Η ΑΕΚ της... next season!

Η ΑΕΚ της... next season!

Γιώργος Τσακίρης
Η ΑΕΚ της... next season!

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει τον σχεδιασμό της Ενωσης που «χτίζει» ομάδα για Football League αλλά θα είναι επιπέδου Super League...

Η ονοματολογία και γενικά η κουβέντα γύρω από το ρόστερ της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν είναι πλέον (και δικαιολογημένα) σε καθημερινή βάση στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και μέσα από όσα γίνονται στο προσκήνιο και -κυρίως- στο παρασκήνιο μπορούμε ήδη να προχωρήσουμε σε μία ανάλυση ουσίας γύρω από τον ορθολογικό (έως τώρα) αγωνιστικό σχεδιασμό της Ενωσης.

Για τους Ντούσαν Μπάγεβιτς, Νίκο Λυμπερόπουλο και Τραϊανό Δέλλα ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος όσον αφορά στην προσπάθεια για δημιουργία ομάδας που θα αγωνίζεται μεν στην Football League αλλά θα είναι επιπέδου Super League. Και σύμφωνα με όσα συμβαίνουν και με τα ονόματα που έχουν προκύψει ότι απασχολούν, ή έχουν αποκτηθεί, είτε θα γίνει κίνηση για να αποτελέσουν μέλη του νέου ρόστερ της ΑΕΚ, αυτό θα γίνει δεδομένα!

Γι' αυτό και προχωράμε ήδη σε μία ανάλυση του αγωνιστικού σχεδιασμού βασισμένοι στις πληροφορίες που υπάρχουν (επιβεβαιωμένες και μη) σχετικά με την ΑΕΚ της... next season που όπως είχατε διαβάσει από την πρώτη στιγμή στο gazzetta.gr δεν θα είχε καμία σχέση με την ομάδα μίας χρήσης που δημιουργήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι.

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί:

Δυο παίκτες που αλλάζουν όλη την εικόνα της μεσαίας γραμμής και του άξονά της ανήκουν ήδη στην Ενωση: Μάνταλος και Φαγέ! Και οι δυο προορίζονται για βασικοί στην ΑΕΚ της επόμενης αγωνιστικής σεζόν. Ο πρώτος συνεχίζει (από πέρυσι) να εντυπωσιάζει στην Super League με την φανέλα της Ξάνθης και σε κάθε αγωνιστική αποδεικνύει ότι μπορεί να αποτελεί το next best thing για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οσον αφορά στον μέσο της Καλλιθέας απλά αξίζει να σημειωθεί πως αποτελεί ότι καλύτερο υπάρχει σε αγωνιστικό επίπεδο στην Football League και όχι μόνο στην Καλλιθέα. Σ' αυτούς προσθέστε και τον Κορδέρο και θα έχετε την τριπλέτα της ΑΕΚ στη μεσαία της γραμμή η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με τη φετινή και ταυτόχρονα θα είναι η κορυφαία της κατηγορίας και από τις πιο ιδανικές για ομάδα της Super League (που θα διεκδικεί με αξιώσεις έξοδο στην Ευρώπη).

Οι περιπτώσεις που θεωρούνται δεδομένες:

Οι Αραβίδης, Σαρρής και Κοντοές. Ετσι τις επικοινωνούν τουλάχιστον, ως... σίγουρες (χωρίς υπογραφές δεν υφίστανται τέτοιες άλλωστε όπως αποδείχτηκε στην περίπτωση του Αυλωνίτη).

Πρόκειται για δυο ποδοσφαιριστές που αποκτούνται προκειμένου μαζί με τις υπόλοιπες προσθήκες να δημιουργήσουν ένα σύνολο το οποίο θα είναι σκάλες ανώτερο απ' οποιοδήποτε αντίστοιχο θα υπάρχει στην δεύτερη κατηγορία. Προκειμένου πολύ απλά να μετατραπεί και η επόμενη σεζόν μία τυπική διαδικασία με υποχρεωτική παρουσία της ΑΕΚ σε μία ακόμη κατηγορία που δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση στην ομάδα. Ο Κοντοές θα ενταχθεί στο ρόστερ για να αποτελέσει το βασικό δεξί μπακ της Ενωσης και για να χρησιμοποιείται (και) σε άλλες θέσεις όταν αυτό θα κρίνεται αναγκαίο. Ενας παίκτης ο οποίος εννοείται πως μπορεί να υπολογίζεται -και- στο δυναμικό που θα δημιουργηθεί για την ΑΕΚ της Souper League (όχι για βασικός σε ομάδα που θα διεκδικεί πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα απαραίτητος κι ας έρχεται απ' τον πάγκο). Ο Αραβίδης θα κάνει... πλάκα στις αντίπαλες άμυνες στην Β΄ κατηγορία και έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει μια χαρά και στην Super League (ισχύει βέβαια και γι' αυτόν όσα για τον Κοντοέ σχετικά με ομάδα πρωταθλητισμού στη μεγάλη κατηγορία)... Θαρρώ πως δεν χρειάζεται να γράψω πολλά για τον Σαρρή. Επίσης ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Super League, ψηλός και γρήγορος, αλλάζει σίγουρα την άμυνα της ΑΕΚ προς το καλύτερο και ειδικά για την δεύτερη κατηγορία, ενώ θα αποτελεί και αξιόπιστη λύση στο ρόστερ για την Ενωση όταν επιστρέψει εκεί που της αρμόζει...

Οι... επιθυμίες που μπορούν να γίνουν πράξη:

Παρουσιάζονται ως οι περιπτώσεις παικτών που υπάρχει ειλημμένη απόφαση από την ΑΕΚ να αποκτηθούν ακόμη και αν χρειαστεί να καταβληθεί ένα σημαντικό οικονομικό αντίτιμο. Πρόκειται για τους Κουρμπέλη, Κολοβέτσιο και Σηφάκη (για τον συγκεκριμένο δεν χρειάζεται να δαπανηθεί κάποιο ποσό).

Οι δυο πρώτοι αποτελούν δυο ποδοσφαιριστές που αν τελικά καταφέρει η ΑΕΚ να αποκτήσει θα έχει κάνει μία σημαντική επένδυση για χρόνια. Δυο παιδιά που πρωταγωνιστούν στις ομάδες τους, έχουν ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και με την παρουσία τους στην Super League έχουν αποδείξει πως έχουν όλες τις βάσεις να κάνουν καριέρα και αρκετά σημαντικά πράγματα κατά της διάρκειά της! Αναμφισβήτητα (μαζί με Κοντοέ και αριστερό μπακ που δεδομένα αναζητεί η ΑΕΚ) αλλάζουν όλα τα δεδομένα της άμυνας της Ενωσης (που φέτος τέτοια δεν υπάρχει) και εννοείται πως ανάλογη δεν θα υπάρχει όχι μόνο στην Β΄ κατηγορία αλλά και σε σημαντικές ομάδες στην Super League.

Στους παραπάνω αν προσθέσουμε και το όνομα του Σηφάκη (και του Σαρρή που γράφω παραπάνω) που υπάρχουν επαφές και συγκεκριμένα δεδομένα για να προχωρήσουν οι δυο πλευρές σε συμφωνία και μπορείτε εύκολα να καταλήξετε στο συμπέρασμα πως αλλάζει ριζικά και προς το (πολύ) καλύτερο όλη η άμυνα της ΑΕΚ (ακόμη κι αν δεν επιτευχθεί deal με τον Σηφάκη είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα ενισχυθεί στη θέση του γκολκίπερ αφού... υποφέρει).

Οι δεδομένες ανάγκες που θα καλυφθούν:

Από κει και πέρα υπάρχουν οι ανάγκες στο ρόστερ της ΑΕΚ που έχουν διαπιστωθεί και έχει αποφασιστεί να καλυφθούν...

Η θέση του φορ περιοχής. Αλλο ο Αραβίδης και άλλο το βαρύ φορ περιοχής. Στην Ενωση σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή, τουλάχιστον έτσι έχουν πει σε ατζέντηδες οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού της ΑΕΚ.

Ανάγκη προσθήκης υπάρχει και για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ηδη υπήρξε αναφορά στην περίπτωση του Καράμπελα χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα επιστρέψει σίγουρα στην ομάδα. Αλλωστε είναι δεδομένο πως στην Ενωση τσεκάρουν και τον Ποντάνι που αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας της Καλλονής. Η ουσία είναι πως βρίσκεται στο... ψάξιμο (και δικαιολογημένα) και για αριστερό μπακ. Οπως και για ακραίο μεσοεπιθετικό με ήδη το όνομα του Περογαμβράκη -μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τον ΟΦΗ- να απασχολεί την ΑΕΚ αφού έχει (όντως) ήδη γίνει μία πρώτη κουβέντα χωρίς να υπάρχει δεδομένη απόφαση απόκτησής του! Πάντως στην Ενωση θέλουν τουλάχιστον έναν ακραίο μεσοεπιθετικό...!!!

Ενώ παρά το γεγονός πως στη μεσαία γραμμή με παίκτες όπως οι: Ανάκογλου, Μάνταλος, Φαγέ, Κορδέρο, Ρόβας η ΑΕΚ θα έχει τον πιο γεμάτο άξονα στην Β΄ κατηγορία (αλλά και στη Super League από πολλές ομάδες) υπάρχει και η περίπτωση του εξαιρετικού φέτος Κάσες (6 γκολ και 7 ασίστ έως τώρα) του Πανθρακικού.

Εν κατακλείδι από όσα διαβάσατε παραπάνω το συμπέρασμα είναι ένα και εύκολο: η ΑΕΚ δημιουργεί μία ομάδα που θα είναι περαστική και από την Football League και θα έχει βάλει βάσεις για τη μεγάλη κατηγορία όπου με σούπερ προσθήκες σε σημεία κλειδιά θα μπορούν να την φέρουν σε επίπεδο ανταγωνιστικό για την πρώτη τριάδα.

Το γεγονός ότι στην κεφαλή της ΑΕΚ βρίσκεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ θα πάει στην ηλίθια λογική της σπατάλης χρημάτων για να αγωνιστεί στην Β΄ κατηγορία κάτι που το γνωρίζουν όσοι βρίσκονται στην Ενωση και δίπλα στο μεγάλο αφεντικό. Ομάδα που θα είναι σκάλες επίπεδα ανώτερη από όλες τις υπόλοιπες που θα συμμετάσχουν στην ίδια κατηγορία δημιουργείς και με κανονικά λεφτά, όχι με τρελά. Και χάρη στις παραπάνω περιπτώσεις παικτών που καμία δεν πρόκειται να αναγκάσει το αφεντικό της ΑΕΚ να... ματώσει οικονομικά χωρίς κανέναν λόγο! Οταν χρειαστεί θα το κάνει κι αυτό ο Μελισσανίδης, θα το καταλάβει και θα το κάνει...

Οπως προκύπτει και γίνεται εύκολα αντιληπτό από όσα διαβάσατε γίνονται πράξη όσα σας έχουμε γράψει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι δηλαδή γνωρίζουν στην ΑΕΚ (και πολύ καλύτερα από όλους ο Μελισσανίδης) πως η ομάδα που δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ήταν μίας χρήσης, ενώ επιβεβαιωθήκαμε και επειδή σημειώναμε πως είναι αποφασισμένο ότι στην Ενωση θα κινηθούν για την απόκτηση δέκα έως 15 (τουλάχιστον) ποδοσφαιριστών για την Football League. Αν μετρήσετε παραπάνω τα ονόματα -και πιο σωστά τις θέσεις στις οποίες ενισχύεται και ψάχνεται η ΑΕΚ- θα διαπιστώσετε πως μιλάμε για 11 (το λιγότερο) προσθήκες!

Εννοείται πως αυτό δεν σημαίνει πως η Ενωση επειδή θα είναι στην Football League με ομάδα επιπέδου Super League θα φτάσει ακόμη και στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Στόχος είναι η επιστροφή. Σαφέστατα και θα διεκδικήσει κάθε στόχο, θα παλέψει και θα επιδιώξει να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί (και) στον θεσμό του Κυπέλλου, όμως αυτό δεν μεταφράζεται ως σκοπός... ύπαρξης για την επόμενη σεζόν και (ευτυχώς) δεν θα οδηγήσει (επαναλαμβάνω) σε τρελές κινήσεις και επιλογές τον Μελισσανίδη...

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα