Σέντερ μπακ για Μπαρτσελόνα

Σέντερ μπακ για Μπαρτσελόνα

Γιώργος Καραμάνος
Σέντερ μπακ για Μπαρτσελόνα

bet365

Οι Βάσκοι γράφουν πως οι Μπλαουγκράνα σκέφτονται ακόμα και τη ρήτρα των 36 εκατ. για τον 19χρονο στόπερ, Ομερίκ Λαπόρτ.

Ο Κάρλες Πουγιόλ είναι πλέον ξεκάθαρο (ηλικιακά και εξαιτίας τραυματισμών) πως δεν θα επιστρέψει ποτέ στο κορυφαίο επίπεδο που βρισκόταν και η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να μείνει μόνιμα με τον Χαβιέρ Μασεράνο ως... μασκαρεμένο σέντερ μπακ. Το βέβαιο λοιπόν είναι πως το καλοκαίρι θα αγοράσει κεντρικό αμυντικό. Στα ονόματα που κατά καιρούς έχουν γραφτεί (Βερμάλεν, Μανγκαλά, Νταβίντ Λουίζ, Χούμελς, Ινιγο Μαρτίνεθ), προστέθηκε ακόμα ένα: αυτό του Ομερίκ Λαπόρτ.

Ο -εκ Γαλλίας- Βάσκος στόπερ της Αθλέτικ Μπιλμπάο πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να τον βάλει βασικό παρά τα 19 χρόνια του και ο μικρός έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να βρίσκεται η ομάδα του στην 4η θέση της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Σύμφωνα λοιπόν με Μέσα της Χώρας των Βάσκων, η Μπάρτσα σκέφτεται ακόμα και να πληρώσει το ερχόμενο καλοκαίρι τη ρήτρα αποδέσμευσης του που ανέρχεται στα 36 εκατ. ευρώ (ανανέωσε πρόσφατα έως το 2018). Η αλήθεια πάντως είναι πως πρόκειται για πάρα πολλά χρήματα για κάποιον τόσο νεαρό και ενώ -θεωρητικά πάντα- θα μπορούσε με αυτό το ποσό να χτυπήσει Χούμελς, Νταβίντ Λουίζ ή και τον κορυφαίο νεαρό Ισπανό στην θέση, Ινιγο Μαρτίνεθ (σ.σ.: για τον τελευταίο λέγεται πως τον έχει κλείσει η Ρεάλ).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα