Παίρνει… είκοσι!

Μαριάννα Αξιοπούλου
Παίρνει… είκοσι!

bet365

Η Super League αλλάζει… δεκάδα και το κάνει με τρία ενδιαφέροντα ματς, το καθένα με τον δικό του τρόπο. Οι δύο εκπλήξεις της σεζόν, Παναιτωλικός και Πανθρακικός, συγκρούονται στο Αγρίνιο, ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Λεβαδειακό, ενώ ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Αν στο ξεκίνημα της σεζόν έλεγαν στις δύο ομάδες πως θα φτάσουν αρχές του δεύτερου γύρου να έχουν παρόμοιο στόχο και να τους χωρίζουν δύο βαθμοί, μάλλον αμφότεροι θα στοιχημάτιζαν ότι θα ήταν για τη σωτηρία! Μόνο που ο Παναιτωλικός και ο Πανθρακικός έχουν κατορθώσει με τη συνέπεια και τη σταθερότητά τους να είναι στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος και υπό προϋποθέσεις (σ.σ. ειδικά ο Παναιτωλικός) να σκέφτονται ακόμα και την πεντάδα! Στη μεταξύ τους αναμέτρηση δεν υπάρχει πίεση και άγχος, παρά μόνο επιθυμία για το αποτέλεσμα και ίσως ένα επιπλέον κίνητρο για την ομάδα του Αγρινίου. Τώρα που το «Γεντί Κουλέ» έπεσε, έχουν μείνει πέντε τα απόρθητα κάστρα στη Super League και ο Παναιτωλικός θέλει να κρατήσει το δικό του, το οποίο συνεχίζει να είναι το πλέον απροσπέλαστο, αφού έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ!

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 18/1, 15:00 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Παναιτωλικού
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-1, Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-0, ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0. / Ατρόμητος-Πανθρακικός 3-1, Πανθρακικός-Λεβαδειακός 2-1, Πανθρακικός-Ξάνθη 2-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,83 Χ: 3,40 2: 5,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Σιδηρόπουλος, Αναστόπουλος, Πετρόπουλος
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χωρίς προβλήματα ο Παναιτωλικός – Χρήστου (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Παναιτωλικός δείχνει το πραγματικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει το ποδόσφαιρο στην κοινωνία και είναι εκείνο της προσφοράς. Η ομάδα του Αγρινίου απηύθυνε κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση για ένα μικρό παιδί και στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό η 7χρονη Αναστασία είναι πιο σπουδαίο θέμα από οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο γήπεδο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Αήττητες έδρες υπάρχουν πολλές, αλλά σαν το Καραϊσκάκη φέτος καμία… Ο Ολυμπιακός που έχει το απόλυτο εννέα στα εννέα πάει να πιάσει το δέκα το καλό απέναντι στον Λεβαδειακό που τα τελευταία χρόνια απλά… μετράει! 18 γκολ σε πέντε παιχνίδια έχουν δεχτεί οι Βοιωτοί στο Φάληρο από το 2005 και μετά, ενώ σε 13 ματς εντός ή εκτός έδρας έκτοτε έχουν προκαλέσει ζημιά στον Ολυμπιακό μόλις μια φορά. Οι ερυθρόλευκοι κατόρθωσαν να μην ηττηθούν στο Περιστέρι, ενώ διατήρησαν και το λευκό παθητικό για τρίτο συνεχόμενο ματς. Ο Λεβαδειακός πήρε ανάσα απέναντι στον Εργοτέλη και ο στόχος του είναι παιχνίδια σαν εκείνο που κέρδισε πριν μια αγωνιστική ή το επερχόμενο απέναντι στον Άρη και όχι να κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό. Εξάλλου, μιλάμε για τη χειρότερη εκτός έδρας ομάδα τη φετινή σεζόν με μόλις ένα βαθμό σε δέκα ματς.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 18/1, 17:15 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Απόλλων-Ολυμπιακός 0-5, Ολυμπιακός-Καλλονή 4-0, Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0 / ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0, Πανθρακικός-Λεβαδειακός 1-0, Λεβαδειακός-Εργοτέλης 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,45 Χ: 13,00 2: 36,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Μαντάκης, Βλάσης, Παστρώμας
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Σιόβας (τραυμ.), Τόρες (τραυμ.) - Μαρτίνεθ (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: -

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ

Το ματς που κλείνει την πρώτη ημέρα της Super League είναι κι εκείνο που προκαλεί τις περισσότερες συγκινήσεις. Για τον κόσμο του Πανιωνίου οι συγκινήσεις θα είναι περισσότερες, αν τυχόν του δοθεί και… πέναλτι! Οι κυανέρυθροι έχουν αστοχήσει σε δύο σερί παιχνίδια από τα έντεκα βήματα και η αστοχία τους είχε ως αποτέλεσμα δύο σερί νίκες με 1-0. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχασε χρυσή ευκαιρία να πάρει αποτέλεσμα στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό και για να το κατορθώσει απέναντι στον ΠΑΟΚ πρέπει να βρει και τρόπο να σκοράρει. Μαζί με τον αγώνα κυπέλλου κόντρα στον Αιγινιακό, ο Πανιώνιος έχει μείνει τέσσερα ματς στο μηδέν, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που και κερδίζει και σκοράρει, έστω κι αν στην ανατολή του 2014 δεν παρουσιάζεται σε καλή κατάσταση. Ο δικέφαλος παίρνει σταθερά τα αποτελέσματα που θέλει διατηρεί και αυξάνει την απόστασή του από τους διώκτες του και παραμένει σταθερά στο κυνήγι του θαύματος. Απέναντι στον Πανιώνιο τρέχει ένα σερί πέντε νικών εντός ή εκτός έδρας, ενώ οι τρεις τελευταίες του νίκες στη Νέα Σμύρνη έχουν σημειωθεί με σκορ 1-2.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 18/1, 19:30 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Νέας Σμύρνης
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Πλατανιάς-Πανιώνιος 1-0, Πανιώνιος-ΟΦΗ 0-0, Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0. / ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0, Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2, ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 7,50 Χ: 4,10 2: 1,55
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Μάνταλος, Δημητριάδης, Φαντόπουλος
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χωρίς προβλήματα ο Πανιώνιος – Σκόνδρας (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Είναι από τα πρόσωπα των ημερών στον ΠΑΟΚ και η γκρίνια που έχει συγκεντρωθεί γύρω από το πρόσωπό του βρίσκει απάντηση στη Νέα Σμύρνη. Ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει πετύχει τα τρία από τα τέσσερα γκολ του δικεφάλου στην Αθήνα απέναντι στον Πανιώνιο στις δύο τελευταίες νίκες με 1-2 και η παράδοση που έχει δημιουργήσει απέναντι στους κυανέρυθρους τον θέλει να έχει σκοράρει τέσσερις φορές και όλα του τα γκολ να έχουν δώσει βαθμούς στον ΠΑΟΚ. Θέμα από το πουθενά και εντελώς ξαφνικά δημιουργήθηκε και με τον Σωτήρη Νίνη, όμως λογικά δεν θα υπάρξει συνέχεια.

ΑΡΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Εφτά βαθμοί από την 17η θέση, οκτώ βαθμοί από τη 18η και εννέα από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπως θεωρητικά την έχουμε στο μυαλό μας. Ο θεός του πολέμου δε φτάνει πια από μόνος του. Χρειάζεται και τη συνδρομή των υπόλοιπων έντεκα για να μπορέσει να κατορθώσει να μείνει στην κατηγορία, τη στιγμή που το πρόγραμμα που ακολουθεί δεν ενδείκνυται για ανάκαμψη. Οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν πάρει ούτε βαθμό στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, απόδειξη ότι σε μια κακή ομάδα δεν είναι λύση η αλλαγή προπονητή και πως δεν ήταν ευθύνη του Ζόραν Μιλίνκοβιτς η κακή πορεία. Αν μη τι άλλο, με τον Σέρβο τεχνικό ο Άρης έπαιρνε και ισοπαλίες! Απέναντι σε έναν σοβαρό, στιβαρό και… εκνευριστικά αλάνθαστο Ατρόμητο, που έχει να χάσει από τις 10 Νοεμβρίου και που κέρδισε σερί εκτός έδρας σε Παγκρήτιο και Λεωφόρο, ο Άρης βρίσκει ελπίδα στην παράδοση. Έντεκα νίκες των γηπεδούχων, δύο ισοπαλίες και δύο νίκες των φιλοξενούμενων είναι ο απολογισμός των αναμετρήσεών τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το οποίο όμως παραμένει φέτος στο μηδέν! Η μοναδική έδρα που δεν έχει δει νίκη από τη γηπεδούχο ομάδα!

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 19/1, 15:00 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Κλ. Βικελίδης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Γιάννινα-Άρης 2-1, Άρης-Απόλλων 0-2, Καλλονή-Άρης 3-1. / Ατρόμητος-Πανθρακικός 3-1, Εργοτέλης-Ατρόμητος 0-1, Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 4,20 Χ: 3,15 2: 2,10
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κουκουλάκης, Αλεξέας, Ποντίκης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Πουλίδο (τιμωρ.) – Πίτου Γκαρσία (τιμωρ.)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Να ζεις κανείς ή να μη ζει; Θα βγουν τα δελτία ή δε θα βγουν! Αιώνια, μεγάλα ερωτήματα που βασανίζουν τον κόσμο και κυρίως τους οπαδούς του Άρη. Για μια ακόμα εβδομάδα το βασικό θέμα συζήτησης για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν αν θα μπορέσουν να την ενισχύσουν οι μεταγραφές που έκανε με συνεχείς αντεγκλήσεις πότε με τη Super League και πότε με την ΕΠΟ και χρειάστηκε πάλι να φτάσει τελευταία στιγμή για να μάθει ο Σούλης Παπαδόπουλος ποιους παίκτες θα μπορεί να χρησιμοποιήσει.

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Κι αν σε άλλα παιχνίδια το βαθμολογικό κίνητρο, προσελκύει το ενδιαφέρον, στη Ριζούπολη οι ίδιες οι ομάδες είναι το θέμα! Ένας Απόλλων που κάνει μεγάλο come back και παρότι ακόμα βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει δώδεκα βαθμούς σε εφτά ματς κι ενώ είχε συγκεντρώσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οκτώ σε δώδεκα παιχνίδια. Οι νεοφώτιστοι το τελευταίο διάστημα είναι εντυπωσιακοί, κάτι που αποδείχθηκε με την ευρεία νίκη επί του ΠΑΣ και βλέπουν ανταπόδοση τόσο για την πρόσληψη του Λόρι Σάντσεζ, όσο και για τις μεταγραφές που έκαναν. Ανταπόδοση με τον Στάικο Βεργέτη έχουν δει και στην Τρίπολη. Ο Αστέρας τον τελευταίο καιρό χάνει μόνο από τον… Ολυμπιακό και αν εξαιρεθούν οι πρωταθλητές, έχει έντεκα αγώνες χωρίς ήττα. Ενδιάμεσα, βέβαια, υπάρχουν ισοπαλίες (όπως με τον Άρη και τη Βέροια) που δεν τις λες επιτυχίες, αλλά η νίκη στα Γιάννινα και η άνετη επικράτηση επί του Πλατανιά δείχνει ότι οι Αρκάδες έχουν βρει και πάλι ρυθμό.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 19/1, 17:15 (ΝS4)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Γ. Καμάρας»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Απόλλων-Ολυμπιακός 0-5, Άρης-Απόλλων 0-2, Απόλλων-ΠΑΣ 4-0. / Αστέρας-Βέροια 0-0, Γιάννινα-Αστέρας 0-2, Αστέρας-Πλατανιάς 3-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 3,40 Χ: 4,10 2: 2,30
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κύζας, Γκάγκας, Γεωργιάδης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Κόρμπος (τιμωρ.), Παπαζαχαρίας (τραυμ.) – Έντο (τιμωρ.), Τσαμπούρης (τραυμ.), Γκοϊάν (αμφιβ.), Ερνάντεζ (αμφιβ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Πέρυσι ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες του Αστέρα και το όνομά του είχε παίξει πολύ στις μεταγραφές. Φέτος, μπορεί να μην είναι εξίσου εντυπωσιακός και να μοιάζει να έχει παραδώσει τη σκυτάλη στον Ντε Μπλάσις, όμως παραμένει σπουδαία μονάδα για τον Αστέρα Τρίπολης και η επιστροφή του είναι είδηση. Ο Σίμο Ναβάρο ξεπέρασε τον τραυματισμό του και μετά από σχεδόν 40 ημέρες θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση για τους Αρκάδες. Η τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί ο Ισπανός ήταν στις 7 Δεκεμβρίου στο Καραϊσκάκη.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ

Η κρίση τους έχει πιάσει και δεν μιλάμε, φυσικά, για την οικονομική, αλλά για την αγωνιστική! Ο Εργοτέλης έχει να κερδίσει δύο μήνες κι έχει να σκοράρει περίπου ένα μήνα, ενώ η Ξάνθη είναι η σταθερή αξία του 2-1. Τόσο έχει χάσει τα τελευταία τρία παιχνίδια της, ενώ το προηγούμενο που είχε κερδίσει ήταν και πάλι με το ίδιο σκορ. Στο Παγκρήτιο θέλουν και οι δύο να κάνουν καινούργια αρχή, στην οποία δίνουν έμφαση και τα καινούργια πρόσωπα. Στον Εργοτέλη οι υπηρεσιακοί προπονητές Σταύρος Λαμπράκης και Βασίλης Πλεσίτης που θα έχουν μια μοναδική αποστολή στο συγκεκριμένο ματς, αφού ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει συμφωνήσει, θα βρίσκει στην εξέδρα και θα αναλάβει την επομένη του αγώνα. Στην Ξάνθη, απ’ την άλλη, το φρέσκο πρόσωπο είναι ο Πάμπλο Γκαρσία, του οποίου θα είναι η πρώτη του συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα, αφού με τον ΠΑΟΚ είχε αγωνιστεί μόνο στο κύπελλο.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 19/1, 17:15 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Παγκρήτιο
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Καλλονή-Εργοτέλης 0-0, Εργοτέλης-Ατρόμητος 0-1, Λεβαδειακός-Εργοτέλης 2-0. / Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-1, Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2, Πανθρακικός-Ξάνθη 2-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,60 Χ: 3,10 2: 3,10
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Παππάς, Ευθυμιάδης, Καραϊσαρίδης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Πίτσος (τραυμ.), Βερπακόφσκις (αμφιβ.) - Φλίσκας (τιμωρ.), Παΐτο (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Έμοιαζε θέμα χρόνου… Και αποδείχθηκε πως ήταν, παρότι ο Εργοτέλης πιστός στη φιλοσοφία στήριξη τον προπονητή όσο περισσότερο μπορούσε. Όταν, όμως, συμπληρώνονται δύο μήνες από την τελευταία νίκη και τρεις αγωνιστικές χωρίς γκολ, τότε κάτι πρέπει να αλλάξει. Ο Γιάννης Πετράκης αποτελεί παρελθόν μετά από 19 αγωνιστικές και ο Εργοτέλης, ο οποίος κατρακύλησε δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη θα κάνει νέα αρχή απέναντι στην Ξάνθη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΛΛΟΝΗ

Ουδείς μονιμότερος του προσωρινού και πάνω σε αυτή τη βάση, ουδείς ασφαλέστερος του προσωρινού! Ο ΠΑΣ φαντάζει ως η ομάδα που καίγεται για τη νίκη στο ματς με την Καλλονή, καθώς δεν έχει κερδίσει ακόμα μέσα στο 2014 κι έχει δύο κακές ήττες, μια στην έδρα του από τον Αστέρα και τη συντριβή από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Οι Ηπειρώτες βρίσκονται τέσσερις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και η Καλλονή που φαίνεται να είναι πιο ήρεμη στο συγκεκριμένο ματς είναι σε χειρότερη κατάσταση αφού έχει ένα βαθμό λιγότερο από τον αντίπαλό της. Οι νεοφώτιστοι βρήκαν βαθμολογικό πάτημα στη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον Άρη και μπορούν να νιώθουν ασφαλείς, ενώ η ήττα αποκλεισμός από τον ΟΦΗ στο κύπελλο λογικά δεν είναι κάτι που τους δημιουργεί ψυχολογική πρόβλημα.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 19/1, 17:15 (NS3)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Ζωσιμάδων
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 2-1, ΠΑΣ-Αστέρας Τρίπολης 0-2, Απόλλων-ΠΑΣ 4-0. / Καλλονή-Εργοτέλης 0-0, Ολυμπιακός-Καλλονή 4-0, Καλλονή-Άρης 3-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,60 Χ: 3,85 2: 8,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Καλογερόπουλος, Μπαλτάς, Τουμπακάρης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Βίλα (τραυμ.) - Λεάντρο (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Μερικά πράγματα στη ζωή δεν εξηγούνται με κανένα άλλο τρόπο, πλην με τη μαγική λέξη «χημεία». Αυτή μοιάζει να λείπει στα Γιάννινα και ο Σάκης Τσιώλης από τεχνικός-θαύμα, βρίσκεται σε διαρκή αμφισβήτηση. Η βαριά ήττα από τον Απόλλων σε συνδυασμό με εκείνη από τον Αστέρα μια εβδομάδα πριν, έφεραν μια διαρκή συζήτηση γύρω από το αν ο Έλληνας τεχνικός θα παραμείνει στον ΠΑΣ ή όχι. Η διοίκηση τον στήριξε (και) με ανακοίνωση, υποσχέθηκε μεταγραφές και οι Ηπειρώτες θέλουν να κάνουν μια καινούργια αρχή ώστε αν μη τι άλλο να μην μπλέξουν με την ουρά.

ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η πιο έντονη ανάμνηση… Δεν είναι εκείνη του πρώτου γύρου, όταν ο Παναθηναϊκός δεν κατόρθωσε στη Λεωφόρο να κερδίσει τη Βέροια. Δεν είναι εκείνη στο φινάλε του περυσινού πρωταθλήματος, όταν οι πράσινοι με το γκολ του Βιτόλο έδιωχναν τα φαντάσματα για… περίεργο ματς. Είναι εκείνη του Δεκεμβρίου του 2012, ένα παιχνίδι που είχε φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον Παναθηναϊκό. Παίκτες απομακρύνθηκαν εξαιτίας της βαριάς ήττας από τη Βέροια, που είχε κάνει τη νίκη της χρονιάς επικρατώντας με 3-0 των πρασίνων! Το φετινό παιχνίδι και πάλι ελλοχεύει κινδύνους για το τριφύλλι. Αφενός, οι γηπεδούχοι προέρχονται απ’ τη σπουδαία νίκη στο Ηράκλειο κι έχουν χτίσει ένα μικρό σερί τριών αγώνων χωρίς ήττα. Αφετέρου, το τριφύλλι έχει υποστεί ζημιές εκτός έδρας, αφού δεν έχει κερδίσει σε Αγρίνιο, Χανιά και Ριζούπολη.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 19/1, 19:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Αστέρας Τρίπολης-Βέροια 0-0, Βέροια-Πλατανιάς 2-2, ΟΦΗ-Βέροια 0-1. / Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-1, Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-0, Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 4,00 Χ: 3,20 2: 2,15
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Λιαχούδης, Γεωργαράκος, Καρατζίκας
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χωρίς προβλήματα η Βέροια - Αμπέντ (τιμωρ.), Τριανταφυλλόπουλος (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: -

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΟΦΗ

Η… αιώνια και μάλλον μυθική κόντρα ανάμεσα στα Χανιά και το Ηράκλειο, φαίνεται πως δίνει μεγαλύτερο κίνητρο στις δύο ομάδες όταν είναι… on the road! Ο Πλατανιάς απέσπασε λευκή ισοπαλία στον πρώτο γύρο και πέρασε με το εντυπωσιακό 1-3 από το «Γεντί Κουλέ» πέρυσι τον Φεβρουάριο. Και ο ΟΦΗ απέναντι στην παράδοση που χτίζει η ομάδα των Χανίων, έχει να αντιτάξει τη δική του νίκη μέσα στα Περιβόλια τον Οκτώβριο του 2012. Τι γίνεται τώρα στο συγκεκριμένο ματς; Οι γηπεδούχοι που έχουν ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό στην έδρα τους θέλουν να ξεπεράσουν τη βαριά ήττα από τον Αστέρα και παράλληλα να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη. Ο ΟΦΗ μετά τα δύο συνεχόμενα κακά αποτελέσματα και κυρίως την ήττα-σοκ από τη Βέροια έμεινε πολύ πίσω για το όνειρο της πεντάδας και πρέπει να προσέξει μη βρεθεί στον εφιάλτη της ουράς. Οι Κρητικοί, πάντως, έκαναν τη μεγάλη ανατροπή στο κύπελλο και προκρίθηκαν εις βάρος της Καλλονής, κάτι που «έφτιαξε» εκ νέου το κλίμα στο Ηράκλειο και την ψυχολογία των παικτών.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 20/1, 19:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Περιβολίων
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Πλατανιάς-Πανιώνιος 1-0, Βέροια-Πλατανιάς 2-2, Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς 3-0. / ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-1, Πανιώνιος-ΟΦΗ 0-0, ΟΦΗ-Βέροια 0-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,30 Χ: 3,20 2: 3,60
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Ιωαννίδης, Ακρίβος, Κουρομπίλια
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Ζουμπουλάκης (τραυμ.), Θέρα (τραυμ.), Ναζλίδης (τραυμ.) - Κουτσιανικούλης (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Στο Ηράκλειο πέρασε 2,5 ιδιαίτερα παραγωγικές σεζόν. Έφυγε για να πάει στον Ατρόμητο και από εκεί – αφού απέτυχε – ήρθε πριν λίγο καιρό η πρόσκληση του Πλατανιά. Ο Νίκος Αναστόπουλος θα τεθεί για πρώτη φορά από τότε που έφυγε αντιμέτωπος με τον ΟΦΗ, αφού πέρυσι δεν πρόλαβε να τον αντιμετωπίσει όντας τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου. Ο 56χρονος προπονητής, που έχει γενέθλια στις 22 Ιανουαρίου, θέλει να τα γιορτάσει με μια νίκη απέναντι στην ομάδα που έχει κατορθώσει να μείνει το περισσότερο συνεχόμενο χρονικό διάστημα της σχεδόν 20ετής καριέρας του.

* Η ερμηνεία για τις ελληνικές σειρές είναι η εξής:
Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: Ώρα και μετάδοση
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Γήπεδο
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Προηγούμενα αποτελέσματα
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: Στοίχημα
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Διαιτητές
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Απουσίες
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Το γεγονός του αγώνα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα