Τα 16 στα 18 και τα 14 στα 15…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Τα 16 στα 18 και τα 14 στα 15…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta.gr κάποιες επισημάνσεις με αφορμή τη δήλωση του Γ. Αλαφούζου.

Δήλωσε ο Γ. Αλαφούζος σε γαλλικό ντοκιμαντέρ ότι είναι άρρωστο που ο Ολυμπιακός έχει πάρει 13 πρωταθλήματα τα 15 τελευταία χρόνια. Και είπε και άλλα πράγματα, για τα οποία η διοίκηση των πρωταθλητών ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Εγώ θέλω να κάνω κάποιες σκέψεις.

Κατ΄αρχήν, ο Ολυμπιακός οδεύει φέτος για το 16ο πρωτάθλημα τα 18 τελευταία χρόνια, αλλά το θέμα εδώ είναι άλλο.

Δεν αμφισβητώ ότι ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Είναι δικαίωμα του καθενός να έχει άποψη, πόσο δε μάλλον ένας προέδρος μεγάλου συλλόγου.

Απλά αναρωτιέμαι το εξής: ο κύριος Αλαφούζος θεωρεί άρρωστο και το ότι ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ έχει κατακτήσει τα τελευταία 15 χρόνια τα 14 πρωταθλήματα; Γιατί όπως ο Ολυμπιακός εδώ και 18 χρόνια σχεδόν μονοπωλεί τους τίτλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό στο ελληνικό μπάσκετ.

Με όλο το σεβασμό προς τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και την άποψή του, θα ισχυρίζονταν ποτέ το ίδιο που είπε για το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού και για το μπάσκετ του ΠΑΟ, στο οποίο βρίσκεται και προσφέρει σχεδόν μια ζωή η οικογένεια των Γιαννακόπουλων;…Όπως στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό ήταν 17 ολόκληρα χρόνια και προσέφερε ο Σ. Κόκκαλης. Και εδώ και τέσσερα χρόνια κάνει το ίδιο ο Β. Μαρινάκης.

Και κάτι άλλο: όπως δεν ξεκίνησε το μπάσκετ το…1998, όταν άρχισε η κυριαρχία των πράσινων στο άθλημα, έτσι δεν ξεκίνησε και το ποδόσφαιρο το…1997, όταν άρχισε η σύγχρονη αυτοκρατορία των ερυθρόλευκων. Για παράδειγμα, γιατί να μην πει κάποιος ότι από το 1984 έως τώρα, δηλαδή σε 31 πρωταθλήματα, ο Ολυμπιακός έχει πάρει τα 17. Άρα σχεδόν τα μισά. Που είναι το περίεργο.

Η μεγαλύτερη ομάδα μίας χώρας έχει πάρει ελάχιστα παραπάνω από τα μισά πρωταθλήματα μέσα σε 31 χρόνια. Κι όπως και γενικά αν το δεις στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός έχει πάρει λίγα παραπάνω από τα μισά πρωταθλήματα που έχουν γίνει.

Και δεν το έχει κάνει μόνο εξαιτίας της σύγχρονης κυριαρχίας του.

Είχε πάρει π.χ. και εννιά από τα 11 πρωταθλήματα που είχαν ολοκληρωθεί από το 1947 έως το 1959! Και πέντε στα έξι πρωταθλήματα στη δεκαετία του ’30!

Ιστορικά ο Ολυμπιακός έτσι είναι! Όταν αρχίσει να παίρνει τα πρωταθλήματα, δεν σταματάει! Ο Νταϊφάς είχε τέσσερα στα τέσσερα. Ο Γουλανδρής τρία στα τρία κλπ, κλπ.

Και ιστορικά επίσης ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλες περιόδους ξηρασίας από πλευράς τίτλων.

Στα 13 χρόνια από το 1960 έως το 1972 πήρε μόλις δύο πρωταθλήματα!

Στα 13 χρόνια από το 1984 έως το 1996 πήρε μόλις ένα πρωτάθλημα!

Είμαι λάθος;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.