 γκολ).

Σε όλα αυτά η Μπέτις είχε να απαντήσει μόνο με μία παραλίγο ευκαιρία, καθώς ο Ρουμπέν Κάστρο δεν κατάφερε ολομόναχος να βρει τη μπάλα (40'), ενώ συνολικά η ομάδα είχε ακόμα μία σχετικά καλή στιγμή σε κεφαλιά του Αμνάγια λίγο πριν το φινάλε. Τιποτ' άλλο απολύτως! Στην επανάληψη ο τερματοφύλακας τον γηπεδούχων σταμάτησε 3-4 ευκαιρίες της Ρεάλ, με κορυφαία το τετ α τετ του Ρονάλντο (52'). Ωστόσο, 10 λεπτά αργότερα θα ακολουθούσε ακόμα ένα φοβερό γκολ. Ο Ντι Μαρία από τα 30 μέτρα υποδέχτηκε ένα διώξιμο και με μονοκόμματο χαμηλό βολέ, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία. Το σκορ θα ολοκληρωνόταν στο 90', όταν μετά το... τζούφιο ψαλιδάκι του Κριστιάνο, η μπάλα πήγε κατά λάθος στον Μοράτα που επίσης με... τζούφιο πλασέ ολοκλήρωσε την «πεντάρα».

Το τέλος βρήκε τους Μαδριλένους να πανηγυρίσουν την μεγαλύτερη επιτυχία τους στην εν λόγω έδρα, την οποία είχαν επαναλάβει ακόμα μία φορά πριν από 54 χρόνια. Το «τρίποντο» φυσικά είχε ακόμα καλύτερη αίσθηση, μιας και τους απογείωσε στους 50 βαθμούς, εκεί δηλαδή που βρίσκονται οι πρώτες Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο. Εστω και για λίγες ώρες λοιπόν οι Μερένγκες μπορούν να απολαύσουν την κορυφή και αυτό έχει τεράστιο ψυχολογικό όφελος στο κυνήγι του τίτλου...

Μπέτις: Αντερσεν, Πουλάο, Αμάγια, Τσίκα, Ντίντακ, Ρέγιες (77' Κάρο), Ματίγια, Σάλβα Σεβίγια (61' Χουανφράν), Λέο Μπαπτιστάο, Ρουμπέν Κάστρο (55' Βαδίγιο), Χόρχε Μολίνα

Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγο Λόπεθ, Σέρχιο Ράμος (72' Νάτσο), Πέπε, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Ντι Μαρία (68' Ιγιαραμέντι), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά (77' Μοράτα)


 

LA LIGA Τελευταία Νέα